Materialno izkazovanje ljubezni
Sem v razmerju s osebo, ki jo ljubim neskončno. Prav tako sem prepričana, da on mene. Največji problem je, da mu ne morem dopovedati, da ljubezen oz. izkazovanje ljubezni ni le v materialu. Kar naprej dobivam darila, vredna po več tisoč evrov in tudi “manjše” vsote, kot je ura za 500 evrov. Ne me narobe razumeti, hvaležna sem za čisto vsako stvar, ampak vedno, ko mu rečem, da bi namesto dragih stvari raje videla, da si vzame en dan zame in samo zame, da greva recimo na izlet ali vsaj na večerjo ali na kavo, dobim odgovor “utrujen sem, ni mi danes” ali pa vzame koga od prijateljev zraven. Ko se slučajno skregava, kar je zelo redko, in mu omenim te stvari, dobim odgovor “dober sem samo, ko kaj rabiš” … Ne razumem, zakaj dobim tak odgovor glede na to, da vedno, ko kaj dobim ali mi reče, da mi želi kaj kupiti, povem, da ne rabim in da nočem, da vedno zapravlja zame … Moj problem je v glavnem, da ne morem človeku dopovedati, da bi včasih oziroma večino časa raje imela njegov čas in njegovo naklonjenost kot velika darila. In kljub temu, da mu vedno to povem, ob vsakem prepiru dobim odgovor “dober sem samo, ko nekaj kupim ali ko nekaj rabiš”.
Jaz sem podobna tvojemu možu. Ljubezen izkazujem čez darila. Pač takšna sem. Ne maram jih pa prejemat. Mož je bolj fizičen človek, on pokaže in čuti ljubezen čez dotike in fizičen stik. Na srečo jaz tudi to rabim 🙂 Oba spoštujeva da sva si različna. Tvojemu možu razloži kaj tebi veliko pomeni (brez očitkov). In ga vprašaj kaj njemu veliko pomeni. Ker očitno on tebe noče slišat, ti pa sploh veš ne kaj on rabi. Pa preberita si pet jezikov ljubezni 🙂