Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je to visok odmerek?

Je to visok odmerek?

Danes sem si povišala dozo antidepresiva escitaloprama na 30 mg; prej sem dobre tri tedne jemala 25 m escitaloprama.

Je to zelo visok odmerek, glede na to, da naj bi bil najvišji priporočeni odmerek 20 mg/dan?

Hvala za odg.

Meni dajejo antipsihotik olanzapin, ki mi povzroča depresijo zato jemljem še cipralex (escitalopram) 10mg zjutraj. Težave z depresijo se pa kar nadaljujejo.

Po moje si sama ne smeš povišati doze zdravila. Če ti je res slabše, pojdi na urgenco. Drugače pa si raje vsak večer skuhaj poparek iz kamilice, mete in melise. Čisto malo tega zelenja v vrelo vodo daj, samo čisto malo, recimo 1 listek mete, 1 listek melise, 3 cvetove kamilice, ne smeš več! Zadene te kot mambo haha

Odgovor na objavo uporabnika
duševni bolnik, 24.12.2024 ob 21:26

Meni dajejo antipsihotik olanzapin, ki mi povzroča depresijo zato jemljem še cipralex (escitalopram) 10mg zjutraj. Težave z depresijo se pa kar nadaljujejo.

Če se prav spomnim, ste enkrat pisali, da jemljete 5 mg escitaloprama, torej so vam povišali na 10 mg?

Psihiatrija, 24.12.2024 ob 21:36

Če se prav spomnim, ste enkrat pisali, da jemljete 5 mg escitaloprama, torej so vam povišali na 10 mg?

5mg sem jemal takoj na začetku, to je več kot pred enim letom. Jemati sem jih začel samoiniciativno. Imel sem še neko staro zalogo s pretečenim rokom. Zdaj pa jemljem že eno leto celo tableto, to je 10mg. Sem jih pa medtem dvakrat prenehal jemati, pa se je problem z depresijo spet pojavil. Prenehal sem jih jemati zato, ker se je pojavila maničnost, oziroma preveč energije.

Dolgo sem jemala Cipralex 2 tableti zjutraj (dozaže se ne spomnim) in Kventiax 50 mg zvečer .

Po vseh travmah, ki sem jih doživela, je prišlo za mano. Postala sem brezvoljna, črnogleda,  zaskrbljena… skratka katastrofalno počutje.

Potem sem se zaupala psihiatrinji. Najprej mi je Cipralex menjala za Asentro. Dozo kventiaxa dvignila postopoma na 200 mg (sem rekla, če hoče,  da bom ko zobmi zaspana hodila okrog), pa mi je razložila, da do 50 mg deluje uspavalno, nad 50 mg deluje na druge receptorje.

Po mesecu dni ni bilo bolje. Dodala mi je Lyrico ( ne vem točne dozaže), sem bila taka vzhičena,  kar dobro sem se počutila, vendar sem imela hude vrtoglavice. No go.

Potem mi je dala Wellbutrin, 300 mg. In še vedno zvečer Kventiax.

Po mesecu dni mi je dodala Lamal (nikoli prej slišala zanj). Zdaj že cca 3 tedne jemljem

300 mg Wellbutrina + 50 mg Lamala zjutraj + 150 mg Kventiaxa zvečer

Po 14 dneh se je stanje začelo počasi malo izboljševati, tako, da menim, da sva našli pravo kombinacijo zdravil zame. Tudi kak Helex še vzamem…

Držim pesti, da se ti vsaj malo izboljša stanje 🙏. Srečno.  In lep praznični večer.

duševni bolnik, 24.12.2024 ob 21:44

5mg sem jemal takoj na začetku, to je več kot pred enim letom. Jemati sem jih začel samoiniciativno. Imel sem še neko staro zalogo s pretečenim rokom. Zdaj pa jemljem že eno leto celo tableto, to je 10mg. Sem jih pa medtem dvakrat prenehal jemati, pa se je problem z depresijo spet pojavil. Prenehal sem jih jemati zato, ker se je pojavila maničnost, oziroma preveč energije.

Zakaj pa ne zaprosite za drug antipsihotik?

Psihiatrija, 24.12.2024 ob 22:32

Zakaj pa ne zaprosite za drug antipsihotik?

Verjetno bi bilo to res najbolje. Najbolj fino je brez zdravil. Samo potem imam odločno preveč energije.

New Report

Close