Neznosno srbenje, sladkorna tip2
Pozdravljeni, trpim srbenje po nogah, rokah in v ušesih, že en mesec in pol. Sem mislil, da bo prenehalo, pa ni. Soseda mi je povedala, da je možno od sladkorne2. Če kdo ve ali obstajajo zdravila, da bi se srbenje ustavilo. Grem drug teden v amb. za neopredeljene. Upam, da obstaja kaksno zdravilo za to. 6,8 na tesče, po jedi8,2, glukoza. Hvala vam za odgovor.
Mesec in pol srbi. To je en problem, drugi pa sladkorna, tretji pa verjetno tudi obstaja. Ki ga bo ugotovil zdravnik. Če je sladkorna prisotna, srbi pa le ta skoraj dva meseca.
Zakaj si ustvarjaš probleme po nepotrebnem? Potrebuješ antihistaminike. Jaz jih jemljem že več kot 10 let. Tvoj imunski sistem prepozna nekatere snovi, ki jih vnašaš v telo kot napadalca, zato tako reagira. Lahko imaš alergijo na kakšno hrano ali pa zdravila.
Imaš celo vrsto antihistaminikov: aerius, telfast, cezera, nekatere dobiš tudi brez recepta (claritin, letizien). Ampak pojdi h zdravniku. Če nimaš osebnega zdravnika, pa pojdi na urgenco. Verjetno imaš na telesu tudi kakšne rdeče fleke, ki so posledica srbenja.
Srbečica ima sicer tudi druge vzroke. Lahko nakazuje tudi težave z jetri.
Preden zaženeš popolno paniko, lahko da si na začetku diabetisa, lahko da si vmes… ampak: na količino sladkorja v krvi vpliva tudi stres, živčnost in tako naprej. Jaz sem imel izjemno stresnih 5 let za sabo v službi – mesečno sem naredil vsaj 350 ur (ja brutalno, ampak je finančni izplen je za do konca lajfa). Ob stresu sem začel opažat slabšanje delovanja jeter (še vedno znotraj predpisanih meja), ledvic, povišan sladkor – recimo 5.8 do 6.2 na tešče neglede nato kar sem jedel zjutraj in še marsikaj ti lahko naštejem.
Po zaključku projekta sem pod takim tempom potegnil črto, omejil fast food na enkrat tedensko, dodal zelenjavo na jedilnik (ne obsesija, solata npr), dodal 1.5h gibanja na dan (spet ne fitnes, ampak recimo sprehod, kdaj kakšen lahek pohod, po 5 letih sem takrat prvič porabil dopust), hobi, kjer ni vključen računalnik, uvedel redno spanje (če delaš s tujci si šel ob 11tih spat, 3h zjutraj 2, 3h sestanek, …) in stvari so se brutalno spremenile. Slador pokaže med 5.1 do 5.5, markerji jeter so padli za polovico znotraj mej, ledvična funkcija (kreatinin) se je izboljšala in je tik pod predpisano mejo, srbenje kože je popolnoma izginilo, etc… tako, da preden se zafilaš s tabletami (ali narediš oboje) preveri, ali imaš stvari ki te peljejo tja porihtane… zahteva, da enkrat vidiš da tako nebo šlo večno in trmo, da se spraviš ven tudi če dežuje, je mrzlo in doslednost, da kdaj k te zamika junk food rečeš ne (ali pa pripraviš stvar doma…).
Še najpomembnejše: žret, sekirat in sebe obremenjevat za stanje v službi je nesmisel. Plačan si, da se izobražuješ, da narediš svoje delo kot je treba – torej daš tisto, za kar te plačajo, ostalo pa ni več tvoj problem. Tako upade vpliv na tvoje telo in zdravje, izboljša se spanje in če si na pomembnejšem položaju, si neverjetno sproščen. Sledi navodilom zdravnika (če ti denar ni ovira, pojdi z diagnozu k dobremu zdravniku privat ali čez mejo) in naredi kar lahko, da izločiš preostale dejavnike… mogoče boš na koncu brez zdravil.
Še to: če imaš res lažjo obliko sladkorne imaš na Facebooku nekaj skupin, kjer si dajejo smiselne nasvete (ne take neumnosti kot je spodbujanje obiskovanja vračev in anticepilski debilizem) in marsikdo s bistveno višjim nivojem sladkorja živi danes v normalnem rangu brez tablet ali bistveno manjšo dozo zdravil, kot so si zamislili naši nesposobni dohterji, ki znajo samo kemijo pisat.
Raki 62, 16.11.2024 ob 08:22
Pozdravljeni, trpim srbenje po nogah, rokah in v ušesih, že en mesec in pol. Sem mislil, da bo prenehalo, pa ni. Soseda mi je povedala, da je možno od sladkorne2. Če kdo ve ali obstajajo zdravila, da bi se srbenje ustavilo. Grem drug teden v amb. za neopredeljene. Upam, da obstaja kaksno zdravilo za to. 6,8 na tesče, po jedi8,2, glukoza. Hvala vam za odgovor.
Tole ni nek strašen cuker, dvomim, da je srbečica od tega. Le pogumno do zdravnika, naj se izboljša čimprej.
Hvala vsem za se odgovore, sem nekaj varil, pa nisem mogel takoj odpisati. HVALA. To kar opisujete, že vse narejeno, pralni stroj, higiena, nobene nepotrebne krame v hiši, claritine, itd. Nisem pisal na forum, da bi me vi pozdravili, ampak čisto človeško, več ljudi več ve in si svetuje, če so ljudje na nivoju. Seveda, da je potrebno k zdravniku za te stvari. Moski smo glede tega manj dosledni, kot nežnejši spol. V glavnem, hvala vsem za možne odgovore in vse dobro.
Raki62, 16.11.2024 ob 08:57
Hvala tudi vam, nočem tečnarit, sem mislil, da bo prenehalo. Zdaj pa ne morem več zdržat. V dveh mesecih je šli dol 5.kg, samo od sebe. Hvala obema za odgovor.
Srbi lahko tudi zaradi jeter. Ne se hecat.
Jetrne bolezni nimaš samo od pijače.
Prijateljica nikoli pila, nic. Zacelo se je s srbenjem. Zal je ni več med nami.
Mojega ocima je tako srbelo. Zdravnnik njegove srbecice dolgo casa ni resno jemal. Imel je cirozo. Alkohola je spil en kozarec za rojstni dan in enega za novo leto, sicer alkohola ni pil, samo toliko, ker veliko ljudi ne ve, da je ciroza mozna tudi pri nepivcih. Vzroka za njegovo cirozo niso nikoli ugotoviti. Sumili so skoljke in hepatitis, a ga ni imel. Sam je rekel, da je v eni sluzbi delal z nekimi kemikalijami in da bi lahko bilo od tega.
Mene je pa koza srbela, ko sem zivela nekje, kjer je bilo veliko klora v vodi, ampak srbelo me je le vsakic po tusiranju, potem je nehalo.