Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kronična bolečina me muči že nekaj let

kronična bolečina me muči že nekaj let

Pozdravljeni,

Že več kot tri leta se spopadam s kroničnimi bolečinami, ki mi močno otežujejo vsakodnevno življenje. Začelo se je postopoma z bolečinami v sklepih. Čez sem dala vse preglede, da smo izločili najhujše. Preizkusila sem različne pristope, ki so mi jih svetovali strokovnjaki. Dobila analgetike, hodila na fizioterapijo, masaže, na jogo in meditacije. Nekaj časa sem obiskovala tudi psihoterapevta, da bi se naučila boljšega psihološkega obvladovanja bolečine.

Kljub vsemu imam občutek, da bolečine nikoli zares ne popustijo in da se telo in um po določenem času prilagodita temu stanju. Spremenila sem tudi prehrano, več gibanja, kar res dobro vpliva name, tudi shujšala sem 7 kg, pa vseeno se mi zdi, da to ni to. Nekateri dnevi so boljši, drugi slabši.

Se kdo spopada s kroničnimi bolečinami? Kako si pomagate, ste našli kakšne nove, manj običajne tehnike ali terapije, ki so izboljšale stanje? Kakšne izkušnje imate s tradicionalnimi in alternativnimi metodami?

Hvala.

Rahlo obupana

Hormoni. Predmenopavza ali menopavza. Guglaj

Mene že par let boli koleno. Ne pomaga nič, razen vsak dan Nalgesin, pa kdaj Voltaren .

Če si že toliko probala, nimaš kaj izgubiti če probaš še zdravljene z Grabovojevimi števili. Enostavno napišeš na telo ali pa se koncentriraj še na ustrezne številske nize. Škoditi ne more. Probaj tudi tapkanje (EFT).

Odgovor na objavo uporabnika
Hormoni, 21.11.2024 ob 07:16

Hormoni. Predmenopavza ali menopavza. Guglaj

Se strinjam, da so lahko hormoni, ker perimenopavza je sranje in se dogaja v telesu nepojasnjenega in mislis tudi da bos umrl. Vsekakor preverit tudi to.

Jaz sem hodila na akupunkturo. Je kar pomagalo pri glavobolih.

Poišči skupine za samopomoč, da se povežeš z ljudmi, ki točno vedo kaj pomeni kronična bolečina. Če si že vse možnosti izčrpala poglej še tuje strokovne forume, kako si tam pomagajo.

Je pa tudi tukaj ta forum

Kronična bolečina – fibromialgija

Hvala za odgovore. Stara sem 37 let in o perimenopavzi še ni duha ne sluha.

Edino, česar še nisem probala so invazivne metode, kot so kortikosteroidi in jih tudi ne želim.

Bolj me zanimajo alternativne metode, ker verjamem, da obstajajo.

Pozdravljeni,

imam potrjeno fibromialgijo, zato točno vem kako živite. Verjetno ste blizu tega.

Pri meni so najprej začeli z zdravili, antidepresivov nisem vzela, sama sem si kasneje plačala masaže, fizioterapije. res je potreben celostni pristop. Sami morate biti dosledni tudi pri vadbi in prehrani, se da obvladat.

No, potem mi je prijateljica, ki živi v tujini povedala, da se pri njih dobi aparatek, ki si ga namontiraš na telo in dolgoročno res pomaga pri obvladovanju bolečine. Mi ga je poslala, imela sem posvet online s strokovnjakom in nekje v parih tednih se je bolečina bistveno zmanjšala, po dveh mesecih praktično izzvenela. Ne čisto izginila, je postalo pa življenje spet lažje. Nekdo, ki tega ne doživlja res težko razumem in vem, da je težko razumet zdravemu človeku.

Srečno!

Kako si spremenila prehrano?

Nič vegete – nobenih ojačevalcev okusa, nobenega mleka (jogurt, sir, …)  in čim manj vsega kar je belo (sol, sladkor, moka, …)

Jaz uporabljam samo naravne začimbe. Se pa vedno slabo počutim če jem kje zunaj. Tudi govedina mi ne paše (pa jo imam tako rada, sploh juho).

Meni je kar veliko pomagalo, nisem pa brez bolečin. Pri bolečinah mi pomaga naklofen (obvezno s tableto za želodec). Doreta nič …

Priporočam knjigo Odrešitev. V njej je pojasnjeno zakaj pride do kronične bolečine in pot kako se tega rešiti.

Jaz imam kronične bolečine že desetletje. Je hudo, ker ti zelo vplivajo na spanje in funkcioniranje. Kvaliteta življenja ni dobra ampak tu si samo sam svoj zdravnik. Ce je prehudo vzameš analgetik, drugače pa je potrebno preusmeriti pozornost drugam, treba se je zamotiti – z delom, gibanjem,…

Rdeča svetloba res pomaga pri bolečinah. obstajajo take velike naprave led therapy

Ne bi ti mogla svetovati, ker imam sama velike težave z bolečinami, predvsem v vratu in ramenih – delam veliko za računalnikom. Ubija me in ne vem, če si še lahko privoščim vsak teden na fizioterapevtsko mizo. Tudi ne vidim posebnega smisla. Včasih si namažem s smrekovim mazilo, ampak  to bi morala mazati vsak dan večkrat, to pa tudi ne vem, če je smiselno. Poleg tega smrdim po gozdu. Če boš kaj odkrila in ti kdo kaj dobrega napiše, bom tudi jaz hvaležna.

zanima me112, 21.11.2024 ob 09:58

Kako si spremenila prehrano?

Nič vegete – nobenih ojačevalcev okusa, nobenega mleka (jogurt, sir, …)  in čim manj vsega kar je belo (sol, sladkor, moka, …)

Jaz uporabljam samo naravne začimbe. Se pa vedno slabo počutim če jem kje zunaj. Tudi govedina mi ne paše (pa jo imam tako rada, sploh juho).

Meni je kar veliko pomagalo, nisem pa brez bolečin. Pri bolečinah mi pomaga naklofen (obvezno s tableto za želodec). Doreta nič …

Prehrano sem predvsem uredila. S pomočjo trenerja, ki je slučajno tudi dietetik.

Moji obroki so bili res vse skupaj nič. Najprej sem začela jest redno, nisem šla zdaj v stroge ekstreme ob isti uri vsak dan itd, ampak najprej redno. Z malimi koraki. Ustrezno sem tudi vnašala in tudi tako zdaj živim vsa hranila, ni bilo samo prehodno obdobje, se pravi OH, B in M. Teh malo manj. Ne, vegete nisem izločila in tudi mlečnin ne. Te sem zamenjala z manj mastnimi, maščobe na minimum. Vnašala sem tudi v aplikacijo. Ni bilo vedno lahko in se ti ne da, ampak sem v letu dni dosegla totalni preobrat na tem področju.

Bolečina se je zmanjšala, ampak vseeno to ni življenje. se mi zdi, da sem še premlada, da bi kar obupala.

Si probala že te akupunkturne blazine, vem, da to ne bo odpravilo vseh bolečin, ampak dobro vpliva?

Če si starejša od 35let je že lahko obdobje predmenopavze. Te bo presenetilo, kaj vse spada pod simptome. In kdaj se začne. Ginekologinji reci naj ti da pregledati hormone, pa boš od tam naprej videla kje so odstopanja in iskala rešitve.

Tudi mene bolijo sklepi, nekako se mi zdi, da je po 40. letu šlo vse nekam narobe. Sama sicer ne maram tablet, ker imam težave s črevesjem in me vsak protibolečinski zdravilo stane še kaj drugega. Zato iščem alternativne možnosti. Rdeča svetloba in akupresurna blazina sta že v uporabi doma. Zdaj pa sem dobila nasvet za Taopath in Bio Spectrum  savno. Zdaj res razmišljam, da bi to preizkusila, ampak bi rada slišala izkušnje tistih, ki ste to že uporabljali. Vse informacije so dobrodošle! Veliko sem že brala, ampak me zanima, kako to dejansko deluje v praksi. Svetloba mi je kar ok, blazina tudi, ampak samo hipno.

Aja, na prehrano sem tudi jaz pozabila! Najbolj se držim protivnetne prehrane – to pomeni veliko rib, kot so losos in sardine, ki so bogate z omega-3 maščobami, pa tudi veliko zelenjave, kot je brokoli in špinača. Jagode in češnje so tudi super, ker so polne antioksidantov. Dajem tudi poudarek na olivno olje, oreščke in semena, ker vse to pomaga pri zmanjšanju vnetij. Pa tudi začimbe kot kurkuma in ingver so odlične. Na splošno se trudim jesti manj predelane hrane in sladkorja, ker vem, da to povzroča več vnetij.

@msolivija se strinjam, da je lahko prehod v predmenopavzo presenetljiv, še posebej, ko se začnejo pojavljati simptomi. Sama sem začela opažati nekatere spremembe in sem se odločila obiskati ginekologa, da preverim hormone, pa me je poslal k endokrinologu in še zdej nimam izvidov.

kdaj si se pa nazadnje dala dol? Že par let ne.

cbd smola s polnim spektrom zelo blaži ali odpravi bolečino in vnetje kar je lahko tudi posledica bolečine.

msolivija, 21.11.2024 ob 10:07

Če si starejša od 35let je že lahko obdobje predmenopavze. Te bo presenetilo, kaj vse spada pod simptome. In kdaj se začne. Ginekologinji reci naj ti da pregledati hormone, pa boš od tam naprej videla kje so odstopanja in iskala rešitve.

Hormoni pregledani. Redno in ob pravem dnevu. Jih res kontroliram na 3 mesece.

O perimenopavzi in menopavzi sem kar podučena in vem, da so lahko simptomi taki, da jih ne bi nikoli pripisal. In bi vzela tudi HRT takoj, ko bom potrebovala to. Hvala za nasvet in usmeritev, ker je res veliko žensk, ki tega ne vedo.

Za “prijatelja” Mihača, ne boš verjel, redno se dol dajem:). Moje spolno življenje lahko rečem, da zaradi tega ne trpi. Hvala za priporočilo.

AVtorica, svetujem hipnozo. Vsaj malo pomaga in manualno terapijo. Kot dodatek pa taopatch, ne vem zakaj je pri nas še tako neznan, mislim, da se povsod enako imenuje. Je kot mali laser, ki ga uporabljajo fizioterapevti, to so ti sigurno kdaj delali. Ampak glede ena to, da je tvoja bolečina “razpršena”, bi ti to res znalo pomagati.

Se strinjam s predhodniki, prihodnost je v nanotehnologiji, ker je ciljna in res učinkovita. Predvsem je prednost v tem, da lahko prepreči najhujše, predno postane kronično.

Za športnike je idelana, saj izboljša mišično regeneracijo.

Sem delovni terapevt in sledim tem novostim in vsekakor priporočam to svojim pacientom.

Začni se ukvarjati s športom. Večletna lenoba je povzročila atrofijo mišic.

Mogoče gre za fibromialgijo. Potrebovala bi posvet s protibolečinsko ambulanto. Menda ti pripada tudi akupunktura.

Poskusi čimveč gibati, vsak dan vsaj eno uro hoje, na svežem zraku. Morda te muči stres. Ko je hudo, vzameš kaj proti bolečinam (antirevmatik…).

Poskusi tudi telovaditi, ali pa prosi v ambulanti za fizioterapijo.

Vse dobro.

New Report

Close