Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kariera

Kariera

Zdravo,

ase še kdo sooča s podobno težavo. Rada bi si ustvarila kariero s področja okolje-varstva. Pa se nikakor ne morem zaposliti v tej branži. Med študijem sem pomagala v raznih trgovinah kot prodajalka / blagajničarka. Imela sem kar nekaj težav doma, zato sem se hitro zaposlila kot proizvodna delavka in kasneje kot čistilka. Imam pa diplomo s področja okolje-varstva. Sedaj delam kot prodajalka vendar imamo brutalen delovnik in si res res želim druge službe. Kaj lahko delam s to šolo? Mislila sem da se lahko zaposlim na ministrstvu, na oddelkih za okolje in prostor, nacionalni laboratorij za zdravje okolje in hrano, razni instituti, podjetja ki se ukvarjajo z okoljsko dejavnostjo in podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostjo, ki je rizična za okolje. Zelo sem razočarana nad to našo državo. Glede na to da sem brez izkušenj, bi zame v javni upravi v poštev prišlo samo pripravništvo, pa še to, ko sem poslala za pripravništvo na NLZOH so me zavrnili češ nisi sanitarna inženirka, čeprav si nekako domišljam, da bi zmogla tudi to delo. Ko sem poslala v Lek, Krko, Helios, Jub so vsi želeli ljudi z nazivom kemijski tehnik. Zanimala sem se za prostovoljstvo na Gozdarskem inštitutu in na Ekologi brez meja, so rekli, da prostovoljstva ne prakticirajo več. ZRSZ ne pomaga, pri iskanju zaposlitve v lastni stroki. Z agencijami nekako tudi nimam sreče. Potem se pa čudijo, da kader odhaja v tujino. Tukaj se je nemogoče oz zelo težko uveljaviti. Ali pa sem res tako zanič. Sploh ne vem več kam naj se obrnem, kaj naj še naredim. Sita sem te prodaje.

Lp, Sara

Kako diplomo s področja okoljevarstva imaš? Smer, stopnja?

Še to – redno glej objave, tole recimo si zamudila https://www.nlzoh.si/wp-content/uploads/2024/11/ANALITIK-V-REFERENCNEM-AKREDITIRANEM-LABORATORIJU-III-COZ-OPKV-LJ-05.11.2024.pdf

Ja tu si malo faks zgrešila. Okoljevarstvo ima poudarek na varovanju okolja. Delaš lahko recimo na Agenciji RS za okolje, Inšpektoratu za okolje in prostor, v kakšnih podjetjih za ravnanje z opadki, občinah itd.,, Zdaj koliko je mest in povpraševanja to nevem, vem pa da ni to lih iskani poklic.

Pri NLZOH je podarek na znanstveno raziskovalni dejavnosti, kjer moraš imeti poklic iz bioloških znanosti kar pa okoljevarstvo ni. To so bolj biologi, ekologi, mikrobiologi ,kemiki,..

Odgovor na objavo uporabnika
Haha891, 21.11.2024 ob 13:10

Ja tu si malo faks zgrešila. Okoljevarstvo ima poudarek na varovanju okolja. Delaš lahko recimo na Agenciji RS za okolje, Inšpektoratu za okolje in prostor, v kakšnih podjetjih za ravnanje z opadki, občinah itd.,, Zdaj koliko je mest in povpraševanja to nevem, vem pa da ni to lih iskani poklic.

Pri NLZOH je podarek na znanstveno raziskovalni dejavnosti, kjer moraš imeti poklic iz bioloških znanosti kar pa okoljevarstvo ni. To so bolj biologi, ekologi, mikrobiologi ,kemiki,..

Na razpisu, ki ga je avtorica zamudila, piše

Zahtevana pokl./strok. izobrazba: 1.bolonjska stopnja izobrazbe kemijske, živilske, okoljevarstvene ali druge naravoslovno tehniške smeri 

pa seveda, 21.11.2024 ob 13:18

Na razpisu, ki ga je avtorica zamudila, piše

Zahtevana pokl./strok. izobrazba: 1.bolonjska stopnja izobrazbe kemijske, živilske, okoljevarstvene ali druge naravoslovno tehniške smeri 

Če imajo napisano še ne pomeni da to tudi iščejo. Res redko sprejmejo okoljevarstvenike. Prednost imajo vedno ekologi, biologi itd.

Redno gledam objave na gov.si., na ZRSZ, na moje delo. Pač ni težko tudi kakšno objavo zgrešit ob takem delovniku kot ga imam sedaj. Nočem bit preveč konkretna. Sem mogoče bolj učljiva kot nekdo, ki ima 7 mesecev delovnih izkušenj in misli, da že vse ve. Imam pa 1. bolonjsko stopnjo smer okolje. Kar folk me sprašuje kaj pa lahko počneš s tem faksom. Okolje je vse okoli nas. Men se zdi, da lahko marsikaj počnem. Zakaj se to nobenemu kadrovniku ne zdi 😀

Podobna izkusnja, sveze diplomirana. Delam v trgovini. V moji stroki nikjer ne vzamejo. Taksno je danasnje stanje. V trgovini pa razmere taksne da ti gre psiha (mobing…)

Ne vem zakaj bi katerikoli faks bil zgrešen. Na našem faksu je bilo vpisanih 15-20 študentov in mislim da so se profesorji dosti bolj ukvarjali z nami kot v Ljubljani. Tudi mislim, da smo morali kemijo in biologijo, mikrobiologijo kar dobro naštudirati, da so bili srečni. Meni je bil pa to fantastičen študij.

sarka, 21.11.2024 ob 13:22

Redno gledam objave na gov.si., na ZRSZ, na moje delo. Pač ni težko tudi kakšno objavo zgrešit ob takem delovniku kot ga imam sedaj. Nočem bit preveč konkretna. Sem mogoče bolj učljiva kot nekdo, ki ima 7 mesecev delovnih izkušenj in misli, da že vse ve. Imam pa 1. bolonjsko stopnjo smer okolje. Kar folk me sprašuje kaj pa lahko počneš s tem faksom. Okolje je vse okoli nas. Men se zdi, da lahko marsikaj počnem. Zakaj se to nobenemu kadrovniku ne zdi 😀

Naročiš se na objave, da ti jih pošiljajo na mail, od vseh zaposlitvenih portalov.

Označiš svoja znanja in izobrazbo in v kateri smeri iščeš in to pošiljajo samo ustrezne oglase.

Ja še jaz vem da je okoljevarstvo deadend kariera. Če se hočeš dejansko ukvarjat z okoljem potem moreš it v ekologijo. Še ekologi pri nas težko dobijo reden šiht in delajo samo na projektih. Nevem zakaj ti tega noben ni povedal prej.

Z okolj pa res veliko loh povzameš, ker je z okoljem skorajda, vse, no veliko. Je okolje, so podnebne,, so živali kot recimo gozdovi, polno z okoljem. Tudi kjer delaš, imate morda problem z okoljem, zrakom, letali, prahom, kontejneji. Kaj bi pa delala s to izobrazbo? Ker sprašuješ, kaj s to izobrazbo loh sploh delaš. Matematik morda fajn računat v turizmu. In faj aranzmaje naštimat. 😁☺️

Ne bom popravljala. Edin to, da ne rabiš bit matematik ali pa ekonom za kere zasoljene cene. ☺️☺️☺️

ekzekli. Ne rabiš bit matematik pa ekonom, da nateguješ folk. In nisem pokvarjena in se ne najdem v tem.

sarka, 21.11.2024 ob 13:28

Ne vem zakaj bi katerikoli faks bil zgrešen. Na našem faksu je bilo vpisanih 15-20 študentov in mislim da so se profesorji dosti bolj ukvarjali z nami kot v Ljubljani. Tudi mislim, da smo morali kemijo in biologijo, mikrobiologijo kar dobro naštudirati, da so bili srečni. Meni je bil pa to fantastičen študij.

Ja vem. Ampak mislim da ne razumeš pointa. Ne gre se za to da ta faks ni zanimiv in koristen. Tudi jaz se strinjam da je fantastičen. Ampak če recimo iščejo nekoga za delo v laboratoriju bodo prej vzeli nekoga z znanstveno diplomo. Če tudi bi ti to delo lahko opravljala čist enako, razumeš? Lej pošiljaj še dalje, mogoče se ti pa kdaj sreča nasmehne. Pošiljaj še pa tudi na druge stvari kot so ARSO, občine, .. karkoli.

Pomoje, da me tudi tukaj kjer sem zaposlena nebi vzel kot okoljskega tehnologa, ker nimam izkušenj. Pa bi jim rade volje napovedala, sploh ne ločujejo odpadkov. Ne vem a še niso slišal za reciklažo.

Ja razumem. Sej nočem obupat, sam nočem pa sama sebe maltretirat.

Tam imaš neko izobraževanje za  naravne nadzornike. Ampak če ti ne veš.

sarka, 21.11.2024 ob 13:55

Pomoje, da me tudi tukaj kjer sem zaposlena nebi vzel kot okoljskega tehnologa, ker nimam izkušenj. Pa bi jim rade volje napovedala, sploh ne ločujejo odpadkov. Ne vem a še niso slišal za reciklažo.

Če češ bit inspektor, bo diploma premalo. In bo treba tudi več kot v sedanji službi. To ti pa tudi ne diši.

hehe. Drugač meni vse diši. Sam vidim da v Sloveniji, če se na tla uležeš te hitro povozijo 😀 Nočem biti inšpektor. Vidm pa kje so napake in kje je denar 🙂

Mislim, da če bi se dovolj potrudili bi lahko tudi privarčevali z pravilnim ravnanjem z odpadki. To sem želela rečt.

Zal, te moram malce razocarat, do normalnih sluzb brez vseh izkusenj, se je prislo in se vedno pride, le prek poznastva se posebej, ko gre zajavni sektor, agencije in …. Samo, nekje je treba zacet, isci podjetja na podrocju varstva okolja, okoljsko-vastveni elaborat je obvezni del projekta za gradnji proizvodnih, storitvenih objektov iz. vseh poslovnih. Mogoce na prvo zogo niti ni videt, da s s temle ubadajo, pa vendar ja, ker so eni subjekti zdruzljivi. Skoda, da ze za casa studija, nisi najdla kaksno priloznost, ce druga ne bi imela vsaj nekaj izkusenj oz. smernic za zaposlitev.

Moj nasvet, išči službe kjer okoljevarstveniki so ne pa tam kjer jih ni. Pusti ta nlzoh pa inštitute, ker jih tam ni. Začni iskat v agencijah, gradbenih podjetjih, v industriji, energetiki,.. Kdo pa misliš da izdaja okoljska dovoljenja npr..Gotovo se bo kaj pojavilo. Še vsak je nekaj našel. Samo na pravih mestih moraš iskat.

sarka, 21.11.2024 ob 14:12

Mislim, da če bi se dovolj potrudili bi lahko tudi privarčevali z pravilnim ravnanjem z odpadki. To sem želela rečt.

Sigurno Z pravilnim ja. Whatevee. Z. ☺️☺️☺️ Srečno. Kako bi šele ostalo izdajala. 😅☺️☺️☺️

Saj vem, r mi je odšel. S/z je za ponovno oš. Za novo diplomo.

New Report

Close