Javna tribuna: Miti in resnice o faceliftu
Razblinjali bomo mite in resnice o faceliftu ter drugih možnostih pomlajevanja obraza. Se morda sprašujete kateri so ključni kriteriji za uspešen facelift? Kakšno vlogo igrajo sodobne tehnnike v estetski kirurgiji? Katere so napredne tehnike? Kaj lahko pričakujete pred, med in po posegu? Proces staranja prinaša spremembe, ki lahko vplivajo na samozavest – povešena koža, globoke gube in izguba volumna obraza so le nekateri od znakov, ki jih opazimo z leti. V sodobni estetski kirurgiji je facelift eden najbolj preizkušenih načinov za pomlajevanje obraza, saj zagotavlja dolgotrajne in naravne rezultate. Obstaja pa veliko predsodkov, ki jih želimo razbliniti.
Pridružite se javni tribuni, ki bo v četrtek, 19.12. 2024, na forumu Starševski čvek, kjer bo tekla debata o tem, kako izbrati pravo metodo pomlajevanja glede na individualne potrebe in kako združiti različne pristope za najboljši rezultat. Dr. Nevio Medved, priznani strokovnjak za estetsko kirurgijo, bo razložil, kakšne so prednosti sodobnih tehnik facelifta in drugih kirurških ter nekirurških posegov za pomlajevanje obraza, ter odgovoril na vprašanja, ki se vam porajajo ob tej tematiki. Vprašanja lahko zastavite že danes. Uredništvo Med.Over.Net
Pozdravljeni. Zanima me:
Kje bo potekala ta javna tribuna, bo kje kakšna spletna povezava?
Ali se facelift lahko izvaja v lokalni anesteziji, saj me je zelo strah splošne?
Kaj zajema facelift? Obraz s čelom in vratom, dvig obrvi, liplift?
Kako je pri moških s plešo, če želijo na facelift?
Kako je z visokim čelom in neenakomernim robom lasišča, ali kaj vpliva na estetski pogled?
Najlepša hvala.
Ali obstaja facelift, ki ne naredi okroglih (balončkastih) ličk in zateglih ustnic?
Naslednje ime navajam izključno zato, ker gre za znano javno osebo, in absolutno brez namena kakršnega koli kritiziranja, toda na primeru obraza Miše Molk je lepo vidno, kaj facelift povzroči: močno “podložena” lička in raztegnjene (“žabje”) ustnice, skratka, najočitnejše izdajalske znake, da je bil opravljen kirurški poseg.
Se tem “izdajalskim znakom” facelift lahko izogne?
Pozdavljeni,
zadnje čase je menda pravi hit biorevitalizacija kože oz takšni in drugačni skinboosterji, ki stimulirajo kolagen. Ker deluje vsak malo drugače, me konkretno zanima, ali sta na primer sculptra in jalupro združljiva … Bi lahko šla na oboje ali se je treba (seveda skupaj s kirurgom, ne kar na svojo pest) odločiti za eno?
Hvala že vnaprej za odgovor …
prvaviolina, 17.12.2024 ob 10:19
Pozdravljeni,
mene pa zanima kdaj je pravi čas za facelift, a so to samo leta? Hipotetično če bi nekdo pri dobrih 40 želel facelift, a ga naredite?
Pravi čas za facelift ni odvisen samo od let. Najpomembnejše je gotovo, kakšno je stanje tkiv posameznika in seveda tudi želje oziroma njegova pričakovanja. Pri nekaterih se znaki staranja pojavijo prej, pri drugih kasneje. Pri nekomu, ki močno shujša, se prej pojavi moteča ohlapnost tkiv obraza, ki ga močno postara. Če je nekdo pri 40 letih nezadovoljen z izgledom obraza in ima realna pričakovanja, lahko facelift pride v poštev. Ključno je, da se odločitev sprejme po posvetu s kirurgom, ki oceni stanje in predlaga najbolj primeren postopek. Glede na stanje tkiv tudi prilagodimo kirurške tehnike. Izberemo vedno tisto metodo, s katero dosežemo najboljši rezultat in hkrati najmanj posegamo v tkiva. Tako je okrevanje čim krajše, hkrati pa bolj zahtevne postopke načrtujemo za kasneje. Pri mlajših pacientih je v ospredju nastajajoč podbradek in izguba definicije čeljusti, kar lahko zelo učinkovito rešimo z enostavnejšim faceliftom s kratkimi brazgotinicami. Facelift smo večkrat izvedli tudi na pacientih, ki so bili v poznih tridesetih letih.
Anonimno 10295, 17.12.2024 ob 20:13
Spoštovani,
kako se gibljejo cene facelifta?
Hvala
Cene facelifta se razlikujejo od metode, ki jo uporabimo, še bolj pa od regij, ki jih želimo osvežiti. Facelift v ožjem pomenu besede pomeni osvežitev srednje tretjine obraza,torej področja med čeljustjo, ličnicami in ušesi. Najpogosteje pa sočasno osvežujemo tudi druge regije – oči, obrvi, čelo, vrat, ustnice in tudi ušesa. Zato je cena odvisna od področij, ki jih tretiramo. Cene facelifta v tistem ožjem pomenu se začnejo pri 4000 EUR.
lift za obraz, 17.12.2024 ob 21:28
Kdo si v teh hudih časih pomlajuje obraz? Preko narave ne morete, samo jemljete denar tistim ki ne spoštujejo sebe. Ko boste sprejeli staranje kot del življenja vam bo lažje
Sprejemanje staranja je osebna odločitev. Zdravje in dobro počutje hodita z roko v roki. Posegi, kot je facelift, so namenjeni vračanju samozavesti in izboljšanju kakovosti življenja posameznikov, ki si želijo osvežiti svoj videz in dobro počutje. Gre za izbiro, ki jo mora vsak sprejeti zase in predvsem brez predsodkov. Največkrat je v ozadju predsodkov predvsem strah pred neznanim, kar lahko omilimo samo s kakovostnimi in preverjenimi informacijami.
Spoštovani,
imam polnilo v ličkah in tear through. Priznam, da me je strah, kako bo čez leta (zdaj jih imam 41). Do zdaj sem si dala dvakrat, v razmaku 4 let.
Filer dejansko čisto ne izgine, razen, če se vbrizga hialuronidaza, kajne? Me zanima, ali to povzroči tudi upad tvojih tkiv, videla sem en primer, ko so ji to vbrizgali in je bilo grozno potem.
Torej, če se odločiš za facelift, se potem filer prej raztopi? S čim se ga lahko nadomesti? Je sploh potreben še po faceliftu?
Hvala