Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Soseda

Soseda

Kam prijaviti sosedo, ki vleče subvencijo najemnine, prihodke iz naslova svojega s.p.-ja ima pa takšne, da niti približno ni upravičena do tega, verjetno brez računov ipd. Malo trapasto sem mi zdi, da oba z možem hodiva v službo za plačo nekaj več kot jurčka, pa guramo čez mesec, ker nismo do ničesar upravičeni, soseda wannabe influencerka, pa se še ven meče na socialnih omrežjih, kako dobro ji teče posel prodajanja megle.

Odgovor na objavo uporabnika
Soseda857, 22.11.2024 ob 12:27

Kam prijaviti sosedo, ki vleče subvencijo najemnine, prihodke iz naslova svojega s.p.-ja ima pa takšne, da niti približno ni upravičena do tega, verjetno brez računov ipd. Malo trapasto sem mi zdi, da oba z možem hodiva v službo za plačo nekaj več kot jurčka, pa guramo čez mesec, ker nismo do ničesar upravičeni, soseda wannabe influencerka, pa se še ven meče na socialnih omrežjih, kako dobro ji teče posel prodajanja megle.

Pa še ti naredi tako, če si že fouš? Aja, ne znaš….

Kam prijaviti?

Tukaj napiši za katero sosedo se gre, da jo malo pokomentiramo, potem pa sporoči še na Slovenske novice, po moje bo dovolj  …

Če ima s.p je še dobro. Kam prijaviti človeka, ki dela na črno rezlične stvari, in oddaja na črno stanovanje ? Računa za določene stvari več kot da. Ima penzijo, pomoje ne slabo, vleče penzijo od pokojnega moža in dela več stvari hkrati za katere bi morala imeti prijavljemo dejavnost, pa nima. Na živce mi grejo taki, ki imajo več kot marsikdo in še več hočejo.

Avtorica nevoščljivost je grda značajska lastnost.

Jaz bi jo vprašala, kako naj še jaz začnem kot ona. Mislim, zakaj bi jo prijavljala. Želim biti na njenem mestu.

Kako si ljudje upajo, kako jim to uspe. Recimo bozomonu, da je na socialni. Kaj je njegov defekt? Ali ima veze na CSD? Take stvari mene zanimajo.

Ti si naivno predstavljaš, da ima svojo penzijo in še od moža Pojma nimaš.

Na FURS za začetek

Skoraj neverjetno, 22.11.2024 ob 15:31

Ti si naivno predstavljaš, da ima svojo penzijo in še od moža Pojma nimaš.

Saj je sama tako rekla. Pa tudi pri komu vse je delala, kdo jo je skenslal, na lastne oči pa sem videla kako je na roko vzemala najemnino in tudi povedala da nima prijavljene dejavnosti.

Manj dobi na mesec kot avtorica, ni panike.

Mene taki ki imajo s.p. ne motijo toliko, kot tisti ki prodajajo droge, mulci z nič delovne dobe in imajo avte za 150.000 EUR. Nikomur ne moreš prijaviti ker bo tvoja prijava romala v prvi kos. Očitno izpolnjuje pogoje in to je za csd vse kar jih zanim. Naj ti povem, midva z možem sva plačevala najvišji razred vrtca, ker je imel mož nočna dežurstva in vsi ti dodatki so kot prihodek. Imela sva prastari avto ki je komaj zjutraj vžgal, živela pri njegovih v mansardi. Zraven nas je živela  ženska ki se okliče za samohranilko, dec kao ni priznal otroke, čeprav so živeli skupaj v novi hiši ki je bila pisana na njenega očeta. In csd nikome nista . Naša država je gnila da bolj ne more biti, pomoc dobivajo pa tisti ki jo najmanj rabijo. Lenuhi in ljudje ki skrivajo premoženje.

Anonimno 5306

22.11.2024 ob 19:07

Saj je sama tako rekla. Pa tudi pri komu vse je delala, kdo jo je skenslal, na lastne oči pa sem videla kako je na roko vzemala najemnino in tudi povedala da nima prijavljene dejavnosti.

Ja, in kaj naj bi imela od tistih, pri katerih je nekoč delala in tistih, ki so jo skenslali? A misliš, da ji še kar plačujejo?

Pa malo si se zahaklala v svoji zgodbici. Najprej si napisala, da vleče subvencijo najemnine, zdaj pa, da jo prejema na roke. Mimogrede, nič nelegalnega ni, če je najemnina plačana z gotovino. In za oddajanje nepremičnine ne potrebuješ registrirane dejavnosti.

Ti pa verjamem, da si marsikomu fouš. In da težko prideš do boljšega ali dodatnega zaslužka. S tako omejeno pametjo in manjkom čiste splošne razgledanosti je to izredno težko.

ampak si revica, 22.11.2024 ob 20:03

Anonimno 5306

22.11.2024 ob 19:07

Ja, in kaj naj bi imela od tistih, pri katerih je nekoč delala in tistih, ki so jo skenslali? A misliš, da ji še kar plačujejo?

Pa malo si se zahaklala v svoji zgodbici. Najprej si napisala, da vleče subvencijo najemnine, zdaj pa, da jo prejema na roke. Mimogrede, nič nelegalnega ni, če je najemnina plačana z gotovino. In za oddajanje nepremičnine ne potrebuješ registrirane dejavnosti.

Ti pa verjamem, da si marsikomu fouš. In da težko prideš do boljšega ali dodatnega zaslužka. S tako omejeno pametjo in manjkom čiste splošne razgledanosti je to izredno težko.

Halo, jaz nisem avtorica! Napisala sem samo, da dobiva najemnino na roke. Kok ste eni panični ej, le zakaj? Moj komentar ni avtoričin komentar. To sta dve različni zgodbi. Svašta.

Ne rabiš registrirane dejavnosti, moraš pa biti prijavljen kot lastnik in plačevati davek itd. Saj vem, ker imam ogromno kolegov, ki oddajajo. Nič nisem fouš, imam tudi jaz možnost oddajati pa ne rabim in se mi ne da s tem vsem ukvarjat. Je pa fajn keš dobivat brez, da bi karkoli dal ali naredil kar je treba kot lastnik. Meni se s tem ne da ukvarjat, na črno pa nikoli ne bi.

Tisti, ki pišete, da nekdo ne privišči in podobno. Jaz recimo še kako privoščim, ampak pošteno. Tudi, če klošar sedi zunaj na tleh s kapico za drobiž, če dobi pošteno magari veliko mu privoščim. Če bo pa okoli hodil in ljudem recimo kradel denarnice mu pa ne privoščim. Enako lastnikom, ki oddajajo, če je pošteno, uradno, super. Če pa na črno samo da dobijo denar, dali pa ne bi nič, sorči, ne. Lastnik je dolžen urejati tudi popravila, prenove… tako da…

Tisti ki oddajajo na črno je čudno da jim sploh uspeva. Morajo biti dobri prevaranti, dobre taktike, dobri lažnivci in verjetno lažejo in kradejo tudi na drugih področjih.

Ni nujno, da ima kaj od njih še vedno danes. Če so jo skenslali je jasno, da nekaj ni bilo ok. Eni so pač gnide od ljudi – povejo, da so jih skenslali in govorijo o drugih slabo, ne povejo pa ZAKAJ so jih skenslali.

ni ok, 23.11.2024 ob 19:18

Ni nujno, da ima kaj od njih še vedno danes. Če so jo skenslali je jasno, da nekaj ni bilo ok. Eni so pač gnide od ljudi – povejo, da so jih skenslali in govorijo o drugih slabo, ne povejo pa ZAKAJ so jih skenslali.

Komentar na “ampak si revica”. Aja pa še nekaj; zakaj si pa zdaj nehala komentirat? Prej na vsak način hotela nekoga v nekaj prepričat, kje si pa zdaj?

Anonimno 5306, 22.11.2024 ob 19:07

Vsaka vdova ima pravico se odločiti, ali bo prevzela moževo pokojnino ali pa obdržala svojo in prevzela še del moževe.

Vsaka vdova ali vdovec, tole je čisto zakonito in lahko ima tako vsak.

prijavi kurbo na inšpektorat za delo, pa na tržno inšpekcijo, in seveda na furs za davke, takih kurvetin je čuda spoh tiste prasice ki vlečejo dolade za pankrte ki so jih s pizde zvrgle

Stara forumašica, 23.11.2024 ob 19:48

Vsaka vdova ima pravico se odločiti, ali bo prevzela moževo pokojnino ali pa obdržala svojo in prevzela še del moževe.

Vsaka vdova ali vdovec, tole je čisto zakonito in lahko ima tako vsak.

saj lahko ima pokojnino to je uradno, naj pa potem ne dela še na črno in oddaja na črno. Mislm da ima že z 2ma penzijama več kot marsikdo. Pač še ena pohlepnica izmed mnogih. Kogar moti naj prijavi oddaje na črno in dela na črno.

Ce bi prijavljala,  bil mon prazen. 😅🙃☺️☺️☺️

Nekaterim celo denar pomeni več kot zdravje. V grob ne bodo odnesli nič. Če bi pa nekdo pobiral na črno od mene najemnino bi pa to prijavila in po njegovi smrti bi zahtevala ta denar nazaj, če bi ostal, ne bi bila potem to dediščina za njegovo družino. Ma halo, ena oseba z dvema penzijama pa ja preživi, ne rabi potem še na črno vlečt denarja.

Tista ki je zgoraj napisala da je neka ženska delala pri enih in so jo skenslali. Konec koncev ta ženska je lahko lagala da ima prijavljeno dejavnost, uni so ugotovili da nima in jo skenslali. Recimo. Tako da ni nujno da gre samo za najemnino. Kot je bilo že napisano nekateri naredijo vse da pridejo do denarja in znajo zavajati  in pretentat človeka. Tako da, ja, prijavite da niste vedeli in ste kasneje zvedeli na kakšen način in kako je nekdo od vas jemal denar, mogoče dobite še kako odškodnino. Jaz grem stavit da je pri nas ena oseba nam računala višjo ceno, sama pa pri sebi prišparala kar nekaj denarja, ker so bile stvaru v resnici bolj poceni, ostanek je pa sebi vzela.

Ne povejo, 24.11.2024 ob 14:13

Tista ki je zgoraj napisala da je neka ženska delala pri enih in so jo skenslali. Konec koncev ta ženska je lahko lagala da ima prijavljeno dejavnost, uni so ugotovili da nima in jo skenslali. Recimo. Tako da ni nujno da gre samo za najemnino. Kot je bilo že napisano nekateri naredijo vse da pridejo do denarja in znajo zavajati  in pretentat človeka. Tako da, ja, prijavite da niste vedeli in ste kasneje zvedeli na kakšen način in kako je nekdo od vas jemal denar, mogoče dobite še kako odškodnino. Jaz grem stavit da je pri nas ena oseba nam računala višjo ceno, sama pa pri sebi prišparala kar nekaj denarja, ker so bile stvaru v resnici bolj poceni, ostanek je pa sebi vzela.

A gre za isto osebo 😁 nam je tudi ena zih preveč računala. Potem pa – nikoli ni prenovila stanovanja, ni mogla finančno. Niti kopalnice. Po tistem, ko smo ji nekaj let za neko zadevo dajali denar je kar naenkrat prenovila celo, CELO, stanovanje. Če bi bila poštena samo od tistega kar smo ji dali ni mogla toliko prišparat ker ji ne bi skoraj nič ostalo, ker ona je denar, ki smo jj ga dajali porabila, torej PORABILA v našem imenu, ostati ji nj moglo skoraj nič. Razen, če je kaj barantala, da je sebi prišparala. Se pravi si je na koncu iz našim denarjem prenovila flet. No, mogoče tudi z denarjem koga drugega na tak enak grd način. Ker ona, bogica, nikoli ni imela denarja in tudi takrat ne, ko je dobivala naš denar ne, vedno je imela komaj za hrano. Potem pa kar naenkrat, prenovljen flet v celoti. Tako da tudi tole – dve penziji, delo na črno tu, delo na črno tam, oddaja na črno, verjamite, da taki ljudje imajo denarja ko dreka in niso čisto nič bogi. Bogi s(m)o tisti, ki jih okoli prenašajo.

New Report

Close