RTG KOLKA
Js sem bila dva tedna nazaj na RTG celotne medenice. Prisla, nisem se rabila slect (pajkice, majica na sebi), samo cevlje sem dala dol, se ulegla na hrbet (na zelezno mizo), mogla sem imeti pokrcena kolena in razpreti noge (kot metulj). Gospodic je vse nastimal, sel iz sobe in me skozi steklo opazoval. Kliknil je en gumb in to je bilo to. V eni minuti sem koncala. Niti ulegla se nisem, sem lahko ze sla.
Imela sem pa tudi MR medenice kaksen teden nazaj. Isto si oblecen, ne smes imeti nic kovinskega na sebi. Preden sem sla v tisto komoro mi je nastimala se neko stvar cez medenico (kot neko plosco). Lezis pri miru in trajalo je vsega skupaj 40 min. To je bilo kar mucno, ker se ne smes nic premaknit, zato se dobro nastimaj, da ti bo udobno, ce bos kdaj sel na MR. Pa glasen zvok je, kot da si v neki tovarni. Zato ti dajo tudi slusalke. 🙂 ampak oboje ni nic strasnega. RTG je hiter postopek gledajo vecino kosti, kostno gostoto, MR je pa daljsi postopek, kjer gledajo tudi okoliska tkiva, misice, in vse ostalo. Ce na enem kaj ne stima te posljejo se na drugega, da se ovrze ali potrdi diagnozo. Srecno 🙂