Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna je plačna lestvica

Kakšna je plačna lestvica

Kakšna je nova pl lestvica

8.11.2024 je bila objavljena v Uradnem listu.

Ampak pazi – po novi lestvici ne boš v istem plačnem razredu in razliko med zdajšnjim in novim zneskom boš dobivala v obrokih, polno šele čez več kot tri leta

Odgovor na objavo uporabnika
Racunovodkinja, 15.11.2024 ob 17:18

Ampak pazi – po novi lestvici ne boš v istem plačnem razredu in razliko med zdajšnjim in novim zneskom boš dobivala v obrokih, polno šele čez več kot tri leta

Kakšna bo uvrstitev delovnih mest v razrede se že ve?

Wow z uni izobrazbo celih 50 eur več, po dveh letih pogajanj. Po TV pa itak prikažejo tiste, ki so dobili največ. Policistom je šlo za cca 400 eur bruto gor, nam pa 130 bruto. Naj imajo policaji, saj vsem privoščim, ampak kmalu ne bo imel kdo delat v javni upravi. Mlad izobražen kader ziher ne bo delal za 1300 – 1500 neto. Že zdej se ne dobi novih “fikusov” kot jim pravite in vse manj bo pisarniških delavcev in kaj bo pol, bomo videli.

Ena931, 15.11.2024 ob 18:59

Wow z uni izobrazbo celih 50 eur več, po dveh letih pogajanj. Po TV pa itak prikažejo tiste, ki so dobili največ. Policistom je šlo za cca 400 eur bruto gor, nam pa 130 bruto. Naj imajo policaji, saj vsem privoščim, ampak kmalu ne bo imel kdo delat v javni upravi. Mlad izobražen kader ziher ne bo delal za 1300 – 1500 neto. Že zdej se ne dobi novih “fikusov” kot jim pravite in vse manj bo pisarniških delavcev in kaj bo pol, bomo videli.

Kje si to gledala?

Meni v zdravstvu pa celih 40 bruto. Pa kaj je to za ena zafrkancija?

Ad, 15.11.2024 ob 20:07

Kje si to gledala?

Ja na linku, do nove plačne lestvice. In pol so tam priloge in gledate pretvorbo iz starih plačnih razredov v nove, ki so povišanje v bruto in si zračunate neto.

Plačna lestvica je bogata. A kaj, ko se bo uvrstitev v plačne razrede znižala in bodo vsi navadni smrtniki v njeni prvi tretjini.

Ocitno dobim 58 eur bruto več. Noro🤦‍♀️

Glede na povečevanje javnega sektorja tudi ne more biti nekih zvišanj za tiste, ki delajo.

Povišanja bodo občutili samo tisti, ki so že zdaj v najvišjih plačnih razredih, ostali pa…

Enako. V treh letih bo 80 € neto višja plača. Wow. Golob pa o nekih dostojnih plačah. Samo sebi je dal dostojno plačo. Pa drugače me briga za Goloba ampak tokrat se mi je pa zasral. Slabše je kot prej. Po starem bi vsaj napredovala prej, se pravi v treh letih za 130 neto, sedaj pa v dveh letih za 40 €. Mone so vsi. Srednja generacija smo bili že precej oškodovani z ZUJF-om in zamrznjenim napredovanjem kar nekaj let, sedaj pa tole.

A je komu jasno, od kod novinarjem podatki, da se bodo uciteljem place zvisale za 400 eur? https://www.24ur.com/novice/slovenija/place_4.html

Kje najdejo te stevilke? V tabeli v UL pise, da se pri uciteljih, ki so v 33. placnem razredu, povisa za cca 200 eur bruto, tistim, ki so v 47., pa za cca 50 eur bruto.

Plačna reforma: kakšen bo dvig plač po posameznih poklicih? (TABELA)

Racunovodkinja, 16.11.2024 ob 17:40

Plačna reforma: kakšen bo dvig plač po posameznih poklicih? (TABELA)

Racunovodkinja – to me zanima, kje dobijo podatke za te tabele, ce v UL pise, da gre iz 33. v 15. placni razred (in ne v 19., kot pise v teh novinarskih tabelah).

Odvisno v katerem stebru si. Učitelj bo šel iz 33.PR v 19. Socialni delavec pa iz 33PR v 18.

Jaz kot tehnično osebje bom pa šel iz 33.PR (z 10.) napredovanji v 15 PR po novem

No tole je prevedba v prilogah. Al pa drugi link. Nekaj se bo poznalo t.i.  srednjemu razredu, največ že tako tem v najvišjih. Ampak ne skrbite, pridejo nove dajatve in bo zgledal spet umetni dvig plač kot je bil potem glih za obvezni zdravstveni. Ker zaposleni pač nič hrane ne kupujemo in je bila smešna uskkaditev potem z inflaciho. 😅☺️☺️☺️ Sam da bo pol še kaj za socialno talanje, kjer se jim splača otroke delat, pa ne delat.

https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2024-01-2864/zakon-o-skupnih-temeljih-sistema-plac-v-javnem-sektorju-zstspjs

https://si.bloombergadria.com/ostalo/politika/68748/analiza-novi-placni-razredi-v-javnem-sektorju-2025/news/#

V medijskih poročilih sem opazil, da so eni sindikati zahtevali višanje osnovne plače brez upoštevanja dodatkov, pri drugih tega zahtevka ni bilo izrečenega, ker so pričakovali enotno rešitev za vse, ampak danes sem opazil, da ni bilo tako in upravičenci so ostali prikrajšani, na nizkih plačah.

Počajaj tisto ki je sedaj v 49. plačnem in se razburja za pet evrov razlike.  Ko vleče že sedaj sredino. 😅☺️☺️☺️

v povprečju 20% gor, veliko tudi več

90653, 16.11.2024 ob 15:54

Enako. V treh letih bo 80 € neto višja plača. Wow. Golob pa o nekih dostojnih plačah. Samo sebi je dal dostojno plačo. Pa drugače me briga za Goloba ampak tokrat se mi je pa zasral. Slabše je kot prej. Po starem bi vsaj napredovala prej, se pravi v treh letih za 130 neto, sedaj pa v dveh letih za 40 €. Mone so vsi. Srednja generacija smo bili že precej oškodovani z ZUJF-om in zamrznjenim napredovanjem kar nekaj let, sedaj pa tole.

miljarda dvesto in še ti ni dovolj….požrešnost brez meja

Rezi*, 16.11.2024 ob 20:27

Počajaj tisto ki je sedaj v 49. plačnem in se razburja za pet evrov razlike.  Ko vleče že sedaj sredino. 😅☺️☺️☺️

Da sem v 49. plačnem razredu sem se morala zelo potruditi. Nič mi ni bilo dano. Vsa napredovanja pod najtežjimi pogoji, zdaj pa zajebancija s petimi evri.

Anonimno 5965, 17.11.2024 ob 08:03

Da sem v 49. plačnem razredu sem se morala zelo potruditi. Nič mi ni bilo dano. Vsa napredovanja pod najtežjimi pogoji, zdaj pa zajebancija s petimi evri.

V kateri veji JS pa si zaposlena? Zdravstvo?

New Report

Close