Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek letni stroški srednje velikega psa

letni stroški srednje velikega psa

Ne mislim na stroške nakupa.

Mislim na letno oskrbo (kakovostna hrana, veterinar itd)

Pred leti sem imela 2 psa enega za drugim, samo se ne spomnim. Živim sama in se bojim, da so stroški pasjega ljubljenčka dandanes visoki.

Prosim, samo resni odgovori.

Računaj čez 100e mesečno + zavarovanje za psa + veterinar. Na strani tudi nekaj za izredne stroške – kar ne krije zavarovanje.

moja sestra ima rodezijskega grebenarja, pa se mi zdi kar drago – hrana. priboljški: okoli 100e, pi veterinarju je bil tudi kar nekajkrat(cepljenje, alergije, neke preiskave) – stroška žal ne vem, ampak ni bilo poceni zato ker se je odločila za zavarovalno polico za psa..+ šolanje(žal tudi tukaj nisem zih za ceno. mislim da je okoli 120 na mesec)…potem pa še razne igrače in podobno..kar nanese

Sicer nas je kar velik, bi rekla da cca 200 eurou, tako da nekje 150 kar racunaj/mesec za srednje velikega psa.

Na netu poisci recepte za domaco hrano in mu jo sama pripravljaj. Po receptih bos izracunala tudi stroske za hrano. S tako hrano bo odpadla marsikatera alergija, kozna bolezen in na stara leta tudi druge bolezni ali pa se bodo pojavile v milejsi obliki. Preverjeno s primerjavo med psi gleden na hrano. Torej s hrano prihranis veliko stroskov pri veterinarju. In cepis proti steklini, kar ni visok strosek. Pomembno je tudi, da ne kupis spackov, ki imajo zaradi genetike veliko zdravtvenih problemov. To so vsi psi z zelo kratkimi smrcki, sledijo zelo velike in zelo majhne pasme. Na netu se najde podatke o boleznih, tipicnih za dolocene pasme. Izberi pasmo, ki je nagnjena k najmanj boleznim. Izogni se tudi pasmam z zelo dolgim trupom in zelo kratkimi nogami zaradi potencialne bolezni hrbtenice. Operacija hrbtenice ni poceni. Ko izbiras psa, opazuj njegovo vedenje. Ne izberi psa, ki ga bo strah in tudi ne najbolj agresivnega. Izberi pasmo, ki je ni treba voziti k pasjemu frizerju ali pa se sama nauci, kako se skrbi za dlako in nohte. S kopanjem psa ne pretiravaj, prav tako se cim bolj izogibaj samponov. Ce bos upostevala vse te nasvete,  bodo stroski vzdrzevanja psa lahko dokaj nizki.

Pa kaj ste nori? 100 do 200 evrov? Vam se je ftrgalo. Vsem.

Jaz imam sicer psa, ki ima 46 kg, torej je velik. Je iz priznane psarne in je bil kar drag, 1400 eur. Male pasme so pa ene sicer še dražje. Pol je bilo treba nabavit boks za v avto in boks za notri, notranji je okrog 150 eur, za v avto še pa več. Hrana 120 eur mesečno, če hočeš kvaliteto. Veterinar zaradi poškodbe 3000 eur. Sproti recimo 1x na leto, cepljenje, kako vnetje ušes, karkoli … okrog 200 eur letno. Šolanje do 500 eur v kinološkem + individualne ure. Ostala oprema cca 500 eur. Povodci, posode, ovratnice. Nege moj pes ne rabi, ker sama uredim in je kratkodlak.

Če bi v naprej vedela,bi res razmislila. :))) Pol pa tudi nekako gre in ko se navadiš, da pač tako je, nisi nikoli več brez psa. Ni mi žal centa.

Ampak ce si sam, to pa ne vem. Jaz psa v najemu ne bi imela, ker nikoli ne veš, kdaj boš moral drugam in mogoce pes ne bo dovoljen.

Odgovor na objavo uporabnika
kuga?, 09.12.2024 ob 21:52

Pa kaj ste nori? 100 do 200 evrov? Vam se je ftrgalo. Vsem.

Smo pač ftrgani, a ne. In srečni. 😀 Pa enim 200 eur ni nič, za ene je pa precej.

Kdor ima psa v boksu, ne bi smel imeti psa. To je mucenje zivali.

Pasjeljubka, 09.12.2024 ob 20:48

Ne mislim na stroške nakupa.

Mislim na letno oskrbo (kakovostna hrana, veterinar itd)

Pred leti sem imela 2 psa enega za drugim, samo se ne spomnim. Živim sama in se bojim, da so stroški pasjega ljubljenčka dandanes visoki.

Prosim, samo resni odgovori.

Letni stroški so lahko 600, 700 EUR, če imaš res srečo in 10 000 EUR, če imaš res smolo. Skratka, če te skrbi zaradi denarja, raje ne imej psa. Imaš sicer neko zavarovanje, ampak tisto je bolj tako, še najbolje je, da z vzrediteljem narediš pogodbo, da če gre kaj res po zlu, lahko vrneš psa. Na katerega boš sicer navezana žal že takrat.

Cene veterinarskih storitev so noro visoke, oni pa dobro vedo, da te držijo za moda, saj boš za svojo živalico dala tudi zanjo EUR.

Nabavi akvarij in nekaj poceni rib, hud udarec za veterinarje – zlatarje.

previdno, 09.12.2024 ob 22:03

Nimaš pojma, o čem govoriš …

ne vem zakaj pljuvate čez veterinarje. Jaz svoje zajčke (pa spadajo pod “eksotične” živali in je za njih dražja oskrba kot recimo za mačko), vozim na veterinarsko fakulteto v LJ – vedno so korektni, cene so normalne – vsaj meni se zdi no. Tudi ko sem ju parkrat peljala na kliniko Moste so bile cene normalne

Res ne vem, ali smo imeli srečo ali pa gre za pretiravanje ostalih?

Imam JRT, ok, mali pes. Zacetni stroški posodic, postelje, vrečke za kakec,… ne vem, 1kg hrane/ mes je 12€, Trainer hrana, priboljški so cca. 5%/ mes. Igrača 2x letno 9€, ji paše samo ena igrača. In to je to.

V šolo ni hodila, vse kar smo od nje želeli smo jo naučili sami. Ko smo zunaj, okrog hiše je vedno z nami, na vse izlete gre z nami, utrudili smo jo zunaj. Nikoli nobene škode ni matedila, nikoli bila blizu kletke. Ko nas ni, ji je na razpolago 90 kvadratov stanovanja, pa se zadržuje le v dnevni.

Zdaj je stara že 13 let, počasi postaja zoprna, pa vseeno je moja kraljica. Najbrž smo res imeli srečo…aja, zadnjih 8 let je tudi cepili nismo. Za na morje je itak ležala pri nogah, je sploh opazili niso.

Je pa vredna, moja princeska, vsaj 200€/ mes, ćeprav me atane 15.

Imela sem psico, skotsko ovcarko, skoraj 14 let. Nikoli ni bila v boksu. Nikoli ni naredila nobene skode, ce odstejem, da je pri 3 mesecih odgriznila en list z monstere in prekucnila kos s papirjem. Dnevno je bila zunaj na sprehodih po 2 do 3 ure, za vikende tudi po cel dan. Ona je v gibanju uzivala in doma ni bilo z njo nobenih tezav. Na WC je znala ven po 10 dneh, ker sem jo na zacetku peljala ven po 5x na dan. Bila je nas druzinski clan, ne odvecen kup mesa in kosti, ki ga zapres v boks, ko ti je odvec ali ko se bojis skode. Absolutno ni nobenega razloga, da se psa doma zapre v boks, pa naj bo pes zdrav ali bolan. In ja, zapiranje psov v boks je mucenje zivali.

Kupite si te uboge kosmate statusne simbole, a ne veste, kako ravnati z njimi. Zato imate bokse. Glavno, da se lahko pohvalite, da ste kupili psa z rodovnikom, da ima cel kos igrac, da ima opremo po najnovejsi modi, da se lahko pohvalite, da ga redno vozite h pasjemu frizerju in kolikokrat ste bili s psom pri veterinarju, ker ima alergije zaradi “najboljsih” briketov ali vnetja uses, ker mu jih sami ne zelite ali ne znate cistiti, se najveckrat pa zato, ker kupujete, oh, tako trendovske pasme, ki so vec bolne kot zdrave. Sicer vam je pes  odvec. Koliko ur je vas pes vsak dan sam doma, po moznosti v boksu?  Boksi bi morali biti prepovedani. Tisti, ki ima psa zato, ker ga ima resnicno rad, svojega psa ne bo nikoli dal v boks. Ker psa dati v boks je mucenje zivali.

Začetni stroški so večji ker rabiš posode, ležišče, povodce, krtače,…. Za cene poglej na netu.

Potem je hrana cca.100 evrov na mesec. Tudi če kuhaš sam prideš na zelo podobno cifro. Meso je pač drago.

Vsak obisk veterinarja je takoj minimum 50 evrov. Pasja šola 150 evrov. Individualnih ur ne rabiš če si kupil psa pri ok vzreditelju in sam nisi zaj…. pri vzgoji. Potem je tu še zavarovanje, pa kakšen pasji frizer, pasji hotel, kakšne igrače ( res niso poceni).

Ko tako razmišljam je 100 evrov mesečno res nek minimum od minimuma.

Drugače mi tudi nimamo boksov. Kot mladiča smo ga navadili tako da lepo počaka par ur v dnevnem prostoru, v avtu mu damo močnejšo oprsnico in ga pripnemo z avtomobilskim pasom.

Imam nemskega ovcarja. 2 meseca nazaj sem dala 50€ za brikete v zoohitu. 15kg in je se pol noter. Kupujem meso v merkatorju tik pred rokom po 2€, skuham riz, zelenjavo in makarone. Priboljskov ima malo. Kupim za 10€ ene zvecke in jih ima za 3 tedne. Zavarovanje pri hisi stane 13€ za zival letno in krije 30 tisoc €. Ne pretiravajte s stevilkami. Nimam pojma.koliko porabim. Vseeno je. Dokler imam za jest zase, bo tudi on dobil.

Zakaj., 10.12.2024 ob 06:58

Imam nemskega ovcarja. 2 meseca nazaj sem dala 50€ za brikete v zoohitu. 15kg in je se pol noter. Kupujem meso v merkatorju tik pred rokom po 2€, skuham riz, zelenjavo in makarone. Priboljskov ima malo. Kupim za 10€ ene zvecke in jih ima za 3 tedne. Zavarovanje pri hisi stane 13€ za zival letno in krije 30 tisoc €. Ne pretiravajte s stevilkami. Nimam pojma.koliko porabim. Vseeno je. Dokler imam za jest zase, bo tudi on dobil.

Ravno v soboto kupili vreco briketov  72 eurou, 20 kg ni za ves mesec, kuhamo mu zelenjavo, ajdovo ali proseno kaso, plus surova govedina, cca 20 kg na mesec, ker poje precej, ima 60 kg in potem so se vsi ostali stroski, ceplenje, tablete proti zajedavcem, vsake 3 mesece okoli 50 eurou, kaksna bikovka, pa se kaj bi se naslo…tako da ne bluzim, sem pa povedala da je nas velik pes

mucenje zivali, 10.12.2024 ob 01:32

Imela sem psico, skotsko ovcarko, skoraj 14 let. Nikoli ni bila v boksu. Nikoli ni naredila nobene skode, ce odstejem, da je pri 3 mesecih odgriznila en list z monstere in prekucnila kos s papirjem. Dnevno je bila zunaj na sprehodih po 2 do 3 ure, za vikende tudi po cel dan. Ona je v gibanju uzivala in doma ni bilo z njo nobenih tezav. Na WC je znala ven po 10 dneh, ker sem jo na zacetku peljala ven po 5x na dan. Bila je nas druzinski clan, ne odvecen kup mesa in kosti, ki ga zapres v boks, ko ti je odvec ali ko se bojis skode. Absolutno ni nobenega razloga, da se psa doma zapre v boks, pa naj bo pes zdrav ali bolan. In ja, zapiranje psov v boks je mucenje zivali.

Kupite si te uboge kosmate statusne simbole, a ne veste, kako ravnati z njimi. Zato imate bokse. Glavno, da se lahko pohvalite, da ste kupili psa z rodovnikom, da ima cel kos igrac, da ima opremo po najnovejsi modi, da se lahko pohvalite, da ga redno vozite h pasjemu frizerju in kolikokrat ste bili s psom pri veterinarju, ker ima alergije zaradi “najboljsih” briketov ali vnetja uses, ker mu jih sami ne zelite ali ne znate cistiti, se najveckrat pa zato, ker kupujete, oh, tako trendovske pasme, ki so vec bolne kot zdrave. Sicer vam je pes  odvec. Koliko ur je vas pes vsak dan sam doma, po moznosti v boksu?  Boksi bi morali biti prepovedani. Tisti, ki ima psa zato, ker ga ima resnicno rad, svojega psa ne bo nikoli dal v boks. Ker psa dati v boks je mucenje zivali.

Se podpišem pod tole, naši psi so del družine, kot psi in ne kot otroci in nikoli niso bili in ne bodo v boksu. In niso pasemski.

Zneski so različni, odvisno od zdr. stanja psa. Če boš nabavila pasemskega brez rodovnika se lahko pripraviš na večje izdatke.

Če ti ja pa že v štartu problem denar za redno mesečno vzdrževanje, pa raje nabavi npr. otroško igračo na baterije.

Kaj boš naredila, če se bo izkazalo, da pes potrebuje bolj konkretno zdr. oskrbo ?

Mi imamo psa, ki ima 15 kg. Sicer se v osnovi tretira kot majhna pasma, ampak ajd, zaradi kil ga štejem med srednje velikega psa.

Letno zavarovanje me pride 308 EUR letno (pogin, kremacija, pokop, nezgoda in bolezen do 4.000 EUR, odgovornost 100.000 EUR). Pa dobro, da imam to zavarovanje, nazadnje ga je napadel in poškodoval pitbull pa je bila kr frka oz. visok znesek zdravljenja in je zavarovalnica pokrila.

Hrana stane 64 EUR; vreča z briketi, ki jo imam za mesec in pol. Vmes mu skuhamo kaj posebnega, da malo zamenja hrano. Ampak v okviru našega prehranjevanja. Itak ima občutljivo prebavo in mu kaj drugega kot briketi in par malenkosti ne paše. Povodec stane 14,50 EUR, dodatek za vrečke 8,00 EUR (povodec … ajd 1 x na leto kupiš novega ali pa še to ne, dodatek za vrečke imam enega od začetka in še kar drži).

Cepljenje proti steklini je 35,00 EUR, ponoviš čez eno leto = spet isti strošek. Cepljenje proti kužnim boleznim je okrog 35 EUR. Potem še kake ovratnice/ampule za zajedavce… odvisno kaj vzameš ampak to je okrog 10-12 EUR. To imaš dvakrat letno (ali večkrat, pač odvisno kaj uporabljaš).

Priboljškov naš načeloma nima… ko smo ga dobili, smo kupili celo vedro priboljškov, jih ima še zdaj. To je popularno na začetku zaradi učenja. Potem res še na vsake kvatre kak priboljšek… naš ne rabi. Ta velike kosti za glodanje… to je 10 kom = 10 EUR. To ima za dva meseca. Včasih mi zmanjka, pa se nič ne pritožuje. Namesto tega ima potem dentastix ali podobno, pakiranje po 168 kom = 30 EUR. Pa če vzame vsak dan 1 (pa ne vzame), se porazdeli.

Oblačil nima, kak šampon (13 EUR pri veterinarju, pa ga imam 1 leto), ima kratko dlako (ne potrebuje frizerja), krempljev ne strižemo (ker se obrabijo pri hoji po trdi podlagi. Navodilo veterinarja, da se ne bi kdo obregnil). Mogoče sem še kaj pozabila, ampak načeloma je to to. Pa kaka igrača, ki v Tediju/Kiku stane pod 5 EUR. V pasjo šolo ni hodil, vsega, kar potrebuje za sobivanje z nami in ostalimi, smo ga naučili sami.

Nas je očaralo zapuščeno ščenče ob cesti. Lastnik se ni javil in smo posvojili. Nič ne kompliciramo, je človeško, kar sme, neslano. Slabse je živelo preden nas je našlo. Ne razmišljamo o dragih operacijah, ko bo prišel čas, se bomo humano poslovili. Sicer živi z nami pasje kraljevo življenje. Prvih nekaj mesecev se ni moglo spočiti od prejšnjega življenja, sedaj pa že vemo, da je z nami. Vsi srečni, najbolj pa kuža. Bereš v očeh.

Imam 47kg psa. Na mesec dam za hrano in priboljske cca. 100€. Vedno je jedel kakovostno hrano. Zdaj, ko je v letih dobiva se neka zdravila, ki so dodatno 100€ na mesec. Torej trenutno okoli 200 mesecno.

Je cistokrvni stal je 2000€.

Pri veterinarju je na sreco bil samo 1x v zivljenju, je zelooo zdav pes. Poznam pa mnogo ljudi, ko so tam vsak mesec za 200€. Res je veliko takih. Tako, da bodi pozorna da bo pasma in pes ZDRAV!

In pa seveda, ce bo zunaj racunaj na boks kake 2.000…

Ce bo vse ok torej 100€ na mesec ko je mlad in 200€ ko je starejsi.

Alja567, 10.12.2024 ob 00:44

Res ne vem, ali smo imeli srečo ali pa gre za pretiravanje ostalih?

Imam JRT, ok, mali pes. Zacetni stroški posodic, postelje, vrečke za kakec,… ne vem, 1kg hrane/ mes je 12€, Trainer hrana, priboljški so cca. 5%/ mes. Igrača 2x letno 9€, ji paše samo ena igrača. In to je to.

V šolo ni hodila, vse kar smo od nje želeli smo jo naučili sami. Ko smo zunaj, okrog hiše je vedno z nami, na vse izlete gre z nami, utrudili smo jo zunaj. Nikoli nobene škode ni matedila, nikoli bila blizu kletke. Ko nas ni, ji je na razpolago 90 kvadratov stanovanja, pa se zadržuje le v dnevni.

Zdaj je stara že 13 let, počasi postaja zoprna, pa vseeno je moja kraljica. Najbrž smo res imeli srečo…aja, zadnjih 8 let je tudi cepili nismo. Za na morje je itak ležala pri nogah, je sploh opazili niso.

Je pa vredna, moja princeska, vsaj 200€/ mes, ćeprav me atane 15.

Mali pes je nekaj drugega kot velik pes. Moja mami za 3 male ne da toliko kot jaz za enega velikega.

Ne vem koliko hrane mali poje, samo jaz imam rottweilerja, poje veliko. Kvalitetna hrana stane, če nočeš zdravstvenih težav in sploh pri delovni pasmi jih nočeš, ker pa lahko plačaš mastne denarje za operacijo npr. kake ortopedske stvari. In ja, tudi po 6000 eur so prišle operacije.

Jaz za velikega psa rabim res dosti več opreme, boks v avtu, boks smo tudi notranji rabili iz večih razlogov, nismo je pa notri par ur puščali. Je tudi prvi pes, ko smo rabili boks in še to je bil par mesecev v uporabi in pol ne več.

Pol še rottweiler rabi šolanje, kar ga rabijo tudi mali psi in je to velik problem v Sloveniji, ker ne šolate malih psov in o tem so si vsi inštruktorji na kinološkek bili enotni. Rottweiler je pa velika pasma in smo šli in v malo šoli in A BH in B BH. Za tako pasmo hoceš, da te brezpogojno uboga, tudi ne bo te kar tako ubogal, je karakterno bolj zahteven in še BBH je predpogoj za npr. vzrejno. Vsako šolanje je tam 150 eur. Približno.

Pol smo mi sprobali še kup ovratnic, zdaj ima navadno, ima tudi oprsnico, pa vsaj tri zatezne smo menjali med šolanjem, povodce, ki jih je tudi z enim ugrizom uničila, halti, itd. Zdaj na srečo po cca treh letih je mir. Pes se je umiril, uboga je pridna. In spet bova šle v šolo, da nekaj dela, kar stane. To ti postane način življenja. Drugače ko mali pes. In jaz za počitnice je ne morem pustit mami, ker bi jo zvlekla v prvo grmovje in bi si mama zlomila kolk al pa kaj … Jaz jo vzamem povsod s seboj ali pa je treba dobrega in zanesljivega človeka plačat, da jo pazi. In to so trije v Sloveniji. In stane.

Ni pretiravanje, realnost. Pa že pri kakem srednjem psu si lahko na istem, če je delovni pes. Iz zavetišča kak umirjen mešanček, srednje velik, je še najboljše. Pa kolikor vem, so celo najbolj zdravi. Mi tudi za male rodovniške smo zdevali ful denarja za veterinarje.

Jaz nimam nič proti veterinarjem in cenam. Oni pač od tega živijo, to ni iz zavarovanja krito. Tega jaz nimam, ker se ne splača. Daš itak lepo vsoto enkrat. Sem imela tudi eksote kot tu ena, kunce. Je drag veterinar, sam kot je za velikega psa, to pa nikol ni. 😀

proti boksu, 10.12.2024 ob 08:16

Se podpišem pod tole, naši psi so del družine, kot psi in ne kot otroci in nikoli niso bili in ne bodo v boksu. In niso pasemski.

Res ste eni pametni, da vam škodi, ampak o psih pa na žalost nimate pojma. So različne situacije, ko rabiš boks in mi smo ga rabili. Smo imeli tudi škotskega ovčarja in ni bil nikoli v boksu. No, rottweiler je nekaj popolnoma drugega in ni primerjave. Pa še to so si različni, ena prej v boksu ni bila. Niti noben pes prej. Za zadnjo nam druga ni preostalo in boks ni mučenje psa, če ga prav uporabiš. Niti zdaj ni več v boksu. Ne bit pametni za druge in drugačne situacije, ko se vam niti sanja ne. In mojemu psu je bolje kot sploh večini psov.

Torej ste nabavili pasmo, ki ji niste kos. In me ne preseneca. Mojo psico je v vseh letih napadel in ugriznil samo en pes, in sicer pasme rotweiler.

New Report

Close