Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako živite samski nad 30, pa da niste dobro finančno stoječi

Kako živite samski nad 30, pa da niste dobro finančno stoječi

Kje najdete smisel oz kaj počnete da vam osmisli vsakdan, dragih stvari oz razvajanja si pa ne morete privoščiti?

Jaz sem zaradi določenih vzorcev samski in s precej slabo plačo, komaj pridem skozi mesec, starši iz leta v leto bolj nezadovoljni, ker ni družine, prijatelji se poročajo in ustvarjajo. Vedno bolj razmišljam da bi se česa priučil, po lepoti nisem presežek, prav tako tudi ne akademsko in v športu. Povsod neko povprečje. Zdi se mi, da bi me rešilo edino fizično delo ki te utrudi da ne razmišljaš in toliko več denarja, da ne rabiš samo o tem razmišljati.

Odgovor na objavo uporabnika
Nepremožen, 24.11.2024 ob 09:14

Kje najdete smisel oz kaj počnete da vam osmisli vsakdan, dragih stvari oz razvajanja si pa ne morete privoščiti?

Jaz sem zaradi določenih vzorcev samski in s precej slabo plačo, komaj pridem skozi mesec, starši iz leta v leto bolj nezadovoljni, ker ni družine, prijatelji se poročajo in ustvarjajo. Vedno bolj razmišljam da bi se česa priučil, po lepoti nisem presežek, prav tako tudi ne akademsko in v športu. Povsod neko povprečje. Zdi se mi, da bi me rešilo edino fizično delo ki te utrudi da ne razmišljaš in toliko več denarja, da ne rabiš samo o tem razmišljati.

Velika večina ljudi je povprečnih. In se s podobnimi mislimi ukvarjajo kot ti. Tudi tisti vezani. Primerjanje je smrt za ljudi. Ne primerjaj se z drugimi. Ugotovi kaj ti želiš. To da si sam je trenutno prednost. Ugotovi kako želiš živeti. Potem pa še ugotovi kaj moraš narediti da tako živiš. Realno seveda. Ne si nekih nedosegljivih ciljev postavljati. Če te matra finančni del, ugotovi kaj moraš narediti da prideš do boljšega zaslužka. Ljudje pravijo nekaj kar te veseli, jaz sem mnenja da najdi nekaj v čemer si dober. Zagotovo je kaj. Ne bo šlo čez noč, ampak en korak za drugim. Če bi se rad več družil, najdi nekaj kar te zanima in ne stane veliko in se tistega udeležuj. Veliko stvari je tudi zastojn. Kar se razvajanja tiče, ne vem kaj misliš kot razvajanje. Meni je recimo razvajanje da na toplem berem knjigo zvečer. Poslušam dobro muziko. Da si skuham dobro večerjo. Da grem na sprehod in opazujem ljudi. Različni smo. Ugotoviti moraš kaj ti želiš. Si želiš družino? Partnerstvo? Ali samo misliš da to moraš imeti ker imajo drugi? Če si res to želiš pač naredi nekaj na  temu. To da nisi Ken in da si čisto povprečen ni ovira. Večina žensk tudi ni barbik in so čisto povprečne 🙂

koga briga kako ti živiš

Pomembno je, kaj tebi ustreza, ne kaj drugi mislijo, da bi moral. Kakšne imaš stroške, da komaj prideš skozi mesec? Otrok nimaš, torej gre večji del za najemnino ali avto?

Jaz sem se sprijaznila. Preprosto sem pogledala kaj od tega kar zmorem fizično, psihično in finančno rada počnem in to povečala. Česar ne zmorem sem premaknila daleč v prihodnost si rekla če bo bo, če ne ne bo.

Primer rada bi odpotovala na Aljasko, nimam dovolj financ, nerada potujem, niti nisem fizično neka perla. Rada imam rože, to mi je finančno, časovno in energetsko dostopno, zato se ukvarjam s tem. Ali želela bi partnerja, ampak sem raje aktivirala krog ljudi s katerimi lahko marsikaj počnem – kaj poklepetam, popazim otroke, grem na koncert.

In ti povem sem čisto zadovoljna, prevelikih želja že leta nimam več. Nekaj pa se jih je celo uresničilo samih po sabi, brez, da bi se naprezala. Tako me je prijateljica povabila, če grem z njenim sodelavcem na road trip za tri tedne, tja kamor sem si želela poleg Aljaske. On je iskal družbo, nič ljubezenskega, blo je pa super.

New Report

Close