Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj boste imeli za božično večerjo?

Kaj boste imeli za božično večerjo?

Pri nas je nikoli.nimamo…☹️

Pičkine čvarke

Nič jer ne praznujemo. Naročili smo dostavo

Mi imamo vsako leto za božično večerjo ribe iz pečice, pečen krompir, zeljnato solato. Seveda ne sme manjkati kozarec dobrega belega vina in na koncu kos potice – potratne ali orehove.😋😋

Tudi mi je nimamo, pač nobenemu ne paše tako pozno neke nasitne jedilnike…ne čakamo polnočnice, da bi to  hrano prebavljali. Imamo pa jutri bolj slavnostno kosilo.

Pa dobro vecerjo naredis ob uri katera ti pase. Tako ali drugacno pa malo dobrega vina zraven. Vazno da je druzina skupaj neglede kaksne oblike je.

Vsako leto izžrebamo eno državo in  pripravimo tradicionalno večerjo za tisto državo.

Letos je bila izžrebana Belgija

Ostrige   , Jastogova juha

Mušule( dagnje)  in pomfri

Sladek kruh s mandlji in kandiranim sadjem   ( slednji še čaka)

Kuhal je moški del familije

paradižnikovo juho in krokante not.. jutri pa si naredim za kosilo njokece, zraven šakrca in solato.. mnjam mnjam.. sine ne mara njokov in si dam duškaaa ko sem sama.

Odgovor na objavo uporabnika
Zanima me669, 24.12.2024 ob 15:06

Pri nas je nikoli.nimamo…☹️

V čast Jezusu imamo vegetarijansko večerjo, ker želimo tako Božič, kot vse ostale dneve živeti s čisto vestjo.

kot v starih casih se doma…kuhane povojene klobase, svinjska plečka, trdo kuhana jajca, sir, kisle murke in potica….za bozic se vedno je svinjina

Julij Cezar, 24.12.2024 ob 21:27

kot v starih casih se doma…kuhane povojene klobase, svinjska plečka, trdo kuhana jajca, sir, kisle murke in potica….za bozic se vedno je svinjina

Če že   … za božič se je perutnuna  – simbolika-   nazaj brca !

Za novo leto se je svinjina- simbolika- naprej rije.

Ne kuham večerje. Danes sem pojedla  skutin namaz in malo mešane solate. Mož pa kos mesa, ki je ostal od kosila , zraven pa kruh in neko vloženo solato.

Ne bo držalo !, 24.12.2024 ob 21:32

Če že   … za božič se je perutnuna  – simbolika-   nazaj brca !

Za novo leto se je svinjina- simbolika- naprej rije.

bumbar…novo leto ni pomenilo nic kmetu…bozic je edini praznik ki ga je kmet obrajtal, zato je bila na mizi vedno ssvinjina, novi leto se ni nikolu praznovali to je komunisticna pogruntavscina ker so zeleli bozic iznicit od tu tudi dedek mraz ker so zeleli iznicit miklavza….

Julij Cezar, 24.12.2024 ob 21:42

bumbar…novo leto ni pomenilo nic kmetu…bozic je edini praznik ki ga je kmet obrajtal, zato je bila na mizi vedno ssvinjina, novi leto se ni nikolu praznovali to je komunisticna pogruntavscina ker so zeleli bozic iznicit od tu tudi dedek mraz ker so zeleli iznicit miklavza….

Dej   …pejt gnoj kidat !   glupson sds ovski.    Ti boš klobasov blokar prefarban, pred 40imi leti si  z srpom in kladivom za božič mahal in petarde  pted cerkev metal ,zdej  pa farom riti gloncas.    Mrš, merjasc  vetrni !

Nisem kuhala posebne večerje, vsak je pač nekaj pojedel. Sama sem jedla kefir, ob šestih sem bila pri maši zvečer pa ne jem več.

Jutri bo za kosilo nič kaj posebnega. Skuhala bom dobro, kot vedno, ne bo pa kakšna specialiteta.

Ne bo držalo, 24.12.2024 ob 21:49

Dej   …pejt gnoj kidat !   glupson sds ovski.    Ti boš klobasov blokar prefarban, pred 40imi leti si  z srpom in kladivom za božič mahal in petarde  pted cerkev metal ,zdej  pa farom riti gloncas.    Mrš, merjasc  vetrni !

a ti je jermen preskocil hehe…pa nisi vec v fazi

Pohane svinjske kotlete in francosko solato. Mam še biftek, če bo komu zapasal, pa potico. Jutri bo pa mal več, ko pridejo otroc domov na kosilo. Alkohola pa danes nič.

takle, 24.12.2024 ob 22:45

Pohane svinjske kotlete in francosko solato. Mam še biftek, če bo komu zapasal, pa potico. Jutri bo pa mal več, ko pridejo otroc domov na kosilo. Alkohola pa danes nič.

Svinjina za božič?? Groza. To je žalitev za Jezusa ki svinjine ni jedel. Svinjino ne jemo, preberi biblijo

za božič se lahko je prasca, ampak samo če je bil zaklan po halal proceduri.

Anonimno 5434, 24.12.2024 ob 23:12

za božič se lahko je prasca, ampak samo če je bil zaklan po halal proceduri.

Se ne je saj Jezus tudi ni jedel svinjine

Anonimno353, 24.12.2024 ob 22:48

Svinjina za božič?? Groza. To je žalitev za Jezusa ki svinjine ni jedel. Svinjino ne jemo, preberi biblijo

Se ne nameravam tolk poglabljat. Nekako mi ni fora božiča v futru, ampak če je tebi, je meni prav.

Domač čokoladni liker

Grižljaji iz listnategactesta z avokadovim nsmazom, dimljenim lososom in zelenjavo.

Gobova juha

Ajdoi štruklji

Svinska ribica v poprovi omaki

Pohančki

Pomfri

Zapečena cvetača

Brstični ohrovt s slanino

Mešana solata

Naribane sveže kumare

Čokoladni mousse

Potrtatna potica

hladna predjed: mozzarela, pesto bazilika, paradižnik, paprikice s sirom, ohrovt z drobtincami-hladen

topla predjed: zelenjavna juhca

glavna jed: porova pita, pečena pesa s kozj.sirom, solata (mesjanarji so imeli poleg krvavico)

sladica: domači božični kolač s kandiranim sadjem in oreščki

pijača: cabernet, rdeči brezalkoholni punč

New Report

Close