Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pričakujem deklico – ime

Pričakujem deklico – ime

Sicer nisem še povedala za spol partnerju, ker pravi, da si želi presenečenje, jaz pa sem enostavno morala vprašati.

Ze od začetka sva dogovorjena, da iz seznama imen on izbere za fantka, jaz za punčko.

Torej izbirala bom jaz. Jupi.

Inja

Lara

Iris

Polona

Živa

Pika

Ronja

In mene mika Pika.  Tega imena on sploh ni hotel dati na seznam, ker naj bi to bilo ime za mačko.

Meni so všeč prva štiri imena.Nikakor pa ne Pika , Živa…Ronja pa absolutno NE.Grobo ime.Zelo.

VITA

Od naštetih imen je v redu samo Iris. Pika je pa običajno ime za hišnega ljubljenčka.

Lara, Iris ali Nina moji predlogi.

Čestitke. Imaš zelo lep izbor imen, jaz bi izbrala Iris. Ne ker je na seznamu, če bi imela hčer bi ji dala tako ime.

Odgovor na objavo uporabnika
Lunai, 26.12.2024 ob 08:19

Sicer nisem še povedala za spol partnerju, ker pravi, da si želi presenečenje, jaz pa sem enostavno morala vprašati.

Ze od začetka sva dogovorjena, da iz seznama imen on izbere za fantka, jaz za punčko.

Torej izbirala bom jaz. Jupi.

Inja

Lara

Iris

Polona

Živa

Pika

Ronja

In mene mika Pika.  Tega imena on sploh ni hotel dati na seznam, ker naj bi to bilo ime za mačko.

NAša mačka je Pika 😄😄😄

Pika je res za macko ali psa.

Lara je edino, ki je meni vsec.

Ronja niti slucajno.

Zamisli si tega otroka skozi vso njegovo zivljenje in kako bo nosil ime.

Pika

Obe imeni od  junakinj pisateljice Astrid Lindgren.

Pika ali Ronja.

Nina

Zakaj sprašuješ za mnenje? Če je tebi najbolj všeč ime Pika, ji dajta to ime. Okusi so različni, kar je dobro. Izbiraj sama, naj na tvojo izbiro ne vplivajo neznanci.

Iz tega izbora Inja in Lara.

Pika? Nisi resna!

Prav vsa imena iz seznama so mi lepa, morda prva tri nekoliko bolj.

In kaj bo ko bo stara 70 let tudi Pika ali Pikica, he,he.

Lara367, 26.12.2024 ob 10:05

Pika je res za macko ali psa.

Lara je edino, ki je meni vsec.

Ronja niti slucajno.

Zamisli si tega otroka skozi vso njegovo zivljenje in kako bo nosil ime.

Kaj si naj zamisli… Meni je pa ravno Ronja iz tega seznama všeč in če bi izbirala iz tega seznama, bi dala to ime.

In ime je čist normalno že leta, nobena nova pogruntavščina, se knjižna oseba je do do poznana že desetletja.

Meni je ravno zato všeč, ker ni neka novodobna tvorba imenska, a hkrati ni zelo pogosto.

Anonimno 10534, 26.12.2024 ob 10:10

Pika ali Ronja.

Se povsem strinjam, ker sem tudi oboževalka knjig te pisateljice. Lahko bi bila tudi Lota ali pa kar Astrid.

Mimogrede, naši mački je ime Ana.

Johana!

Ronja absoultno ne, grdo in grobo. Polona je tudi adijo pamet. Pika tudi adijo. Še najboljši s tvojega seznama sta Lara ali Živa.

Itak se bosta vidva strinjala na koncu. Meni nobeno ne potegne glih. Ko omenjaš Piko, ena oseba ima izpeljanko iz tega, pa jo zmer imenujem Pikapolonca. 😅😂🙃☺️☺️☺️ Če tolk štrikajo z imeni. Lohk bi bla Polonca. Predstavljajte si, da se pišete Groza, otroku je ime pa Živa.

Skupaj se dogovorita in naj bo to vajina odločitev, ne eno glasovanje z nekega foruma.

Drugače ta imena niso bila nikoli v mojem izboru. Imam pa pri dvojih sosedih Piko, psički pa Lili in Stela.

____??, 26.12.2024 ob 10:28

In kaj bo ko bo stara 70 let tudi Pika ali Pikica, he,he.

Bomo najprej videli pri Piki Božič, na primer.

Ime Pika ni neka eksotika. Je bolj redko, lepo zveneče.

Zelo aktualno ime tu gor pred časom: Ether! 😆

Zakaj pa moramo mi izbirat? A bomo morali še bit zraven ob porodu? Nočem bit več nobena teta ali stric

New Report

Close