Tašča je užaljena
Bili smo na večerji pri tašči. Ona je kuhala in nas na koncu vprašala, če je bilo dobro. Jaz sem rekla, da je bilo vse skupaj preslano, vsaj za moj okus. Ona je čisto ven padla in rekla, da sem nehvaležnica, ki ne ceni ničesar, kar mi je dano, in da v naslednjo sploh ne bom povabljena.
Čaki malo. Zakaj potem sprašuje, če ne zna sprejeti kritike? In zakaj tak halo? Rekla sem samo, da je bilo zame preslano, komu drugemu pa je verjetno ravno prav slano.
Če bi vedela, da bo zaradi tega tak halo, bi se raje ugriznila v jezik.
Noro!
Pozdravljena!
Tvoja tašča je zgleda lačna pohvale kot pes klobase. Zakaj ni sposobna sprejemati mnenja drugih, kadar se slednje razhaja z njenim (sama je bila gotova v dejstvo, da je skuhala odlično kosilo), nemogoče vedet. Ti zdaj veš, da ne zmore brez dolgega nosu in lahko naslednjič rečeš tisto, kar pričakuje ali pa ji serviraš svoje iskreno mišljenje. Odvisno, v kolikšni meri ti taščino užaljeno vedenje predstavlja problem in kak odnos si sploh želita.
Če bi bla rada z njo odkrita, pač bodi, ne glede na halo. Če pa imaš raje mir in s tem bolj ohlapne vezi, prav tako ok.
Zavedaj se, da se tašča tako nedoraslo obnaša z nekim razlogom v njeni psihi in ne jemlji tega tako osebno.
A si rekla, da je vse skupaj preslano, a si rekla, da je zate preslano, komu drugemu pa najbrž ne?
Ne, ni padla ven, ker bi ti mogoče rekla drugo izjavo na prijazen način. Vsekakor ni padla ven toliko, da bi te imenovala na nehvaležno in da te ne bo več povabila. Razen, če si kaj srala že pred tem in imata zgodovino. Razen, če ni spraševala vseh skupaj, ti si pa takoj skočila, kako je zanič, ne da bi počakala, če bodo pa mogoče drugi rekli, da je kar ok.
V glavnem. Premalo podatkov.
Brezveze res, 16.11.2024 ob 14:13
Bili smo na večerji pri tašči. Ona je kuhala in nas na koncu vprašala, če je bilo dobro. Jaz sem rekla, da je bilo vse skupaj preslano, vsaj za moj okus. Ona je čisto ven padla in rekla, da sem nehvaležnica, ki ne ceni ničesar, kar mi je dano, in da v naslednjo sploh ne bom povabljena.
Čaki malo. Zakaj potem sprašuje, če ne zna sprejeti kritike? In zakaj tak halo? Rekla sem samo, da je bilo zame preslano, komu drugemu pa je verjetno ravno prav slano.
Če bi vedela, da bo zaradi tega tak halo, bi se raje ugriznila v jezik.
Noro!
Kot prvo ne razumem zakaj rineš k tašči, če ti njena družba ne paše. Kot drugo zakaj na večerjo, če ti njena kuha ne paše. Kot tretje, seveda veš kaj želi vsaka kuharica slišati, ko zastavi takšno vprašanje, iz vljudnosti rečeš dobro je bilo, hvala in živiš dalje. Če ti ni bilo, se ne udeležuješ več teh kosil ali večerij in ješ kjer ti paše. Sami se odločate za dramo.
Pa kdo vas je to vzgajal? Ste resno tako nesocializirani? Če te nekdo gosti se mu zahvališ. Če te vpraša kako je bilo rečeš dobro hvala, mogoče malo preslano (če že moraš to izpostaviti). Hvala ker ste nas povabili. Je res tako težko se obnašati kot odrasel socializiran človek? Hodite po svetu v odraslih telesih, razviti pa na stopnji triletnika. Kar leti iz vas kar vam pade na pamet. Brez premisleka kako to na drugega vpliva.
Jaz sem enkrat za eno družbo spekla jabolčno pito. Ena gospa mi je rekla, da je s težavo, ker je pita presladka, ker ona ni vajena jesti tako sladko, za koga drugega pa je mogoče v redu. Naj povem, da s sladkorjem nikoli ne pretiravam, dam ga celo manj kot piše v receptu.
To sem si zapomnila za vse večne čase. Nikoli več ne silim nobenemu nič, kar spečem. Dam na mizo, če hočete vzeti, vzemite, drugače pa pustite pri miru. Tudi na kosila in večerje več ne vabim nikogar, ker potem me boli srce, da se kdo zmrduje.
Svetujem ti, da h tašči ne hodiš več. Skuhaj doma sama, taščo pa pusti pri miru, ali pa pojdi na obisk po kosilu, na kavo.
Pa no, skuhajte že tisto, kar znate. Večina bo sama od sebe pohvalila, kot pohvališ, kadar greš rad nazaj jest kje zunaj. Zakaj ji pa doma mož al tvoj mož kdaj ni rekel, da je oreslano, kot poskusni zajček? Mogoče ti mož pol ne upa rečt, da pa ti s oremalo soli kuhaš. ☺️☺️☺️ Sicer pa raje premalo kot oreveč. Zato so zgolj dodatki, ne konstanta. In pol kile, holesterol in še kaj.