moj mož je wuss
Ne razumem mojega moža. V službi ima pod sabo 15 moških, ki jih vodi in s katerimi dela bp. Doma pa, kot da imam še enega nedonošenega otroka. Vse mu moraš s prstom kazat, vse urejat namesto njega, vseh domačih obveznosti se izogiba kot hudič križa. Imava 3 otroka. Vožnja 99% na meni, šola 99% na meni, zdravniki 99% na meni…vsi majstri, vsi servisi ahhh saj se boš ti zmenla neeee? Res mi ni jasno kak pelje firmo, ker doma je to nič od nič.
Najbolj pa mi gre na živce njegov odnos z otroci. Imava 3 hčerke. 10, 12 in 15. Ker je večina discipliniranja in vzgoje na meni sem včekrat pač kot zmaj. Žal. Včasih me punce ne ubogajo ali mi pač zrastejo preko glave in potem siknem proti možu, če ne bo nič rekel oz da naj naredi red. On seveda ne opazi nič. In potem se začne njegovo moledovanje Mojči prosim pospravi mizo. Pa Mojči no boš pospravila mizo, pa joj pa mizo je treba pospravit itd itn. Če grem vmes ven in pridem nazaj, Mojči še vedno ni mize pospravila, mož pa veselo pred tvjem. Potem znorim in Mojči cela čobasta pospravi mizo in ostane brez telefona. A lahko prosim en odrasel ded naredi red pri lastnih otrocih?!! Ali je to preveč za pričakovat. NIKOLI nisem se vtikovala ali spodbijala njegove avtoritete, kvečjemu jo spodbujam in zagovarjam.
Ali pa jih vzame ven, da bodo kosili ali urejali kaj po parceli, punce po 15 min odmaglijo kao na WC/pit/ u name it in on jih pusti kar pir miru.
In potem naj puncam privzgojim spoštovanje do moškega? Z vzgledom se vzgaja!
Brez skrbi – nisem služkinja – pri meni Mojčika pospravi mizo, ker ve, da ni trte mrte. Če mi drapne v zgornji štuk bo pa prišla nazaj dol in še brez telefona bo ostala za kazen. Jezi me pa to, kar mi je en očital zgoraj – zakaj sem prevzela moško vlogo? Želim in jasno in glasno zahtevam od moža, da on prevzame vlogo moškega v naši družini pa nič od tega. Jaz bi z veseljem bila dehteča frleča rožica mamica. Pa če nisem zmaj je to na dolg rok kaos. Ko sem jaz bila še otrok in nisem ubogala, se mati ni nič drla na mene – samo je rekla vredu, se boš potem z očetom pogovorila. Ko je prišel oče domov ni bilo trte mrte. Stali smo v vrsti, ko je zavpil. Ta moj razcartanec pa nič…
Marsikdo si je za tako stanje kriv sam. Ne glede na spol. Naj bo to v službi ali doma. Opažam, da sami (prostovoljno!) dajejo pobudo, sami prevzemajo breme nase, drugim vlečejo odgovornosti s pleč, namesto drugih delajo, drugim ne zaupajo, verjamejo, da bodo delo opravili bolje in potem sledi jamranje in cviljenje. V tako vlogo žrtve se nekateri podzavestno postavljajo, da sebi dokazujejo vrednost na račun drugih. Z besedami “Ah kako moram vse sam/a” hočete prikazat kako ste sposobni in ubogi hkrati. Marsikdo bi vam olajšal delo, a enostavno ste si sami ustvarili take okoliščine. Povsod to opažam in je že direkt patološko.
moj mož je wuss, 22.11.2024 ob 10:14
Brez skrbi – nisem služkinja – pri meni Mojčika pospravi mizo, ker ve, da ni trte mrte. Če mi drapne v zgornji štuk bo pa prišla nazaj dol in še brez telefona bo ostala za kazen. Jezi me pa to, kar mi je en očital zgoraj – zakaj sem prevzela moško vlogo? Želim in jasno in glasno zahtevam od moža, da on prevzame vlogo moškega v naši družini pa nič od tega. Jaz bi z veseljem bila dehteča frleča rožica mamica. Pa če nisem zmaj je to na dolg rok kaos. Ko sem jaz bila še otrok in nisem ubogala, se mati ni nič drla na mene – samo je rekla vredu, se boš potem z očetom pogovorila. Ko je prišel oče domov ni bilo trte mrte. Stali smo v vrsti, ko je zavpil. Ta moj razcartanec pa nič…
eh dej nehaj no nakladat v tri krasne. Če je bila tvoja mati ponižna Fata ali Lojzka, tebi ni treba biti. v resnici ni teh famoznih očetovskih in maminih likov, ampak morajo kar vsi poprijeti za vzgojo. NIč ni narobe, če ima tudi ženska moč.
V tem imposterju se ga prav najde. Navzven je leader na mnogih področjih na vodilnih funkcijah v par večjih klubih, vedno prevzame vodstvo – ljudje mu z veseljem sledijo, ker ima znanje, izkušnje, karizmo…doma pa tema…pride domov, se zjamra in nič od njega…večkrat ga moram gor dvigovat, ker dvomi v sebe…dolgo časa, sem ga pregovarjala, da je šel delat za sebe – na prejšni firmi je bilo itak vse na njem in nikoli nič dovolj hitro dovolj dobro premalo dobička – dolgo sem ga pregovarjala naj gre za sebe. Nobene stranke ni hotel odepljat – veliko jih je samih lobiralo, če lahko delajo dalje z njim. Še sedaj ima včasih slabo vest, ker je zapustil bivšega delodajalca. Mogoče več literature na to temo? Hvala!
Kot da bi pisala mojo snaho. Ubogi moj sin ne naredi nikoli dovolj. Ni dovolj, da prinese domov denar? Hiša, mož in otroci so ogledalo mame/žene. Daj mu doma mir in poskrbi zanj, ne pa da še ga doma obremenjuješ. Ni dovolj, da financira vse? Še dobro, da vas jaz povabim vsako nedeljo na kosilo, drugače bi še ubogi revež kuhat moral!
moj mož je wuss, 22.11.2024 ob 11:01
V tem imposterju se ga prav najde. Navzven je leader na mnogih področjih na vodilnih funkcijah v par večjih klubih, vedno prevzame vodstvo – ljudje mu z veseljem sledijo, ker ima znanje, izkušnje, karizmo…doma pa tema…pride domov, se zjamra in nič od njega…večkrat ga moram gor dvigovat, ker dvomi v sebe…dolgo časa, sem ga pregovarjala, da je šel delat za sebe – na prejšni firmi je bilo itak vse na njem in nikoli nič dovolj hitro dovolj dobro premalo dobička – dolgo sem ga pregovarjala naj gre za sebe. Nobene stranke ni hotel odepljat – veliko jih je samih lobiralo, če lahko delajo dalje z njim. Še sedaj ima včasih slabo vest, ker je zapustil bivšega delodajalca. Mogoče več literature na to temo? Hvala!
Rojeni liderji, so liderji povsod. Tudi doma. To jim je enostavno v krvi. Ne poznam drugačnega liderja. Tako da malo dvomim v resničnost zgodbice.
mijav mijav, 22.11.2024 ob 10:50
eh dej nehaj no nakladat v tri krasne. Če je bila tvoja mati ponižna Fata ali Lojzka, tebi ni treba biti. v resnici ni teh famoznih očetovskih in maminih likov, ampak morajo kar vsi poprijeti za vzgojo. NIč ni narobe, če ima tudi ženska moč.
Se strinjam.
Avtorica, pač z možem nimata enakih vzgojnih prijemov. Je pa zagotovo oče dober zgled na drugačen način.
Pri pospravljanju in delu je pa tako, da je glavno, da oseba ve, kako se kakšne stvari lotiti (npr.pranja perila, pospravljanja mize, čiščenja čevljev …).
Ko bodo punce odrasle, je bolj verjetno, da bodo šle po tvojih stopinjah in bodo delale kot ti. Se pravi, da se bodo še nadelale.
takole naredi.
Kupi umeten koorac (strap on), petke, in si ga podredi v spalnici. Namaži ga z šminko in mu povej da je on sedaj tvoja kurvica. Pač je zmatran od vodenja (to je znak lažnega alfe), da je kot mokra cunja, on rabi da ti komandiraš. Vzemi mu kartice, priklopi ga na kruh in vodo, liže naj ti rit, nastavi naj ti da svojo da ga obdelaš z umetnim, potem sčasoma tudi pokličeš drug3 moške da te pedenajo pred njim. Pač je podrejen, pojdi do konca, mogoče bo tvoja jeza potem izvenela. Vmes si pa kupi kaj lepega. Lepo se boš imela.