Letos ne bo čokolade za darila
Nojanja, 20.11.2024 ob 11:24
Kupiš moko, jajca, maslo in še par malenkosti in narediš domače piškote. Kozarčke od marmelad lepo okrasiš in jih zapakiraš. Za ceno ene milke imaš dovolj daril za 10+ ljudi. Pa še lepo osebno je. Kdo sploh še podarja milke? To se je podarjalo v 80-ih, ko se jih pri nas ni dobilo.
Danes pa nima časa sama peči, ker je kapitalizem. Kako bo spekla, če dela od 8h do 17h?
Dajmo si rajši podarjat kaj drugega razen cukra. Če je sploh treba da se obdarujemo vsi po vrsti in si izmenjujemo iste stvari. Lani sem dala tri šalčke in tudi dobila tri. Enako je s kremami za roke ali body losjoni in podobno. Dobiš stvari ali znamke, ki ti sploh ne ustrezajo, in daješ stvari, kjer je na drugi strani verjetno enako. Za ta denar, ki ga zmečeš za ta darila, bi lahko vsak sebi kupil kaj res uporabnega. Potem si te lončke podajamo naprej, kot včasih steklenice in bombonjere. V bistvu sama skrb in obveznost v decembru, ko imamo vsi že kup nekih obveznosti v službi in privat. Tisti, ki se najbolj trudijo s kakšnimi posebnimi darili, pa največkrat usekajo mimo.
Teh sladkarij se običajno nabere toliko, da se jih po novem letu nosi v službo. Čokolade, panatoni in druge sladkarije so imele svoj čar pred veliko leti, ko trgovine še niso bile celo leto preplavljene z njimi. Tudi meni je žal, da je knjiga kot darilo izgubila na vrednosti. Sama jih še vedno poklanjam in tudi rada prejmem.
A znate se bolj zakomplicirat ta “darila”, ke se po novem letu talajo naprej?
Domaci piskoti 🤮 pesda, a je to sploh higijensko spacan skupi
Cokolade
Jebene salce 🤮
Ogabne penine za 5 ojrov…
Mi imamo drgac narjen: Posljemo si na mail – dragi dedek Mraz, sem bil priiiden, prosim prinesi mi /// to in to.
Niti eno darilo, zadnjih 20 let, ni slo nikamor naprej.
Stiskaci, 20.11.2024 ob 15:58
Kdo se podarja knjigo ali pečene piškote?? Ne hvala, nočem tvojim bakterij, knjige pa se sposodi iz knjiznice kajti zelo malo ljudi ima čas z branje. Ti je najslabše darilo.
Nekateri veliko beremo. Čas pa imamo, ker skoraj ne gledamo TV. Knjige gledamo in beremo tudi z otroki. Ni naključje, da so otroci iz družin, kjer se veliko bere, v šolah uspešnejši. Gledam že v sorodstvu. Kjer imajo otroci že od malega telefone in imajo TV celo v otroški sobi, so kar naprej neki problemi, komaj spacata trojke, starša pa seveda krivita učitelje. Druga dva in naši, ki smo jim veliko brali in omejevali čas pred zasloni odlični oziroma prav dobri v gimnaziji.
knjiga je najlepše darilo, a kakor za koga.
Nimajo časa brat, ker visijo non stop na mobi. Tako starši, kot otroci.👌 Piškote lahko tudi kupiš v kakšni domači pekarni in jih s pisemci sreče zapakiraš in podariš. Te čokolade so obupna darila. Čeprav se vsako darilo res hvaležno sprejme. Saj važen je namen.
Beremo, 20.11.2024 ob 16:14
Nekateri veliko beremo. Čas pa imamo, ker skoraj ne gledamo TV. Knjige gledamo in beremo tudi z otroki. Ni naključje, da so otroci iz družin, kjer se veliko bere, v šolah uspešnejši. Gledam že v sorodstvu. Kjer imajo otroci že od malega telefone in imajo TV celo v otroški sobi, so kar naprej neki problemi, komaj spacata trojke, starša pa seveda krivita učitelje. Druga dva in naši, ki smo jim veliko brali in omejevali čas pred zasloni odlični oziroma prav dobri v gimnaziji.
Ahhh, nič ne dam na osnovnošolske petke.Ker niso merilo za uspeh v življenju! Tudi trojke in dvojke so čisto v redu in iz njih lahko zraste prav podjeten fantič in dober mož! Važno je zdravje, dobro razvita čustvena inteligenca in pravi odnos do ljudi in stvari! To najbolj šteje!