Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Petra Krčmar in njeni Uji

Petra Krčmar in njeni Uji

Petra ni ureme ampak je vreme, niso urata ampak so vrata, ni ulada ampak je vlada, ni ulak ampak je vlak….javna tv pa še govoriti ne znaš!

Daj se ti raje ukvarjaj s tisto plesnivo staruhinjo Peskovo, ki ji tik v vratu zategne celo polovico telesa.  Najbrž spet rabi eno v rito.  Bo Gargamel poskrbel da se stara kanta spet zalaufa.

Pa imate toliko proti njej. To je že druga tema ta teden.Meni je simpatična in ima prijeten glas za moja ušesa.

Odgovor na objavo uporabnika
Neli461, 23.12.2024 ob 22:47

Petra ni ureme ampak je vreme, niso urata ampak so vrata, ni ulada ampak je vlada, ni ulak ampak je vlak….javna tv pa še govoriti ne znaš!

Nimate prav! Lektorice za izgovorjavo učijo “u”.

Nimate prav, 23.12.2024 ob 23:37

Nimate prav! Lektorice za izgovorjavo učijo “u”.

Ni res! Vreme je vreme in ne ureme ali ulada. Pa tista spačenka m’gla. O madona…Res neprebavljivo za poslušat. Marsikateri profesor slovenščine dobi alergičen napad.

Anonimno 5349, 23.12.2024 ob 23:34

Pa imate toliko proti njej. To je že druga tema ta teden.Meni je simpatična in ima prijeten glas za moja ušesa.

Katera ima prijeten glas? Peska, ali  Kerčmar. Peska ima glas čisto o.k., drugače pa meni ona ni , Kerčmar pa malo čuden, intonacija, mogoče, o u-jih sploh  ne bi. To bi po tolikih letih branja poročil že lahko odpravili. Včasih se tudi drži zelo kislo, usta povešena.

Kerčmarca ima usta povešena zaradi vseh možnih posegov po obrazu. Malo so jo zahtevali, če mene vprašate. Pa joške ima tudi umetne in krempeljčke. Je verjetno kar dosti po ločitvi nakrampala.

Anonimno 4076, 24.12.2024 ob 07:52

Kerčmarca ima usta povešena zaradi vseh možnih posegov po obrazu. Malo so jo zahtevali, če mene vprašate. Pa joške ima tudi umetne in krempeljčke. Je verjetno kar dosti po ločitvi nakrampala.

Da ima kar nekaj posegov na obrazu se je pa izrazito opazilo na tem maratonu od radia 1, je bila gostja, ko jo je pokazalo s profila, ko je pogledala  v stran, ima prav že iznakažen obraz… Meni grozljivo grdo

katera, 24.12.2024 ob 07:12

Katera ima prijeten glas? Peska, ali  Kerčmar. Peska ima glas čisto o.k., drugače pa meni ona ni , Kerčmar pa malo čuden, intonacija, mogoče, o u-jih sploh  ne bi. To bi po tolikih letih branja poročil že lahko odpravili. Včasih se tudi drži zelo kislo, usta povešena.

Najbrž ima povešeno še kaj, če imajo že nekatere 20-letnice nekaj povešeno…

Me sploh ne moti, jo rada poslušam.

Ne morem pa posušati nobenega prispevka od une Lozak al kaj je že. Ko tako hitro govori, kot da bi jo podil rotvajler in tako smešno zavija na koncu stavka, kot da bi pela. Zvišuje in znižuje brez vsakega razloga.

Mene, 24.12.2024 ob 10:49

Me sploh ne moti, jo rada poslušam.

Ne morem pa posušati nobenega prispevka od une Lozak al kaj je že. Ko tako hitro govori, kot da bi jo podil rotvajler in tako smešno zavija na koncu stavka, kot da bi pela. Zvišuje in znižuje brez vsakega razloga.

Meni se na POP zdi najboljša Darja, kot voditeljica in tudi vizualno.  Kerčarjeva pa ne preveč.

Avtor-ica, ne smeši se. Čisto prav je Ulada ali Ureme, očitno nisi seznanjena s spremembami v slovenskem knjižnem jeziku! Včasih smo rekli: Črni Kal, danes se izgovarja Črni KaU. To tudi meni ni všeč, ampak o knjižnem jeziku in pravilni izgovorjavi odločajo strokovnjaki slovenisti in ne laična javnost.

Petra Krčmar omenjene besede naglaša povsem pravilno!

.https://dariah-si.github.io/suss/suss-arhiv-000496.html

S takimi ustnicami človek težko izgovarja karkoli. Škoda da se ene ženske tako bojijo staranja in delajo vse v napačni smeri, da bi izgledale “bolje”.

Govorim o lektoricah za govor na RTV, očitno si že bila pri njih?

Meni tudi ni všeč, da se v izgovarja kot u. Kdo si ta pravila izmišljuje. Za mene bo vreme, vlada in vnuk.

Res obup, 24.12.2024 ob 05:21

Ni res! Vreme je vreme in ne ureme ali ulada. Pa tista spačenka m’gla. O madona…Res neprebavljivo za poslušat. Marsikateri profesor slovenščine dobi alergičen napad.

Učitelji slovenščine gotovo ne, ker vedo, kako se bere. Tako kot se stol bere stou, se vreme bere ureme.

Anonimno752, 24.12.2024 ob 10:08

Da ima kar nekaj posegov na obrazu se je pa izrazito opazilo na tem maratonu od radia 1, je bila gostja, ko jo je pokazalo s profila, ko je pogledala  v stran, ima prav že iznakažen obraz… Meni grozljivo grdo

Meni pa gredo na bruhanje taki komentarji. Jaz gledam, kaj se dogaja po svetu in ne, koliko in zakaj ima katera povešena usta. Daj svojo sliko gor prilimat, da vidimo to popolnost.

Oprosti, ko nekdo, ki je bil prej lep in bi bil tudi sedaj kljub staranju, če ne bi naredila spakoniz sebe, ker potem so vse iste, iste spake, pač glede na to, da je TV osebnost, kjer je tudi izgled nekaj pomemben, če ne jih ne bi mazali, potem se mi zdi ok komentirati…

In še opravičujem meni je grozna, kot mu je grad zna vsaka druga, ki se iznakazi  s takimi popravki in na koncu vse tako kot una iz muppet showa… Nočem svoje mnenje, da mi ni lepo, celo grozno mi je…

Bi bila veliko lepša z naravnim staranjem… Z veseljem se ti pokažem osebno brez make upa in filtrov in popravkov…

Slike pa žal ne morem pripopati, ker ne želim da za vedno ostane vsem na voljo na spletu, sicer me ni sram pokazati kako izgledam… Nisem popolna imam že kako gubico, ki se jo trudim zmanjšati z ustrezno nego in obrazno jogo… Naravno torej ..

Za živo glavo si pa ne bi dala nobenih polnil, botoksa, itd nikamor… Sem raje nepopolna takšna kot sem naravna

Auto correct spet naredil zmazek iz določenih delov teksta🤦

kaj spet, 23.12.2024 ob 22:52

Daj se ti raje ukvarjaj s tisto plesnivo staruhinjo Peskovo, ki ji tik v vratu zategne celo polovico telesa.  Najbrž spet rabi eno v rito.  Bo Gargamel poskrbel da se stara kanta spet zalaufa.

Grozovita Pesek je janšistka, ki zna slovensko!

Iztrošano in ponucano vse bo treba zamenjat z mlajšemi

Asja175, 24.12.2024 ob 15:08

Učitelji slovenščine gotovo ne, ker vedo, kako se bere. Tako kot se stol bere stou, se vreme bere ureme.

Vreme se izgovori vreme, vlada pa vlada!!! Ulada,urata, ureme…ejga, a ste retardi?  Zavijam z očmi vsakič, ko slišim ta odvraten u!

Pravilno slovensko. In nehajte se usajati, ker nimate pojma.

New Report

Close