Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako začeti chat?

Kako začeti chat?

Po daljši vezi in prebolevaju razhoda sem pripravljen na kaj novega. Najprej sem mislil, da pri 35. letih nove partnerke ne bo problem spoznat, a sem se motil. Krog mojih poznanstev in pogostost stikov nista več taka kot sta bila pred 10 leti. Opazil sem tudi, da način spoznavanja in druženja ni več to, kar je takrat bil. Počutim se kot bi bil popolnoma neizkušen.

Srečo sem se odločil poskusiti na spletu, in sicer na Facebooku – najlažji in najcenejši način spoznavanja. Že pred meseci sem dodal nekaj punc, s katerimi sem imel kaj skupnih prijateljev. Stika z nobeno nisem mogel navezat, saj sem preveč mislil na bivšo, ampak sedaj je to poglavje za mano. Ena od teh punc na Facebooku mi je posebej všeč. Je 3 leta mlajša od mene, imava skupne prijatelje, prav tako je samska in vem, da ona tudi aktivno išče partnerja. Rad bi nekako navezal stik in jo bolje spoznal. Nimam pojma, kaj naj ji napišem, da bo vtis dober in da ne bom izpadel vsiljivo, čudaško in obupano. Nekako bi rad začel pogovor, da se ne bo vse skupaj ustavilo po enem vprašanju. Kako se takšnega “osvajanja” lotiti na spletu? Kako začeti chat? Ženske, kakšen pristop bi se vam zdel primeren?

Živjo. Si za klepet, da se bolje spoznava?

Potem se na kratko predstaviš, poveš zakaj si tam “na portalu” iščeš kaj resnega ali le razismuješ teren…  itd. itn… Ne pozabi nje vprašati kaj išče, kaj jo zanima, kaj pričakuje, …

Ne delaj študij,  bodi iskren in bodi ti… le preveč osebnih podarkov ne piši, o tem se več pogovoriš, če pride do srečanja v živo…

Aja, pozabil sem povedati, da gre za Facebook – torej je ne morem spraševati, kaj tam išče oz. zakaj je sploh gor. Kolikor berem razne komentarje po spletu, so različni dejting portali poden od podna, zato sem raje zavil na Facebook. To ima že skoraj vsak Zemljan in si hitro ustvariš neko sliko o osebi.

Konkretno je problem, ker jo imam med prijatelji že par mesecev, zdaj pa ji kar naenkrat pišem. Ne vem, morda pa bo vesela in samo jaz preveč razmišljam…

Odgovor na objavo uporabnika
neizkusen, 16.11.2024 ob 22:09

Po daljši vezi in prebolevaju razhoda sem pripravljen na kaj novega. Najprej sem mislil, da pri 35. letih nove partnerke ne bo problem spoznat, a sem se motil. Krog mojih poznanstev in pogostost stikov nista več taka kot sta bila pred 10 leti. Opazil sem tudi, da način spoznavanja in druženja ni več to, kar je takrat bil. Počutim se kot bi bil popolnoma neizkušen.

Srečo sem se odločil poskusiti na spletu, in sicer na Facebooku – najlažji in najcenejši način spoznavanja. Že pred meseci sem dodal nekaj punc, s katerimi sem imel kaj skupnih prijateljev. Stika z nobeno nisem mogel navezat, saj sem preveč mislil na bivšo, ampak sedaj je to poglavje za mano. Ena od teh punc na Facebooku mi je posebej všeč. Je 3 leta mlajša od mene, imava skupne prijatelje, prav tako je samska in vem, da ona tudi aktivno išče partnerja. Rad bi nekako navezal stik in jo bolje spoznal. Nimam pojma, kaj naj ji napišem, da bo vtis dober in da ne bom izpadel vsiljivo, čudaško in obupano. Nekako bi rad začel pogovor, da se ne bo vse skupaj ustavilo po enem vprašanju. Kako se takšnega “osvajanja” lotiti na spletu? Kako začeti chat? Ženske, kakšen pristop bi se vam zdel primeren?

Naštimaj, da vaju oba povabijo na skupen dogodek. Tam malo splošno klepetaj, pol pa jo povabi, če bi morda še kdaj nadaljevala druženje kje drugje, kava, večerja, koncert, … Še vedno pa sem mnenja, da je prvi pravi vtis možen samo v živo. Slika je eno, feromoni pa imajo svoj vonj. Pasat, dišati si morata.

Kdor jezika špara, kruha strada!

Torej, z besedo na dan in vso srečo.

Izkoristi skupne prijatelje, 16.11.2024 ob 22:38

Naštimaj, da vaju oba povabijo na skupen dogodek. Tam malo splošno klepetaj, pol pa jo povabi, če bi morda še kdaj nadaljevala druženje kje drugje, kava, večerja, koncert, … Še vedno pa sem mnenja, da je prvi pravi vtis možen samo v živo. Slika je eno, feromoni pa imajo svoj vonj. Pasat, dišati si morata.

To ni tako enostavno. Ljudje si prošnje za prijateljstvo pošiljajo že kar tako in ne bo mogel vedeti, kdo od skupnih prijateljev jo zares pozna. Če bo spraševal vse prijatelje po vrsti, bodo vsi vedeli, da mu je bejba všeč, morda informacije pride celo do nje same. Tudi če najde prijatelja oz. prijateljico, ki to bejbo pozna, je vprašanje ali bo v kratkem priložnost za kak dogodek (odvisno, kako dobro se poznata in družita). Pa tudi če se nek dogodek organizira in sta oba povabljena, vprašanje ali bo bejba zares prišla. Ogromno je nekih vprašanj in če-jev. Moral bo iti na vse ali nič… čim bolj iskreno, potem pa kar bo, bo.

Pa še to, meni je najbolj odbijajoče, če mi kdo začne na veliko težit, takoj, ko ga potrdim na FB, tako, da se glede tega, da nisi takoj začel pogovora sploh ne rabiš sekirat.

Pri uporabi prijateljev se je potrebno zavedati, da je spletkarjenje lahko tudi kontraproduktivno, sploh če bo oseba, ki ti je všeč tako ali drugače to izvedela.

neizkusen, 16.11.2024 ob 22:29

Aja, pozabil sem povedati, da gre za Facebook – torej je ne morem spraševati, kaj tam išče oz. zakaj je sploh gor. Kolikor berem razne komentarje po spletu, so različni dejting portali poden od podna, zato sem raje zavil na Facebook. To ima že skoraj vsak Zemljan in si hitro ustvariš neko sliko o osebi.

Konkretno je problem, ker jo imam med prijatelji že par mesecev, zdaj pa ji kar naenkrat pišem. Ne vem, morda pa bo vesela in samo jaz preveč razmišljam…

Ja napišeš ji to, kar je res, da ti zgleda zanimiva in bi jo rad spoznal, da imaš iskreno rad ljudi in so ti zanimivi in jih rad spoznavaš, ženske pa še posebej, da zgleda, da si tko programiran, da ti paše ta njihova ženska energija, paše ti se pogovarjat in družit z njimi, ona da zgleda pa za povrhu še posebna in te zanima kot človeško bitje, kaj dela, kako razmišlja, zakaj počne, kar počne…

Za moj okus je ženske najboljš nagovarjat s sproščeno, igrivo energijo, ne zdej norčavo, klovnovsko, ampak igrivo, ne preveč resno in usodno, da ne delaš ti sam big deal iz tega, najbolj normalna stvar na svetu je, da te kot tipa zanimajo ženske, samo ne met seksualne energije na polno takoj na začetku kot kak obupanec.

Sej ko jih boste ene par v živo ali pa po netu tko nagovoril, boste dobil rutino in samozavest in zgubil to okornost, vsaki ženski paše biti opažena in zaželena, potihoma si vsaka točno to želi.

Potem bo res najboljše, da ji direktno, iskreno napišem, da mi je simpatična in bi jo rad spoznal. Če bo pogovor stekel (vsaj nekaj izmenjanih stavkov), jo povabim ven v živo, drugače pa bom vsaj vedel, pri čem sem. Druge možnosti ne vidim. Neko spletkarjenje in načrtovanje preko skupnih prijateljev, mi res ne pride v poštev. Če se popolni neznanci lahko spoznajo preko spleta, potem tudi preko skupnih prijateljev ne bi smelo biti problem.

Če bi še kdo kaj dodal ali ima za svetovat, z besedo na dan, drugače pa se vam zahvaljujem za vaša mnenja.

@ neizkusen

praviš, da si star 35 let? in ne znaš začeti pogovora z žensko? s kom si se pogovarjal zadnjih 20 let? s psom? kozo?

o moj bog292, 17.11.2024 ob 19:00

@ neizkusen

praviš, da si star 35 let? in ne znaš začeti pogovora z žensko? s kom si se pogovarjal zadnjih 20 let? s psom? kozo?

Kaj točno je tukaj čudnega? Preko spleta žensk še nisem iskal žensk. Ko sem začel preteklo resno zvezo še niti Facebook profila nisem imel. Se pa najbrš oba strinjava, da pogovor v živo ni isto kot branje sporočila na telefonu? V prvem primeru imaš zraven še vso “telesno govorico”, ki je v drugem primeru nimaš. Sicer pa sprašujem samo, kako vzpostaviti stik, pogovarjati se že znam.

neizkusen, 17.11.2024 ob 20:14

Kaj točno je tukaj čudnega? Preko spleta žensk še nisem iskal žensk. Ko sem začel preteklo resno zvezo še niti Facebook profila nisem imel. Se pa najbrš oba strinjava, da pogovor v živo ni isto kot branje sporočila na telefonu? V prvem primeru imaš zraven še vso “telesno govorico”, ki je v drugem primeru nimaš. Sicer pa sprašujem samo, kako vzpostaviti stik, pogovarjati se že znam.

Če je slovenka napišeš: muc muc, če je tujka: hello kitty, če je balkanka: đes’ba maco …

Ne moreš falit. Na to vse padamo. Ali požvižgaš in čakaš, da vidiš katera se obrne. Tiste NE izbereš.

No, 17.11.2024 ob 20:25

Če je slovenka napišeš: muc muc, če je tujka: hello kitty, če je balkanka: đes’ba maco …

Ne moreš falit. Na to vse padamo. Ali požvižgaš in čakaš, da vidiš katera se obrne. Tiste NE izbereš.

Odličen predlog, če želiš zaušnico (v živo) ali blokado (virtualno). Ti ji lepo napiši, da si pogledal njene slike in objave, da ti je zanimiva in si jo želiš bolje spoznat. Iskrenost je lepa čednost. Zdaj, kako boš to napisal, je čisto tvoja stvar. Pomaga, če je napisano na rahlo šaljiv način, a vseeno moraš izrazit resen namen. Če boš cincal (bi pa ne bi), boš s tem žensko odgnal. Ženska bo že razumela tvoj namen in če je zainteresirana, bo pogovor potem že sam krenil naprej.

Spontan. Pa da nisi b8vši od bivse 😅☺️☺️☺️

SIgurn ja 😅😅😅🙃☺️☺️☺️

Pošlji ji tist komad od modrjianov Bi te, bi te, bi te

Na to babe padajo dandanašnji.

Boljše, da pogledaš njen profil in jo vprašaš nekaj o njenih hobijih, kot da začneš težit s spoznavanjem.

Paja603, 19.11.2024 ob 08:02

Boljše, da pogledaš njen profil in jo vprašaš nekaj o njenih hobijih, kot da začneš težit s spoznavanjem.

Spraševanje o hobijih je bolj tako, po mojih izkušnjah se pogovor hitro zaključi. Enkrat sem eno spraševal o potovanjih (drugega iz slik ni bilo razvidno) in sem na vsako vprašanje dobil samo odgovor. Morda je dobila občutek, da od nje samo potrebujem informacije. Imaš pa tudi ženske, ki imajo objavljenih po 100 selfijev, ki ničesar ne odražajo. Tako nimaš kaj spraševat, ker ni iztočnice za pogovor.

Kot so že svetovali: Če ženski na prijazen, vljuden način poveš, da ti je všeč in bi jo rad spoznal, bo pristop še najboljši. Ne gre za teženje, ampak bolj za vprašanje, ali se je pripravljena spoznat. Če je res samska, bo tako sporočilo dojela drugače kot neka vprašanja o hobijih. Več kot zavrnitev ne boš doživel – v tem primeru se ji lepo zahvališ za iskrenost in greš naprej.

jo polajkaj ali srčkaj, nato pa ji napiši kompliment v chat.

Če ne odpiše, vseeno napiši, da bi bil vesel, če bi ti kaj odgovorila. Če dobiš hvala, napiši z veseljem, kako je najdi neko skupno temo, da se malo preko chata pogovarjata in jo nato povabi.

Glede na to, da imata skupne prijatelje, mislim, da res ne bi smel biti problem malo poizvedeti kakšna je, kaj ji je všeč in nato pristopiti.

Vso srečo!

Prebral sem že ducat podobnih tem, ko tipi ne vejo, kako pristopiti do žensk. Sam imam to srečo, da mi veza traja še iz časa gimnazije (zdaj grem 40. letu naproti). Takrat je bilo vse skupaj bolj enostavno… fantje smo punce enostavno spraševali “Bi hodila z mano?” ali pa “Bi bila moja?”. Ni se toliko gledalo na videz in materialno stanje, kot se gleda danes. Spomnim se, da sem od punce iz sosednje ulice nekako pridobil telefonsko in jo kar preko sms-a vprašal… niti poznala me ni dobro, pa je privolila.

V zadnjih nekaj desetletjih je vse skupaj postalo komplicirano, ampak samo za moškega. Za ženske se bistveno ni spremenilo, saj je naloga ženske v osnovi ostala enaka – potrdi ali pa zavrne. Se niti ne čudim moškim, da si ne upajo lovit žensk, ko pa je vse skupaj postala cela znanost.

Za konec: Kako bi jaz pristopal danes, nimam pojma. Sigurno pa ne bi čakal, ker s tem narašča verjetnost, da jo bo dobil nekdo drug. Bolje hiter in iskren zapis kot pa dolgo čakanje, da se bo nekaj zgodilo (če se sploh bo zgodilo). Čakanje lahko pripelje do tega, da se boš v žensko močno zaljubil in se bo v primeru neuspeha težko pobrat (podobno prebolevanju, pa čeprav še nimaš ničesar z njo).

Imaš tudi fb dating

Edini nasvet : ne bodi dolgočasen. Ti si ded in ti loviš. Ti se izpostavljaš.

Da povem svojo izkušnjo. Mene je odbilo, če mi je človek direktno napisal hej, všeč si mi, rad bi te spoznal. Zakaj? Ne vem. Dolgočasilo me je. Teh sporočil ala “hej, kako si?”, “hej, luštna punca, bi se te dalo spoznat?” je pač ogromno od nekih tipov, ki mi niti najmanj niso bili všeč in avtomatsko sem vsakega, ki je to napisal, uvrstila v isto skupino.

Meni osebno je bilo bolj zanimivo, če sem objavila kaj na story in dobila res premišljen komentar. Naprimer: story iz smučišča, pa mi je nekdo pokomentiral “uf, to je tam in tam? Sem bil pred kratkim, a imajo še vedno tako dolgočasnega kelnarja?” (namišljeno, ampak za primer). Mene je to spravilo do tega, da sem dejansko odgovorila in začela debato, se nasmejala. Deluješ mi down to earth in glede na to, da se v bistvu poznata, je veliko večja verjetnost, da se debata nekam razvije.

No, jaz sem svojega partnerja spoznala na zelo podoben način, le v živo. Slučajno sva se zapletla v debato in se tako ujela, da ta debata še danes traja. Ampak to je moja izkušnja in moje mišljenje.

Mici587, 19.11.2024 ob 13:59

Da povem svojo izkušnjo. Mene je odbilo, če mi je človek direktno napisal hej, všeč si mi, rad bi te spoznal. Zakaj? Ne vem. Dolgočasilo me je. Teh sporočil ala “hej, kako si?”, “hej, luštna punca, bi se te dalo spoznat?” je pač ogromno od nekih tipov, ki mi niti najmanj niso bili všeč in avtomatsko sem vsakega, ki je to napisal, uvrstila v isto skupino.

Meni osebno je bilo bolj zanimivo, če sem objavila kaj na story in dobila res premišljen komentar. Naprimer: story iz smučišča, pa mi je nekdo pokomentiral “uf, to je tam in tam? Sem bil pred kratkim, a imajo še vedno tako dolgočasnega kelnarja?” (namišljeno, ampak za primer). Mene je to spravilo do tega, da sem dejansko odgovorila in začela debato, se nasmejala. Deluješ mi down to earth in glede na to, da se v bistvu poznata, je veliko večja verjetnost, da se debata nekam razvije.

No, jaz sem svojega partnerja spoznala na zelo podoben način, le v živo. Slučajno sva se zapletla v debato in se tako ujela, da ta debata še danes traja. Ampak to je moja izkušnja in moje mišljenje.

Se zelo strinjam z Mici587. Polajkaj njene objave, napiši kak razumen komentar (brez sluzastih komplimentov in brezveznih štosov), potem pa jo chatu kar direktno povabi na kavo, brez nepotrebnega “heeej, kako siii, si kej saaaamaaa, kako si luštnnaaaa” itd

Tudi sam sem velikokrat v podobni situaciji kot je opisana zgoraj. Če si za primer vzamem neko punco in opišem njene slike: 1,2,3) Tri slike ima posnete nekje v kuhinji s prijateljicami. 4) Slikana nekje na gugalnici. 5) Slikana pri jablani, kjer trga jabolko. 6) Slika, ki bi lahko bila primerna za osebno izkaznico. 7,8,9) Slike z zapisom različnih misli (slike ne prikazujejo nje).

Ta punca je sicer že oddana. Ampak, če bi bila samska, kaj takšni punci napisati: Se rada družiš s prijateljicami? Se občasno rada usedeš na gugalnico? Imaš rada jabolka? Si morda urejaš novo osebno izkaznico? Ni pogoja, da bi s takimi vprašanji začel klepet – izpadel bi največji čudak. V povprečju pa objavlja na vsake 4 mesece. Po vaše bi to pomenilo 4 meseca čakanja, če bi morda objavila kakšno bolj primerno sliko. Lahko pa bi čakal 2 leti in ne bi bilo nobene pametne objave.

New Report

Close