Spremstvo starostnika, cena
Julij Cezar, 21.11.2024 ob 18:13
da te ni sram….take stvari se opravijo brezplacno, kam ste zabredli kot ljudje?
Prvič, ne sprašujem zase pač pa za gospo, ki ni vešča interneta in bi bila pripravljena pomagati.
Drugič, ne gre za prevoz in spremstvo sorodnika. Gre za prošnjo gospe, ki živi v tujini in išče pomoč za ostarelo mamo in se hoče uslugi primerno oddolžiti. Mamo v prihodnjih mesecih čaka kup pregledov.
Tretjič, ne obsojaj, če ne poznaš situacije.
gira597, 21.11.2024 ob 18:07
Mogoče kdo ve kakšne so cene, če odpelješ starostnika k zdravniku ? Se pravi cena prevoza in ure spremstva.
Ne poznam cen, vendar, če bi sam koga iskal, bi nekomu plačal 10-15 eur na uro in pokril vse stroške(npr avtomobil ali taxi)
Lahko pa prosite Cesarja. On bo očitno peljal vašo mamo zastonj!
Julij Cezar, 21.11.2024 ob 18:21
kake situacije ne poznam terba zabita?se 1x…kam ste zabredli kot ljudje da hocete vsako stvar racunat….zdaj pa se spelji in mali razmisli o tem kako podel clovek si….pohlep je smrtni greh
Zate je pohlep, če nekdo hoče povrniti stroške prevoza za svojo bolno mater ? Avto ne vozi na zrak.
gira475, 21.11.2024 ob 18:25
Zate je pohlep, če nekdo hoče povrniti stroške prevoza za svojo bolno mater ? Avto ne vozi na zrak.
in kaj pol spradujes, ne znas izracunati porabe svojega avta?cena bencina je itak javna butci….jaz osebno ne bi nikomer ki rabi pomoc racunal prevoz….pa sem ze koga tud v lj in mb peljal…tako da pohlepnezi…na koncu dobite 4 deske in pol metra zemlje zastonj
A zdaj pa em..take stvari se delajo, naredijo zastonj! Zato pa ljudje kar v vrsti stojijo za pomoč starejšim in starostniki sploh ne vedo koga izbrati.
Zato smo tudi v dso tako slabo plačani! Ker se spodobi, da se starostnikom pomaga! Kako grozno, da zaposleni hočejo primerno plačilo!
A se ne spodobi, sa se pomafa družinam otrok s pp ib pidobni! A zato imajo toliko pomoči iz vseh koncev.
Večkrat sem že za starejše kaj nabavljala, urejala, jim pomagala. Imam službo zraven doma za ostarele in me večkrat pocukajo za rokav in prosijo za ‘pomoč’.
Še nikoli nisem nikomur nič računala a se je še vsak oddolžil…s čokolado, kavo, plačano pijačo, trinkgeldom….z zahvalo.
Če bi mi šlo na tesno z denarjem, bi prosila za stroške za benzin-to pa je tudi vse.
Vsak pa po svoje.
Odpoved TV, 21.11.2024 ob 19:26
Večkrat sem že za starejše kaj nabavljala, urejala, jim pomagala. Imam službo zraven doma za ostarele in me večkrat pocukajo za rokav in prosijo za ‘pomoč’.
Še nikoli nisem nikomur nič računala a se je še vsak oddolžil…s čokolado, kavo, plačano pijačo, trinkgeldom….z zahvalo.
Če bi mi šlo na tesno z denarjem, bi prosila za stroške za benzin-to pa je tudi vse.
Vsak pa po svoje.
Absolutno, če gre za občasno pomoč. Gre za to, da je gospa katera bi pomagala, upokojenka z ne prav visoko pokojnino. Teh prevozov bo v prihodnjih parih tednih res veliko in ne le na par km. Najkrajši prevozi so ca. 20 km v eno smer, najdaljši pa do 110 km v eno smer. Toliko goriva si ta gospa ne more privoščiti, da bi brezplačno vozila. S povrnjenimi stroški goriva ne bi prav nič zaslužila, mogoče le s kakšnim € za porabljen čas katerega tudi ne bo malo. Hči od starostnice je pripravljena kriti vse potrebne stroške, samo da dobi nekoga kateremu lahko zaupa svojo mamo.
Tukaj ne iščem moraliziranja in zmerjanja nekaterih, le informacijo kako narediti, da bo pošteno.
Prideš s polnim tankom goriva, ob vrnitvi ti ga ta oseba spet napolni.
Za čas pa gresta nekam na kavo in slaščico, če pa je šlo za konkretno nekaj ur čakanja, pa te pelje na kosilo.
Take so vsaj navade tu pri nas.
Vidim pa tudi pri sosedi, ki hodi na kontrole na OI, da pride ponjo rešilec, nenujni prevozi in jo potem pripelje nazaj domov