Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko bi me stala zasteklitev dela balkona?

Koliko bi me stala zasteklitev dela balkona?

– 3 m2

– material: steklo, lahko tudi plastika. Nujno zatemnjeno, torej da ti vidiš vse, mimoidoči te pa ne vidijo. Seveda tudi dobra izolacija, da si lahko tudi pozimi zunaj.

– okno + vrata

– streha

Koliko približno bi me to stalo?

Premalo podatkov. Kje se nahaja, ali hiša, blok…..

Najbolje pa je, da si poiščete( pošljete ponudbo za izdelavo različnim izvajalcem in se potem odločite)

Ni mojstra da bi ti to prišel pogledati edina rešitev v samogradnji.

Od 15 do 20€

Na Moj mojster dej informativno gor, se ti bodo javl tisti, ki to delajo.

Js bi tut teraso zasteklenila, pa mi vsi odsvetujejo, da bo preveč zagrelo polet itd.

Kako streha? Ali balkon ni pokrit oziroma imaš nad sabo soseda?

Najcenejše rešitve so v bloku kjer že imaš bočni steni in strop. Po montaži oken sledi urejanje izolacije (vsaj 7 mm debelina stirodurja), gradbeno lepilni material, mrežice, zaključni sloj, beljenje. Po tleh daš laminat ali vinil. Treba je napeljati še radiator (švasanje, dodatne cevi, luknja v steni…)

Računaj okoli 4000-5000 eur. Samo okna bojo cca 1300. Obvezen dodatek so zunanje žaluzije.

Okna morntiraš po RAL metodi v izogib toplotnim mostovom.

Jaz sem uredil pred korono po zmernih cenah. Balkon imam ogrevan in spremenjen v bivalno-delovni prostor. Kvadaturo stanovanja imam povečano za nekaj kvadratov.

Meni so se odzvali na moje obvestilo o nameri izmerili, svetovali in sestavili ponudbo. Motilo me je bolj vsiljevanje njihovih rešitev kot ureditev po moji želji. Cena je odvisna od mer. V odgovoru navedena cena je mnogokratnik za manjše mere.

New Report

Close