Ko sem jo povabila na obisk, je bilo konec
Zamenjala sem službo in se v kolektivu lepo ujela, sploh z eno sodelavko sva postali skoraj prijateljici. Ko je šla mimo nas, sem ji rekla, da naj se ustavi na kavici in pecivu, spekla sem dobro pecivo. Pričakovala sem prijetno popoldne, doživela pa hladen tuš. Sicer je vedela, da imamo hišo, ampak ko je k nam prišla, se je njeno obnašanje čist spremenilo. Bila je zajedljiva, samo gledala je hišo, nič komentirala , čutila sem zavist. Hiša je lepa, velika in stara 15 let, zelo dodelana, vsak detajl je premišljen. Meni je dom v užitek , nikoli pa nisem omenjala hiše v službi ali kazala slik, zato je očitno bila zelo presenečena. Od takrat so odnosi drugačni, niso več prijateljski, postala je dosti formalna, v bistvu sem jo izgubila. Zjutraj si pokimava, ni več skupnih kavic, kosila. Škoda da mora tako biti. Če bi to vedela, jo ne bi povabila, po drugi strani pa si mislim, da sem se o njej zmotila.
To je klasika. Zavist je slovenski nacionalni šport. Zavidajo lepe domove, ko pa Janković in politiki kradejo milijone, je pa to vse ok. Vedno se zavida tistim , ki jih imamo za sebi enake in ko dojamemo da imajo več, pride do zavisti. Ne sekiraj se, pač vsaj vidiš koliko je pri njej ura. Tudi jaz živim z družino v zelo nadstandardni lepi hiši in doživljamo podobno, hitro se pokažejo taki, ki to težko prenesejo. Take dam na stran, vzdržujem pa stike s tisto peščico ljudi, ki so na moji strani in mi želijo dobro.
Gg, 17.11.2024 ob 09:45
To je klasika. Zavist je slovenski nacionalni šport. Zavidajo lepe domove, ko pa Janković in politiki kradejo milijone, je pa to vse ok. Vedno se zavida tistim , ki jih imamo za sebi enake in ko dojamemo da imajo več, pride do zavisti. Ne sekiraj se, pač vsaj vidiš koliko je pri njej ura. Tudi jaz živim z družino v zelo nadstandardni lepi hiši in doživljamo podobno, hitro se pokažejo taki, ki to težko prenesejo. Take dam na stran, vzdržujem pa stike s tisto peščico ljudi, ki so na moji strani in mi želijo dobro.
napuh tudi ni zdrav, njej ocitas zavist sama pa polna napuha…obe za skozlat
Polna luna681, 17.11.2024 ob 09:38
Pravilo številka 1: služba je služba, družba je družba.
Sodelavka ti nikoli ne bo prijateljica!!
Lahko je kolegica, znanka, a prijateljica ne!!
Služba je služba, družba je družba.
Ne strinjam se, jaz sem v službi našla zelo dobro prijateljico. Sva si delili vse skrivnosti in se sedaj imava pogoste stike. V večini se v pisarni ljudje tudi pogovarjamo, z nekaterimi se ujameš bolj, z drugimi manj. Ne vem zakaj bi se držal nazaj, če ti je nekdo zelo v redu. Prijateljstva so zelo redka in če najdeš kompatibilno osebo, zagrabi.
To so slaboumni zavistneži brez mozga v glavi, seljačine. Mene v lepe hiše in stanovanja ni treba vabit, jaz se kar sama povabim, ker če imam kaj rada, imam rada lepe stvari in lepe ljudi. Nazadnje sva bila z možem v Franciji ko sva se vračala iz anglije, družinski prijatelj ima novo igračko z velikim posestvom. Fantazija. Sem mu dala na znanje naj me pričakuje… ne bo se me rešil.
Jebeš tvojo sodelavko, to je človek ki se ne uči ampak človek, ki veni od zavisti. Zavist je ovira.
Do ljudi ki dajo veliko na hiso, polno nekih dodatkov in natancno vse premisljeno in dodelano, sem zadrzana. Taki ljudje mi delujejo prazno, da morajo bivalisce urediti v nulo, da so srecni. Meni stene ne pomenijo nic, pomembni so mi ljudje med temi stenami.
Dopuscam moznost, da se motim, zato sem zadrzana, a si dovolim tudi takega cloveka bolje spoznati.
Julij Cezar, 17.11.2024 ob 09:35
napuh in zavist nista nikoli prijateljevala…ti polna napuha, ona zavistna…obe pa fuknjeni
Zelo hitra sodba. Pri avtorici ne vidim napuha, je pač povedala realno situacijo, to še ne pomeni, da je vzvišena.
Tudi jaz imam podobno izkušnjo z nekoč najboljšo prijateljico, iz najzgodnejšega otroštva. Ko je meni začelo “iti bolje” kot njej v materialnem smislu, je bilo očitno videti slabo prikrivano zavist in jezo.
Žalostno.
Ja, sta kar vredni ena druge. Ti si se hotela pohvalit, ona pa ni pričakovala take noblese. Obe imata enega od sedmih glavnih grehov. Samo vedi, napuh je težji greh. Je na prvem mestu.
Torej, če se ti ne bi hotela pohvalit, bi bile še naprej “prijateljici”.
Sicer pa, še nisi vedela, da ženske ne moremo imeti ženske prijateljice. Edino moški se lahko kvalificirajo za dobre prijatelje.
Ko sva se z možem mlada poročila, nisva dejansko nič imela. S krefitom sva si uredila stanovanje v povsem nedodelani mansardi hiše mojih staršev. Takrat sva imela kar nekaj obisko.
Pitem pa sva odprla pidjerje, šlo nama je supervin zgradila lepo hišo.
S sorodniki se je zgodilo enako, kot s tvojo sodelavko! Čutiti je bilo zavist! Pa se ne postavljava s hišo ali čimetkoli! Zgradila sva jo zase, za svojo družino, da nsm je doma lepio! Ne za važenje in ne vem kaj! Hvale6na sca, sq nama je uspeli, a to ne pomeni, da na druge gledava zviška!
Ampak tisti pokroviteljski sorodniki so poniknili. Sploh moževa družina je bila v fadu njegovega otroštva zelo revna. Njegovi strici, tete, nas po gradnji ne obiskujejo več. Samo pozdrav, ko se srečsmo. In res se čuti, da je vzrok zavist!
jkljkljkljk, 17.11.2024 ob 10:21
Zelo hitra sodba. Pri avtorici ne vidim napuha, je pač povedala realno situacijo, to še ne pomeni, da je vzvišena.
Tudi jaz imam podobno izkušnjo z nekoč najboljšo prijateljico, iz najzgodnejšega otroštva. Ko je meni začelo “iti bolje” kot njej v materialnem smislu, je bilo očitno videti slabo prikrivano zavist in jezo.
Žalostno.
bo kr drzalo, napuh zene avtorico, tako pac je
Julij Cezar, 17.11.2024 ob 10:54
bo kr drzalo, napuh zene avtorico, tako pac je
Ne vem, jaz res ne vidim tako. Torej, če imaš lepo hišo in si materialno lepo preskrbljen, sploh ne moreš nikogar povabiti, ne da izpadeš nadut.
Smo čudni Slovenci, najprej bi morali gledati človeka kot takega, ga malo spoznati, ampak, če imaš samo malo več, si že v osnovi kvalificiran kot nadutež.
Mislim, da je do te točke še nekaj stopničk in tako gledanje veliko oz. več pove o tistem, ki tako sodi.