Ko vaš partner nima prav …
666444, 23.11.2024 ob 14:24
Ko vaš partner pride v spor/verbalni konflikt z neko osebo in na podlagi dogodka ugotovite da vaš partner nima prav ampak nasprotna oseba…
Ali kljub temu stopite svojemu partnerju/partnerki v bran?
Navzven ji stojiš ob strani, stvar lojalnosti, in probaš konflikt de-eskalirat, vsako stvar se da re-frejmat in narest iz črne belo, doma ji pa poveš, da nima prav.
Lojalnost je pred drugimi načeli, če pride iz službe z besedami, unga ta zoprnega sodelavca imam v prtljažniku, rečeš, grem po lopato.
anonimno8409, 23.11.2024 ob 14:36
Navzven ji stojiš ob strani, stvar lojalnosti, in probaš konflikt de-eskalirat, vsako stvar se da re-frejmat in narest iz črne belo, doma ji pa poveš, da nima prav.
Lojalnost je pred drugimi načeli, če pride iz službe z besedami, unga ta zoprnega sodelavca imam v prtljažniku, rečeš, grem po lopato.
Točno to!
Hm, še nikoli ni prišel do konflikta z nekom. Sicer bi lažje precenila, če bi navedla primer.
To, da ima tako on kot jaz drugačen pogled na svet -šteje? Takrat pa vsak pač pove svoj pogled na vse skupaj. Zaradi tega nismo še z nikomer bili v konfliktu.
Primer, da ima v prtljažniku sodelavca in da grem po lopato…ni glih dober.
Dobro vprašanje. To isto se jaz sprasujem. Imamo eno družino v ulici, njemu se občasno odpuli in kar zmerja ljudi na cesti. Ona je tiho. Dostikrat sem se vprašala, kaj je s to žensko narobe. Ali ga še podpihuje, potem on kot furja prileti nad ljudi, ona pa se dela svetnico navzven, ali pa je ista in to odobrava. Ni mi jasno
@h. jobert, dejansko dilema obstaja, jaz tudi ne dajem bianco menice, nikomur, tako da je odvisno od primera do primera, za kaj gre.
Če/ko je zadeva v teku, je jasno, da mora biti v fokusu de-eskalacija situacije in da se zadevo predebatira zasebno, z bolj trezno glavo (čustva v sporu zameglijo razum, ni (v)pogleda z distance).
Ne strinjam se z absolutno lojalnostjo. Nekdo, ki ti pripelje „zoprnega sodelavca v prtljažniku“, bodisi že prej kaže zelo problematične znake, ki si jih namenoma (zaradi lojalnosti) spregledal/racionaliziral, bodisi udari ta problematičnost z vso silo ven v nekem trenutku (npr. psihoza). Ni rečeno, da ne boš v resnici sebi luknje kopal … Razumem pa, da se vsak moški rad losa zoprne konkurence ;). It takes two to tango… 😉
Verjamem, da marsikateri ženski (ali moškemu) taka “lojalnost” godi, ker to razume v smislu, da bo šlo vsako sranje skozi… A to je zelo kratkovidno.
Bolj verjetno je, da take, skoraj herojsko-poetične, izjave prihajajo od ljudi, ki jo – v praksi – popihajo ob prvi večji težavi.