Kako poiščete najemnike?
Tisti, ki oddajate stanovanja, kako poiščete najemnike?
Daste oglas, ko se kdo javi, se zmenite za ogled in potem pogodba s tistim, ki vam je ok?
Tisti, ki urejate preko agencije, kako gre to? Nepremičninski agenti pokasirajo par najemnin pa kaj naredijo za lastnika? Se potrudijo pri izbiri, vodijo na oglede?
Imam stanovanje za oddajo, živim pa drugje, 6 ur vožnje stran. Tako, da bi mi ogledi z najemniki vzeli precej časa. Razmišljam, da je bolje dati agentu ključe in pač plačati, da zadevo uredi nepremičninska agencija. Izkušnje na tak način? Se da potem urediti pogodbe pa to online?
Imeli smo oglas. Javilo se jih je precej. Na ogled smo jih povabili nekaj in enega izbrali. Imeli smo pogodbo, a je trajalo preden smo ga ( po vseh pogojih iz pogodbe) lahko izselili. Stanovanje smo potem renovirali – trikratna cena najemnine za 3 leta. Najbrž moraš imeti srečo. Zdi se ti,da izbereš najboljšega. Kakšni so potem šele ostali?!!
Anonimnojeziher, 26.12.2024 ob 16:33
kratko predstavitev naj pošljejo. Pol pa moraš met intuicijo za izbrat čim boljše.
Ti pa verjetno še nikoli nisi oddajal, da napišeš tako neumnost. Slovenski drogeraš ti bo vsekakor napisal lepši prosti spis kot urejen makedonski ali bosanski gastarbajter.
Oddaja kdo preko agencije?
Sicer mi ni ravno do tega, ampak glede na to, da sem jaz v drugi državi in da ne morem se vozit do stanovanja, vsakič, ko bi bil kak zainteresiran najemnik… bi mi bilo lažje preko agencije.
Vem, da to kar mastno zaračunajo, ampak so tudi kaj koristni?
A to zgleda tako, da najamem agencijo, dam agentu ključe, on poišče najemnika, se pripravi pogodba, podpišem in to je to?