Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Očitno so prijatelji njihova prava družina

Očitno so prijatelji njihova prava družina

Vsako leto do sedaj smo se za predbožični večer pri nas zbrali jaz, mož, sin, njegova partnerka in vnuk. In tudi letos sem mislila, da bo tako. Pa sem se pošteno zmotila. Ker je bila to že tradicija, sem že vse vnaprej pripravila. A zdaj bo hrane preveč, ker bova na večerji samo jaz in mož. Njih sem danes obvestila, da bo večerja ob 18h, oni pa mi povejo, da letos bodo pa šli k prijateljem. Nihče me ni nič obvestil o tem. Nato so pa rekli, da bodo jutri prišli. So me tako razjezili, da sem samo rekla, da jim tudi jutri ni treba priti in naj bodo kar pri prijateljih. To je družinski večer, oni grejo pa k prijateljem?! No, očitno so prijatelji njihova prava družina. Tega ne bom nikoli pozabila! Ko bo treba vnuka čuvati, bom tudi rekla, da naj ga dajo kar k prijateljem v varstvo!

Ja, itak. 😴😴😴

Od njih ni fer, da ti niso prej sporočili da gredo drugam, da ti ne bi pripravila toliko hrane. Drugace pa imajo pravico, da gredo kam želijo saj imajo svoj krog prijateljev in njihovih otrok za druzenje. Vse se da dogovoriti.

Si pa zamerljiva! Lahko bi jutri pojedli, kar si danes pripravila. Ti nisi vprašala, če pridejo, oni niso povedali, da jih ne bo. Malo več komunicirajte.

Odgovor na objavo uporabnika
jao621, 24.12.2024 ob 17:20

Si pa zamerljiva! Lahko bi jutri pojedli, kar si danes pripravila. Ti nisi vprašala, če pridejo, oni niso povedali, da jih ne bo. Malo več komunicirajte.

Nehaj mulat in lepe blagoslovljene praznike.

Višek hrane pa v zmrzovalnik pa bo.

Yep, se spreminjajo zadeve, tega se starši moramo zavedati in znati- sprejeti- ,da naši odrasli otroci spletejo nove, svoje vezi z ljudmi in marsikdaj mi nismo več -prva- izbira…pač se naveličajo stalno ateja in mame, dolgočasno … in si želijo svobodno preživeti čas z tistimi, ki jih zanimajo, zabavajo, nekaj drugačnega …in tako dalje…

To ni nič takega, obdobja so to…Z možem  bosta pač delovala v novi dinamiki.

Nekateri znajo, se spet povežejo, ko je gnezdo prazno…drugi objokujejo neke pretekle čase…pa se kujajo in neko zamerljivost do odraslih otrok furajo…

Niso odrasli otroci zato, da vas starše – zabavajo …in da sami nič ne znate preživljat …in to nekaj očitate- koliko ste osamljeni in nesrečni…

Lej , šow gre naprej- prilagodi se -je to najboljša opcija.

Saj ni poanta v višku hrane. To bomo že rešili. Nič ne bomo stran metali. Gre se za to, da je to družinski večer. Edini dan v letu, ko si res želim, da družina večerja skupaj za isto mizo. A oni so šli k prijateljem, kamor lahko gredo 364 dni na leto, a vseeno so oni izbrali ravno ta dan oz. večer. Oprostite, tu pa ni opravičila, pa naj delujem še tako zatežena in zamerljiva. S tem so pokazali, koliko jima jaz in mož pomeniva. Dobra sva samo, ko naju rabijo, in tega ne bom več tolerirala!

Bog pomagaj in to danes,ko je dan odpuščanja,ljubezni…

Hvala za info. Res nas zanimajo odrasli, ki se obnašajo ko eni otroci.

Čisto nič me ne čudi, da so raje šli drugam. Kako pa toleriraš, da njegova partnerka vsa ta leta na božič ni bila pri svojih starših?

Anonimno 10822, 24.12.2024 ob 19:07

Čisto nič me ne čudi, da so raje šli drugam. Kako pa toleriraš, da njegova partnerka vsa ta leta na božič ni bila pri svojih starših?

Oče pokojen, mati doma čez lužo.

Zadovoljna?

Uničen večer

24.12.2024 ob 19:00

A oni so šli k prijateljem, kamor lahko gredo 364 dni na leto…

Tudi ti si imela 364 dni časa, da bi se dogovorila in jih povabila na današnjo večerjo.

Ker pa misliš, da se svet vrti okoli tvoje riti, si pa to naredila max par ur prej…

In takih riti se ljudje prej ko slej začnemo izogibati.

zatežena si, 24.12.2024 ob 19:17

Uničen večer

Tudi ti si imela 364 dni časa, da bi se dogovorila in jih povabila na današnjo večerjo.

Ker pa misliš, da se svet vrti okoli tvoje riti, si pa to naredila max par ur prej…

Ničesar ne razumeš. Gre se za princip, čustva, spoštovanje. Problem je globji, kot le to, da jih danes ni bilo.

Zdaj imaš odlično priložnost, da se poglobiš v svojo dušo in predelaš zakaj se tako počutiš, zakaj takšna negativna reakcija. Več kot očitno imaš probleme sama s sabo in zaradi svojega egota, narcizma, ti garantiram, če se ne boš zrihtala, boš ostala sama. Ne boš ne prva, ne zadnja. Svet se ne vrti okoli tebe. Vprašaj se, kaj je zares pomembno v življenju.

Kakšen princip? Oz.  čigav? Tvoj?

Glej, otroci odrastejo, nismo več njihov center sveta:). Zakaj si kuhala prej, kot si jih povabila? Zato, ker mora obveljati tvoja?

Ok, letos si malo razočarana, ne sekiraj se. Jutri pridejo, razveseli se. Postrezi jim najboljšo hrano , bodi prijazna, naravno, seveda, ne delaj se, če nisi :).

Mi nismo več center družine. Njihove. Oni imajo svojo in svoj center.

Bo šlo?

Očitno sem zdaj jaz problem?!

Tipično monovsko!

Uničen večer

24.12.2024 ob 19:23

zatežena si, 24.12.2024 ob 19:17

Uničen večer

Ničesar ne razumeš. Gre se za princip, čustva, spoštovanje. Problem je globji, kot le to, da jih danes ni bilo.

Spoštovanje… Se izkaže tudi s tem, da spoštuješ čas in načrte drugih ljudi. Torej povabiš na večerjo prej, kot 5 minut pred zdajci. To, kar se kaže iz tvoje strani, je en sam egoizem.

Uničen večer, 24.12.2024 ob 19:00

Saj ni poanta v višku hrane. To bomo že rešili. Nič ne bomo stran metali. Gre se za to, da je to družinski večer. Edini dan v letu, ko si res želim, da družina večerja skupaj za isto mizo. A oni so šli k prijateljem, kamor lahko gredo 364 dni na leto, a vseeno so oni izbrali ravno ta dan oz. večer. Oprostite, tu pa ni opravičila, pa naj delujem še tako zatežena in zamerljiva. S tem so pokazali, koliko jima jaz in mož pomeniva. Dobra sva samo, ko naju rabijo, in tega ne bom več tolerirala!

Ne razburjajo se, tako je v glavnem povsod. Otroci te poznajo takrat ko te rabijo in s tem se sprijaznimo. Ja res pa je, da je božični večer družinski praznik.

Treba se je prej zmeniti. Jaz bom tudi sama. Po svoji krivdi. Ker nisem prej planirala.

Treba je samo poklicati, odpreti usta in se zmeniti.

No, pa saj ni to zadnji božič.

Vsako leto sin in snaha z družino pri tebi, ker ste družina. Kaj pa snahina družina? Jaz, jaz…

Ne povabis, potem pa zamera… smesno za odraslega  …. kot tudi pricakovat, da bodo otroci pri tebi, ker ti zelis… kaj pa njihove zelje?

Te bozicne vecerje so se zadnjih nekaj 10 let razmahnile  … bistvo bozica ni v hrani … vcasih je bil glavni dogodek masa.

Moja tasc a je danes klicala, ce pridemo jutri n a kosilo. Vedno tako naredi, da klice en dan prej.

Ja, ne pridemo. Ker imamo ze skuhano in nabavljeno in ne bom hrane metala stran.

Pride ona jutri na kavo. Problem resen.

Kako boš šele javkala, ko ti res ne bodo več pripeljali vnuka niti na obisk. Ti kar teži, pa se ti bo izpolnila ta želja prej ali slej.

Ce ti je bozic edini dan v letu, da druzina vecerja skupaj, potem je tvoje zivljenje bolj bedno on zalostno.

Tudi tvoji druzinski odnosi so bolj bedni in zalostni, da se prej niste nic pogovarjali o praznovanju, ampak jih povabis danes za danes, prej pa tudi omenili niste, da boste praznovali! Se sploh kaj pogovarjate v vasi druzini?

Med temi prazniki gremo enkrat na kosilo k tašči in enkrat k moji mami. Tradicionalno je to vedno isti dan. Kljub temu obe najkasneje v začetku decembra vprašata, če pridemo takrat. Še vedno smo prišli. Moja stara mama je vedno rekla; ” Kdor jezika špara, kruha strada.”

Kako boste ravnali v naprej, je vaša odločitev. Če si želite dobrih odnosov s sinom, snaho in vnukom, kuhanje zamere ne bo koristilo. Pogovor, kjer poslušate tudi drugo stran in vi poveste zakaj ste tako burno reagirali, lahko pomaga. Verjetno ni tako pomembno ali pridejo na večerjo ali na kosilo. Bi bilo pa dobro, če bi se to dogovorili prej. Tudi če je termin že tradicionalen, bi pričakovala od svoje mame, da omeni ali vpraša prej in ne šele isti dan. Če pa bi si kakšno leto želeli kako drugače, bi pa jaz njo vprašala, če bi tradicijo lahko spremenili. Deluje, da v vaši družini zelo šepa komunikacija (z obeh strani).

New Report

Close