Katera je že slovenska popevka na melodijo “Heart of Glass” od Blondie?
Že dalj časa iščem starejšo slovensko popevko, mislim, da je še iz 1980-ih, ki je na melodijo ameriške skladbe “Heart of Glass” od Blondie.
Nikakor se ne morem spomnit, kdo jo poje, morda isti bend, ki ima skladbo “Amerika” (Bazar), a ne najdem nič.
Besedilo gre nekako v smislu “Uulicee, krasne sladke deekliceee”, neki tazga, samo tega se spomnim.
A kdo pozna?
Anonimno 3758, 05.12.2024 ob 12:27
A si ziher, da je na melodijo od Heart of glass? Drugač, ja to besedilo mi je nekaj znano, ker mi je bila pesem tako neumna, da mi je ostala v spominu. Naslov je Breskvice, poje Sonja Gaberšček.
Breskvice in Heart of Glass? Ehm, bi rekel, da imata obe skladbi toliko skupnega kot financ minister Boštjančič in uspešno direktorovanje.
Power dancerke so imele kup na pol prekopiranih komadov od Spice Girls in J. Lo.
Ne, ne, nikakor ni Breskvice! To pesem poznam!
Mogoče ni komplet priredba “Heart of Glass”, ima pa del melodije popolnoma enak, in to ravno na tem delu, ko poje o “deklicah” in “ulicah”, neki takega, totalka se ne morem spomnit, vem samo za ta del refrena. Poje moški, in dvomim, da gre za pesem po letu 1990. Le katera neki je ta pesem, 100% obstaja!
Ta tudi ni najbrž? 😀
Prihaja mraz in dolga noč,
čez modro pot gre veter proč
in zadnji parnik za Piran
je dahnil v zrak kot star slepar.
Zdržite noge, zdaj je čas
in bodi tukaj trudna glava,
da ne zrenčiš, ko odhitijo
dekleta mlada nekam v Rio.
Z belimi klobuki,
s poljubi na obrazih
prihajajo z vrtov,