Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Upokojenci in božičnica

Upokojenci in božičnica

Vsi okoli nas – Hrvaška , Italija , Avstrija – bodo dobili božičnico , nekje še 13 penzijo , samo mi ne , pa tako se hvali vlada kako so dobri .

Saj smo dobili-lani.

Saj ste dobili 8 % uskladitev, o kateri lahko mi le sanjamo. Kaj bi se radi prokleti starci ? Pozresnost pa taka, tiho bodite, dovolj imate. A bi radi vse spraznili, da za bodoce generacije ne bo denarja ?

A ne bi raje bolj plače dvignili z brez da notri prinašamo z davki? Zato da bi bila pol tud penziha ok. Penzije slonijo še vedno na medgeneracihskem sodelivanju. Ne moreš pa zgolj pezije in celo božičnice, socialke talati, plače pa ne. Če bo vedno več socialkarjev, ko prvijo, da sem jim delat ne splača. Men tud ne, da mi vedno znova vlada določa, kaj bo obvezno. Celo za vas sedanje penzjoniste za oskrbo. Ko bo zame, bo oa zmanjkalo zardi ponovne državne luknje. Bo treba dat pol vsem ta trinajsto. Najprej vsem delovno aktivnim. Pol šele vam. Ali se obrnite na delodajalce, pri katerih ste bili zaposleni. Ko se bodo plače usklajevale in celo uskladile za isto kot pr oenzjoniszih, bo lažje kaj razglabljati. Tudi o tem, zakaj nimate celo oenzjon isti kit plačo vsak mesec oddelanega. 😅☺️☺️☺️

Dol439 mogoče, če ti bo dano boš tudi ti kdaj upokojenec. Zdaj vidim da si nezrel totalno.  Takšnih kot si ti ne rabimo. Karma. Vse se vrača…

Slovenski upokojenec in delavec sta za oblast vredna mnogo manj kot vsi tujci znotraj in zunaj naših meja. Pol šiptarije, ki se je navlekla k nam, se nam smeji, ker sami priznavajo, kako neumno radodarna je naša država. En dela, uradno za minimalca, privleče gor babo in ji naštepa par otrok, pa vleče vse možne subvencije, dodatke, dobi neprofitno stanovanje ali subvencijo najemnine. Potem so tu še zeleni zapohanec in vse ostalo, kamor se steka naš denar.

Na okno je treba postaviti krožnik s piškoti, kozarec mleka, pismo z zapisano željo po božičnici in zahvalo ter pod krožnik položiti 100 everski bankovec… kapitalizem pa to.

A zdaj pa še božičnica? Pa kaj bi še? Ste sploh zaslužili penzije, ki jih prejemate? Poglejte na stare plačilne liste, če jih še imate, koliko ste sploh vplačevali za penzijo, in si izračunajte.

Božičnica je za delovne ljudi, torej podjetnike, delodajalce, ne pa za neke stare zabušante.

Odgovor na objavo uporabnika
Dol439, 16.11.2024 ob 10:45

Saj ste dobili 8 % uskladitev, o kateri lahko mi le sanjamo. Kaj bi se radi prokleti starci ? Pozresnost pa taka, tiho bodite, dovolj imate. A bi radi vse spraznili, da za bodoce generacije ne bo denarja ?

Sram te bodi! PS: sem delovno aktivna, da ne bo pomote

Dol,j…se,ce bos dicakal bos vesel😪

Pošteno bi bilo, da bi dobili bozicnico vsi zaposleni in upokojenci, saj jo v več državah dobijo. Zanimivo je edino, da danes od Goloba pričakujete dodatke, ko je bila desna vlada na oblasti pa vam ni zrihtala tega legalno. Zakaj niso, ker oni samo na veliko lapajo, naredijo pa nič. Lahko bi naredili zakon, da se mora deliti božičnica. Pa niso in nikoli ne bodo, ker oni delajo samo za visoko kasto. Do sedaj še ni bilo vlade, ki bi kdorkoli karkoli izboljšal državljanom življenje in od teh garnitur niti ne bomo doživeli. Jaz pravim, da v državi je denarja dovolj za vse, samo razdeliti bi ga morali pravično za vse. Res so smešni ti politiki, ko so v opoziciji samo zahtevajo in se delajo človeški, ko so v vladi pa delijo samo enkratne dodatke, ne dvignejo pa za stalno. Dokler bomo volili take lažnivce, tako dolgo ne bomo dobili nič.

Odgovor na objavo uporabnika
Ptica973, 16.11.2024 ob 11:31

A zdaj pa še božičnica? Pa kaj bi še? Ste sploh zaslužili penzije, ki jih prejemate? Poglejte na stare plačilne liste, če jih še imate, koliko ste sploh vplačevali za penzijo, in si izračunajte.

Božičnica je za delovne ljudi, torej podjetnike, delodajalce, ne pa za neke stare zabušante.

Mislim, da nisem zabusavala 41 let kolikor sem delala v trgovini..

Očitno ne poznaš pokojninskega sistema, v življenju pa ne sistema zaostajanja pokojnin za rastjo življenjskih stroškov za 5,6%. Z meseci in leti se je nabralo mnogo več kot borih 8%.

Vsi ste prepričani, da dobivate premalo, nihče pa ne ve, koliko je vplačeval na ZPIZ. To se raje pozanimajte.

tudi zato , ker se dobi  samo 63% zdaj  (prej še manj )od že vplačanih prispevkov (denarja ) za pokojnino.

Zakaj se ne dobi 80 %…..90 % ?

Sonček sije in lep bo dan  ……..

New Report

Close