Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek montaža dvokrilna namesto enokrilnega okna

montaža dvokrilna namesto enokrilnega okna

Sem v renovaciji stanovanja v večstanovanjski zgradbi. V kopalnici se je izkazalo, da bi bilo namesto enokrilnega okna primernejše dvokrilna- zaradi tuš kabine. Ali morda kdo ve, kaj bi se zgodilo, če bi vgradil dvokrilna okno? Mislim zaradi enotnega izgleda stavbe ali česa podobnega. Izognil bi se rad soglasju stanovalcev. Stanovanje je v 9.nadstropju. Hvala za informacije.

Več sprašuješ bolj ti nasprotujejo. Mislim, da se ti ne more nič zgoditi, če vgradiš to dvokrilno okno. Verjetno noben sploh opazil ne bo,sploh pa v 9. nadstropju ne, če gre za isto dimenzijo kot prej.

Pri meni so vsi montirali zunanje enote klime na pročelje stavbe. Ko sem vprašala na sestanku, če rabim soglasje, ga nisem dobila. Zapisali so v zapisnik, da lahko montiram klimo samo na drugo stran stavbe, kar pomeni več cevi.

Jaz si tud ne dam soglasja za smrdljivo klimo na fasadi, ker kazi izgled, nabirajo se pajčevine in fasada potemni.

Zato se trenutno hladimo s klimami za 1x -tno uporabo (beri prenosno), je v pripravi centralna naprava, ki bo imela vode po rezervnem dimniku.

Kaj je na strehi, pa vidita samo avion in vrana.

Nazaj k oknu: če ti bo kdo piskal, na “odvečni” pokončnik nalepi črno folijo, da bo zgladalo kot homogeno okno od daleč. ( Če maš zelo viden bel.profil).

Ne sprasuj. Montiraj okno. Mozno, da niti opazili ne bodo. Kopalnicno okno ni taka rec, da bi lahko kazilo stavbo. Je kaj drugega veliko bolj motece.

New Report

Close