Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ste dobili že račun za elektriko november

ste dobili že račun za elektriko november

Bistveno višji račun, kako pa pri vas?

+20 eur brez porabe

Če gledam, že oktobra je višja položnica ob bistveno manjši porabi glede na september.

Odvisno, pri meni je račun nižji za skoraj 40€… Pa poraba malenkost višja kot oktobra 🤔. Čudno, pa oddajamo stanje vsak mesec posebej…

Odgovor na objavo uporabnika
elektrika2024, 05.12.2024 ob 16:10

Bistveno višji račun, kako pa pri vas?

Oktobrski račun je bil za skoraj 100% višji, zgleda da zaradi teh 15 minutnih intervalov.  Bomo videli kaj bo tokrat.

Tukaj so napisani možni razlogi, me pa jezi da poskušajo kriviti “velike porabnike” v gospodinjstvu, mi oktobra nismo nič bolj uporabljali bojlerjev in bele tehnike kot v septembru.  Tako da bo treba malo preveriti števec, ti barabini so zmožni tudi okvarjene števce montirat.  Nam so ga januarja 2024, meri sprotno porabo, prej smo plačevali povprečno porabo in v začetku naslednjega leta imeli poračun po letni porabi.

https://www.zurnal24.si/pod-streho/varcna-hisa/gospodinjstvo-kar-na-enkrat-porabijo-za-polovico-vec-elektrike-tu-tici-razlog-433235

15 minutni intervali se ne obracunavajo ker gre za testno obdobje do nevem katerega datuma

November 2023

1361 kW- 238e

November 2024

1650 kW – 234e

Hišta z dvema stanovanjema in gretje na TČ plus stroj doazi laufa zaradi dveh majhnih otrok

300kW smo.vev porabili najbrz na račun da je letoa november bolj mrzel kot lanski ampak smo zgleda z uporabo v pravem času prišparali

Olimpicus117, 05.12.2024 ob 16:49

November 2023

1361 kW- 238e

November 2024

1650 kW – 234e

Hišta z dvema stanovanjema in gretje na TČ plus stroj doazi laufa zaradi dveh majhnih otrok

300kW smo.vev porabili najbrz na račun da je letoa november bolj mrzel kot lanski ampak smo zgleda z uporabo v pravem času prišparali

Tvoj račun je logičen, ker so znižali ceno elektrike in tudi cena omrežnine po kwh je nižja. (Realno pa ni možna taka poraba, saj ste še lani vsi po vrsti trdili, da TČ ne porabi nič elektrike☝️😁)

Višje zneske na položnici imajo vsi, ki malo porabijo ali nič. To vam že ves čas govorim, da je ravno obratno od tega kar so vam  nalagali.

Olimpicus117, 05.12.2024 ob 16:46

15 minutni intervali se ne obracunavajo ker gre za testno obdobje do nevem katerega datuma

Dajte že enkrat ločit jebo vas tupe. Tudi če se bo, ne bo bistvene razlike, ker gre zgolj za omrežnino po kwh, ki je skoraj  v vseh blokih enaka. In to se obracuna zdaj in se bo po dveh letih. Tiste prekoračitve za gospodinjstvo niso omembe vredne, gre za cente,  ki jih zdaj ne zaračunajo. Poglej spodaj informativno, zagotovo nimaš niti 1 evro.

Elektrika sama pa je posebej in je enako kot prej poceni in drag tok ali ena tarifa.

Ta mesec sem pri nižji porabi dobila 30% višji račun v primerjavi s prejšnjim mesecem.

Mi ni jasno…

-20€ kot ponavadi, nič drugačna poraba.

Je pa račun geni prišel zelo pozno zadnji dan novembra

Anonimno 42295, 05.12.2024 ob 17:18

-20€ kot ponavadi, nič drugačna poraba.

Je pa račun geni prišel zelo pozno zadnji dan novembra

Koliko kilovatnih ur? Dogovorjena moč, koliko? Za kateri mesec sploh račun? Če tega ne poveš pač zgolj trolaš neumnosti.

New Report

Close