Poln kufer mam hrane
Mi k polnočnicam ne gremo, nismo verni. Praznujemo z družino, celo popoldne in smo bili 22h že doma. Porabila sem cel teden za peko piškotov, zato da zdaj v dveh urah lahko rečem, da sovražim hrano. In ni še konec. Še novo leto in mi še imamo neko drugo praznovanje. Pa se ne nažiram, nisem med tistimi. Ampak po novem letu če ne paziš, bi še kar naprej večje količine jedel.
Najboljše se počutim ob dnevih, ko jem skoraj večinoma zelenjavo in malo mesa in ko je fizično intenzivno.
Staar, 24.12.2024 ob 23:44
Mi k polnočnicam ne gremo, nismo verni. Praznujemo z družino, celo popoldne in smo bili 22h že doma. Porabila sem cel teden za peko piškotov, zato da zdaj v dveh urah lahko rečem, da sovražim hrano. In ni še konec. Še novo leto in mi še imamo neko drugo praznovanje. Pa se ne nažiram, nisem med tistimi. Ampak po novem letu če ne paziš, bi še kar naprej večje količine jedel.
Najboljše se počutim ob dnevih, ko jem skoraj večinoma zelenjavo in malo mesa in ko je fizično intenzivno.
A ti kdo v usta rine hrano?
Ne znaš rečt ne?
Seveda, vse je treba požrt, pa vmes še kozlat it.
Pa vi niste diht s temi prazniki in norija okrog njih, majkemi
Mam 47 kg največ, zaradi specifičnega športa.
Pojedla sem celi dan kroznik enoloncnice brez kruha in zavečerjo smo imeli biftek. Po mojem sem 6 toastov. Drugače 2.
Potice nisem, ker mi je prevec. Sem pa kekse. Ne vem koliko sem jih, sam to te kar zabije. In sem se zbudila zdaj ponoči.
Mi ne jemo nedeljskih tipičnih kosil in jaz jem drugače 6x na dan točno določene porcije hrane, ko niti ni malo, je pa drugače. Maščob skoraj ni. V nekih keksih je ful maščob. Sem jih sama delala.
Nas je deset in vsak naredi nekaj. Smo samo biftek in neko meso, ki ga itak ne jem in ga nisem. Meni je pač hitro preveč.
Cel teden pa pečeš 3 vrste keksov lahko, ja. En dan narediš testo, en dan pečeš, tretji okrasiš. Tri vrste keksov je ful dela.
In zdaj moram še vsaj dva taka dni zdržat s hrano, ki je pač drugačna kot jo delam jaz, ko skor druga od piščanca, brokolija na pari in s kuhanim rižem ne jem.
Koliko, 25.12.2024 ob 02:44
Vas pa je? Jaz sem včeraj spekla 3 vrste piškotkov, pa večerjo pripravila. Za vse skupaj porabila Ca. 3 ure (izjema peka mesa, ki se je ,delala, sama, le občasno preveriš). Sem hrano pripravila za 6 ljudi.
Jaz sem 3 vrste keksov delala cel teden. Sem res počasna in ne vem kako vam to uspe. Pa večerje ne delam sama.
Staar, 25.12.2024 ob 05:11
Mam 47 kg največ, zaradi specifičnega športa.
Pojedla sem celi dan kroznik enoloncnice brez kruha in zavečerjo smo imeli biftek. Po mojem sem 6 toastov. Drugače 2.
Potice nisem, ker mi je prevec. Sem pa kekse. Ne vem koliko sem jih, sam to te kar zabije. In sem se zbudila zdaj ponoči.
Mi ne jemo nedeljskih tipičnih kosil in jaz jem drugače 6x na dan točno določene porcije hrane, ko niti ni malo, je pa drugače. Maščob skoraj ni. V nekih keksih je ful maščob. Sem jih sama delala.
Nas je deset in vsak naredi nekaj. Smo samo biftek in neko meso, ki ga itak ne jem in ga nisem. Meni je pač hitro preveč.
Cel teden pa pečeš 3 vrste keksov lahko, ja. En dan narediš testo, en dan pečeš, tretji okrasiš. Tri vrste keksov je ful dela.
In zdaj moram še vsaj dva taka dni zdržat s hrano, ki je pač drugačna kot jo delam jaz, ko skor druga od piščanca, brokolija na pari in s kuhanim rižem ne jem.
Piskote si delala 3 dni in ne cel teden.
Zakaj si pojedla 6 toastov in ne le 2?
Razumem, da je na teh praznovanjih ogromno hrane, a ce tega ne jes, zakaj se potem na praznovanju naziras s tem? Je dobra ta hrana, a ne, pa nimas mere, ker drugace atradas ob brokoliju!
Ze leta jem konstantno, moja teza je konstantna in tudi na praznovanjih se ne naziram, vem, kje je moja mera in vem, da te nasitne hrane nisem vajena, zato si odmerim manj in manj pojem. Na sreco nimam zdravstvenih tezav, lahko jem vse, a pojem manj, toliko, da mi je dovolj in ne da se potem zbujam ponoci ali ne spim ali mi je slabo zaradi prenaziranja, imam sebe in svoje pocutje bolj rada kot hrano.