Ženske, ki sem jim življenje vrti okrog moških in drugih neumnosti
Imam tako prijateljico, saj ni pokvarjena, je v redu punca, a življenje se ji vrti okrog neumnosti. Že nekaj let teka za nekim tipom, ki je noče. Mislim, da že 3 ali 4 leta, nikdar nista bila skupaj, nič. Tip je nek brezvezn Albanec fizikalec. On se ji javi vsake tolko, ona takoj skoči kot neumna, ko ji ne odpisuje, mu piše, zakaj ji ne piše več in podobne neumnosti. Ko jo pokliče, če se dobita, odpove vse plane, ki jih ima, samo da ga vidi. Ko izve, da tip hodi v xy disko ali bar, se bo vozila tudi več ur, samo da bo šla tja. Patetično. Ko ne teka za luzerčkom, pa se ji življenje vrti okrog popustov, vsak dan teka v kik, h&m… tudi pri Kitajcih kupuje cunje. Hrano kupuje v Evrospinu in lidlu, preži na poceni robo, hrano kupuje tisto, ki ji skoraj zapade rok, saj je ceneje. Cele dneve se šminka po “balkansko,” pudra toliko, da se vidi vsaka pora, vsak mozolj, pretirano. Nohte si dela doma, in “nohti” so zanjo plastični umetni nohti kupljeni pri kitajcu, malomarno namalani z lakom. Tudi umetne trepalnice si lepi gor. Opravlja bedno službo za minimalca, nikoli nič ne prebere, gleda pa nadaljevanke cele dneve, to pa ja.
Prej kot me ozmirjate, da sem neurejena, neizobražena, grda, suha veja… Pišem doktorat, ne malam se cele dneve s pudrom, ličim se minimalno, zelo pa skrbim za zdravje in kožo. Jem samo kvalitetno hrano, hodim dva krat na teden na pilates, dva krat v fitnes, en krat na mesec k frizerju, na deplilacijo, manikuro in pedikuro. Veliko berem, se izobražujem, znanje in izobrazba sta edini način, da se ženska reši. In ne, nisem suha veja, imam partnerja 3 leta, skupaj živiva, na pamet pa mi ne pade, da bi tako tekala za njim ali katerim koli drugim moškim.
Razumem. Sem imela podobne okoli sebe, samo da jaz takrat nisem študirala. Zdaj pri 44 pa sem vpisana in končujem študij, nameravam tudi nadaljevati in enostavno sem postala takim nedosegljiva, končno imam več samospoštovanja. No, ena moja frendica je bila prava dramatičarka, tako da…samo olajšanje. Če ti je tvoja ok, samo pač bolj “enostavna”, ni nič toliko narobe, če se kdaj lepo podružite in nasmejete.