Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otrok pri 40 ih

Otrok pri 40 ih

Imela bi še otroka pa se bojim, da sem prestara, želim si ga pa zelo. Kaj mislite vi? Bi se odločili?

20 let prepozno.

Edino, če si imela težave z zanositvijo in je šele pri 40 uspelo. Sicer pa 15 let prepozno.

Če je prepozno itak ne boš zanosila. Če se ne čutiš zmožno poskrbeti za otroka je prepozno oz. ni zate to. Jaz sem (nenačrtovano) imela prvega pri 43ih, drugega pri 45ih. Prej pa 20 let truda in ni bilo nič. Najboljše kar se mi je kdaj zgodilo. Sem čez 50 že in uživamo tako da res ni. Zame je bil pravi čas očitno. Bi bil tudi pri 23ih ko smo začeli delati na tem ali pa kadarkoli. Zate pa ne vem, moraš ti vedet.

Vsaka zrela oseba zase ve kaj čuti in kaj je sposobna. Če si ga zelo želiš iz pravih razlogov, potem ni prepozno. Jaz sem zase vedela, da če bi nenačrtovano zanosila do 45, bi obdržala, kasneje verjeno ne. Nikoli pa ne veš. Neumno pa je nekomu, ki ga ne poznaš napisat, da je v svoji želji 20 let prepozn.

Odgovor na objavo uporabnika
edino, 19.12.2024 ob 11:47

Edino, če si imela težave z zanositvijo in je šele pri 40 uspelo. Sicer pa 15 let prepozno.

In kaj je razlika? Mislim pa kdo mislite da ste vi ljudje, da boste drugim govorili kaj in kako? Če lahko zanosi ni prepozno. Kaj imajo leta s tem? Misliš da si ti pri 25ih bila bolj sposobna? Ko so ti verjetno vsi drugi pomagali mulce preživljat in vzgajat. Take ste vedno najbolj glasne. Z miljon dodatki, zastojn vrtci, na socialni al pa z enimi bednimi šihti, živeče pri tašči na njenem, mamica prihaja pomagat kuhat in likat pa mulčke čuvat. Ona ni bila prestara za to da je skrbela za hči in vnuke. Avtorica je pa prestara da bi skrbela za otroka 🙂

To so prava leta.dozorela si.imas pogoje.pri 20 si se otrok

Gia_Gia, 19.12.2024 ob 11:42

20 let prepozno.

Gia Gia, daj ne sračkaj ga! Koliko žensk pa v današnjih časih rodi pri 20-ih??? Še pri 25-ih jim je prezgodaj!

Se strinjam! Tudi sama sem imela prvega pri 40, drugega pri 42. Ne po svoji volji in po trnovi poti…Menda je pri nas najstarejša, ki je rodila, bila stara 48. Kaj bo, ne vem, včasih me je strah starosti, bolezni, ampak če bi se odločala še enkrat, niti za sekundo ne bi pomislila drugače. Odkar sem mama, je svet toliko lepši kljub vsem naporom in odrekanju.

So pri 41ih sele operirali zaradi neplodnosti in me silili imet otroka cimprej. Takoj. Mirno sem rekla ginekologinji, da nimam energije za to vec. Prej bi se poglobili kaj je narobe ko sem jih prosila.

Drugace pa vsaka zase ve. Ne vem zakaj to tu sprasujes.

Komot… Najboljši mulc na svetu je bil rojen, ko je imela mami skoraj 42 let.,

Kdor se mora naslanjat na javno mnenje o tako intimnih zadevah, zagotovo ni zrel za otroka. Če vesta s partnerjem, kaj hočeta (dvojina!), da nisi/nista negotova, takrat pa je vseeno, kdaj se odločiš/odločita za otroka.

Mah , saj…to je  res bolj intimna zadeva…

Mogoče se prvo obrneš na stroko- kako stojiš ginekološko pa to…Kot drugo pa kako si – z življenjsko energijo – .( ker za otroka potrebuješ- veliko življenjske energije , v vseh segmentih, vsaj do srednje šole ali do 18-ice )…Pa seveda je fajn, da imata – oba-  in mama in očka ( poleg energije ) , veliko starševske ljubezni, empatije, veselja, potrpežljivosti in tako dalje…Da ne bo tako, da se bo samo mama izčrpala v vnemi za vzgojo …in nato obupavala…Očka ga bo pa svoje sviral in hvatal krivine po lokalih, fitnesu in ostalim izgovorom, kajne…

Ker saj vemo nekateri so pri 20- ih živi mrliči in se vlečejo kot megla- ta drugi pa so  pri 90-ih polni energije in življenjskega zadovoljstva…

Yep, tle je najbl važna – moč, sok lajfa, energija., pogum …Če ti menš, da to maš, da si sposobna gor spravt enga otroka- ja, go for it…kwa čakaš, šow gre naprej, anede…

Če bi si ga oba s partnerjem pr teh letih želela, bi. In kaj zdej? Se boš zarad tega tud ti tko odločila?

Ti matr kakšne bedarije sprašujete po forumih, in to kao ODRASLI 🤦🤦🤦če si ga OBA želita, ga imejta  ane, valjda veš, da ženske rojevajo tud pr teh letih, ene celo 1.otroka.

jaz ne bi.

vidva pa se morata za vaju odločit kaj in kako.

Hanka, 19.12.2024 ob 11:36

Imela bi še otroka pa se bojim, da sem prestara, želim si ga pa zelo. Kaj mislite vi? Bi se odločili?

Nimaš se kaj odločati, lahko poskusiš in boš videla ali gre ali ne. Če ne gre, potem si prestara. Ne si preveč želeti nekaj, kar nikoli ne bo. To je stres, treba je živeti življenje, se prepustiti usodi in ne obžalovati ničesar.

Bolje pri 40 kot pa pri 18 brez centa v denarnici in z nezrelim razmisljanjem. Ljudje so zelo zlobni, raje jih ne sprasujte. Ce si jih zelite, zakaj pa ne? Bi rekla da nekje do 40-45 leta se lahko, kasneje pa raje ne, saj se zivljenska doba ljudi obcutno niza in potem pridejo tudi zdravstvene tezave pa tudi energije zmanjka. Vzemite v zakup, da boste nekje do 60 imela se veliko obveznosti.

Ni prepozno, če čutiš, potem zagotovo ni prepozno.

Ne razumem vseh vas, ki pravite, da je to 15, 20 let prepozno. Ja, seveda ima človek manj energije pri 40, ampak to nikakor ne pomeni, da otrok ne bo odraščal v lepih razmerah. Pri 20 smo bili vsi naivni, mogoče je to v določenih pogledih boljše za starševstvo, v določenih pa zagotovo ni. Isto velja za 40 – manj naivnosti, več izkušenj in zagotovo boljše zmožnosti racionalnega razmišljanja, ampak ima druge pomanjkljivosti.

Jaz pri 20ih zagotovo ne bi bila tako sposobna staršvstva kot pri 30.

Nisi prestara. Več mojih sodelavk je imelo drugega pri štiridesetih.

Oboje je res. Si prestara, če misliš, da si. Nisi prestara, če misliš, da nisi.

narava ve, 19.12.2024 ob 12:00

Če je prepozno itak ne boš zanosila. Če se ne čutiš zmožno poskrbeti za otroka je prepozno oz. ni zate to. Jaz sem (nenačrtovano) imela prvega pri 43ih, drugega pri 45ih. Prej pa 20 let truda in ni bilo nič. Najboljše kar se mi je kdaj zgodilo. Sem čez 50 že in uživamo tako da res ni. Zame je bil pravi čas očitno. Bi bil tudi pri 23ih ko smo začeli delati na tem ali pa kadarkoli. Zate pa ne vem, moraš ti vedet.

Uf dobra si, jaz ga tako pozno ne bi imela . Pri teh letih so moji otroci že polnoletni

Tle je en hakeljc. Težko se odgovarja, ker sem imela otroke pred 30 in jih deset let kasneje še enega ali dva ne bi imela, vsaj načrtno ne. Vendar, če jih ne bi imela in bi imela željo, bi seveda imela otroka tudi kako leto po 40.

Ko gledam okolico, se mi zdi, da je najslabse imeti otroka okoli 35, ker imas potem pri 50 najstnika.

Ce ga imas pri 20+, so do tvojih 40+ ze odrasli, ce ga imas pa pri 40+, si uzival od 20. in otrok pride v puberteto po tvoji menopavzi, kar je zelo dobrodošlo, da se mena in puberteta ne tepeta.

Ce bos imela otroka ali ne, se pa odloci sama.

Raje se pogovarjajte o bioloških zmožnostih, ne o psiholoških. Telo pri 40 letih je za nekatere ženske prestaro, nekatere pač še iztisnejo takrat otroka iz sebe, to so redki primeri. Po eni strani bi radi zviševali nataliteto, po drugi strani bi jo zavirali. Hudo je nepoznati svojega telesa in pri štiridesetih spraševati druge ali imeti ali neimeti otroka.

New Report

Close