Kosilo
Za kosilo smo jedli:
– milijonsko juho
– krompirjevi žganci
– praženo kislo zelje
– krvavice in pečenice.
Smo pa tudi opravili zadnjo košnjo letos.
za večerjo bo fakača on zelena solata.
Jutri bo:
– goveja juha z zdrobovimi žličniki
– pečenka
– brstični ohrovt
– popečena zelenjava *paprike, bučke, korenček, zelena, vsr zrezano na trakce)
– pražen krompir
– govedina iz juhe
– jajčni hren
– radič v solati
– tiramisu
V pon. bo golaž za kosilo, za večerjo totilije s piščancem, ta naprej še ne vem.
Anonimno 8538, 16.11.2024 ob 17:18
Me pa zanima, ce res vse to kuhate, poleg tega pa se vecerjo. Ker priznam, da se meni se kosilo najveckrat ne da.
Jaz imam dneve, ko se mi ful da, in dneve, ko sem popolnoma zadovoljna s toplimi sendviči in skledo solate.
Danes sva preskočila kosilo, je bil zajtrk bolj pozen. Že zjutraj sem malo pospravila, tako da sva dan raje preživela na soncu. Zdaj se jota kuha, pripravila sem tudi sestavine za mešani zavitek, tokrat z jabolki, orehi, kislo smetano, suhimi slivami in rozinami (ruma nimam, bo tudi dunja čisto okej 😉).
Kosila ni bilo, ker je bil zajtrk pozen zaradi včerajšnje žurke.
Proti večeru pa špinačna juhca, biftek z jurčki in solata.
Jutri še ne vem, kaj bo. Juha iz piščančjih hrbtov bo. Potem pa ali piščančje kračke s krompirjem in gomoljno zelenjavo v pečici + solata, ali pa repa+ pečenice in kuhan krompir z ocvirki, odvisno koliko se mi bo dalo kuhati.
Kosili in kosili, 16.11.2024 ob 16:08
Za kosilo smo jedli:
– milijonsko juho
– krompirjevi žganci
– praženo kislo zelje
– krvavice in pečenice.
Smo pa tudi opravili zadnjo košnjo letos.
za večerjo bo fakača on zelena solata.
Jutri bo:
– goveja juha z zdrobovimi žličniki
– pečenka
– brstični ohrovt
– popečena zelenjava *paprike, bučke, korenček, zelena, vsr zrezano na trakce)
– pražen krompir
– govedina iz juhe
– jajčni hren
– radič v solati
– tiramisu
V pon. bo golaž za kosilo, za večerjo totilije s piščancem, ta naprej še ne vem.
Kg pa tehtate? Ker jaz bi s tako prehrano imela 130 kg
Po poznem zajtrku prej, opoldne le sadna kupa ali druga sladica na izletu, pozno popoldne verjetno ribe v kakšni gostilni, zvečer skutni namaz z zelenjavo na kruhu in mleko. Jutri špageti z zelenjavo, torek enolončnica z žitaricami, sreda zelenjavna rižota s koščki pršuta, četrtek golaž s polento, petek matevž s kislim zeljem, sobota verjetno pica, če bova doma, bo pa ričet za dva dni. Vsak dan tudi vsaj manjšo sklečko sezonske solate, zdaj večinoma zelje.
Kosilo: svinjski trakci v gobovi omaki (jurčki), domači njoki (sicer iz skrinje) in rdeča pesa. Začela s pripravo ob 11.30, kosilo na mizi ob 12.30.
Mi ne pade na kraj pameti, da bi celo dopoldne kuhala. Aja, pa še zrezek zem vmes spekla, za otroka, ko se jutri vrne iz šole. Tista čorbica, ki je običajno v šoli za kosilo, mu je čisto premalo… Jaz bom jedla v službi, mož gre pa na službeno pot.