Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko stanovanj lahko kupi pošten človek

Koliko stanovanj lahko kupi pošten človek

Mag. Ivan Simič, davčni strokovnjak:

“Me sprašujejo, kako do stanovanja. Moj odgovor je: Delajte po 12 ur, vikend/praznike po 8 ur, kupite stanovanje, pojdite v banko po kredit, ga odplačujete 25 let in na koncu bo vaše. To je pot pridnih. Lahko pa pridete na oblast, obdavčite pridne in jim vzamete stanovanje.”

Ivan Simič je torej povedal, da lahko navaden pošten človek v življenju kupi samo eno stanovanje. Kdor ima več, je dedič ali lopov. Zaslužil si ni.

Vsi smo dediči. Eni dobijo več, drugi manj. Odvisno od sposobnosti njihovih staršev. Pamet je dedna, neumnost pa tudi.

Kaj lahko ženska dela 12 ur na dan? Po zakonu lahko pri delodajalcu delaš 10 ur na dan. Zdaj me pa zanima, če lahko delaš še 2 uri pri drugem delodajalcu? Ali se šteje vse skupaj?

12 x 5 = 60 ur

2 x 8 = 16 ur

76 ur skupaj.

Ali je v Sloveniji toliko povpraševanja po delavcih, da se lahko dela 12 ur na dan?

Enkrat je en napisal, da naredite eksperiment, pošljite 10 prošenj na dan delodajalcem in niti na eno ne boste dobili odgovora, kaj šele razgovora.

Ja, dediči lopovov so dobro preskrbljeni. Taki tudi veliko lajajo o poštenju.

Svet ni črno-bel. Ni vsak premožen avtomatsko lopov. Mnogim je dejansko povsem legalno uspelo vpeljati donosen posel. Drugi so leta 2011 kupili 100 bitcoinov, ki so danes vredni milijone. Itd. Ni vse kraja in lopovščina.

Tudi dediči niso vsi enaki. Eni so dedovali, kar pač so in na to ustvarili nič novega. Drugi pa so dedovali in dedovano oplemenitili (npr, z najemnino od enega stanovanja odplačevali kredit za naslednje stanovanje).

Stanodajalcem premoženje ustvarijo najemniki. In potem se ti voluharji imajo za sposobne, najemnike pa imenujejo za lenuhe in izmečke. Pljuvajo po roki, ki jih hrani.

Kaj pa deduješ če so tvoji od dol? Za take mora Slovenija najprej poskrbeti.

Ne bit tko zagrenjeni. Mnogo ljudi si je brez goljufij kupilo stanovanja. Pač če delaš v proizvodnji in popoldan nič, potem pač ne bo šlo. Vse je stvar odločitve. Ne pa druge zmerjat zaradi posledic lastnih odločitev…Jaz vem da sem sam odgoviren ker nimam trenutno milionov. Nekaterim so pa vsi drugi krivi.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimnojeziher, 26.12.2024 ob 10:11

Ne bit tko zagrenjeni. Mnogo ljudi si je brez goljufij kupilo stanovanja. Pač če delaš v proizvodnji in popoldan nič, potem pač ne bo šlo. Vse je stvar odločitve. Ne pa druge zmerjat zaradi posledic lastnih odločitev…Jaz vem da sem sam odgoviren ker nimam trenutno milionov. Nekaterim so pa vsi drugi krivi.

Ja, o delu in ustvarjanju imate največ povedati tisti, ki visite cele dneve na internetnih forumih. Virtualni garači.

Jankovićevih 10 %, zato jim pa oblast tako diši. Le komu ne bi, če bi miroljuben narod s tako lahkoto kradel.

je tako, 26.12.2024 ob 10:18

Ja, o delu in ustvarjanju imate največ povedati tisti, ki visite cele dneve na internetnih forumih. Virtualni garači.

NEkateri celo delajo milione na spletu med tem ko se ti kujaš in si nesrečno na vse pretege.

To je res smešno. Kam pa daste denar potem od plač? Saj ne moreš vse zapraviti . Če pa sumiš za kogarkoli da krade, pa naredi prijavo na FURS.

Anonimnojeziher, 26.12.2024 ob 10:28

NEkateri celo delajo milione na spletu med tem ko se ti kujaš in si nesrečno na vse pretege.

Aha, ti si tudi težke milijone zaslužil na monu.

Vprasanje781, 26.12.2024 ob 09:53

Kaj pa deduješ če so tvoji od dol? Za take mora Slovenija najprej poskrbeti.

Seveda dedujejo, ampak dol. Pa ne luknje ampak bajturine, vile…

Ki tu seveda niso prijavljene, ker niso v EU. Ni upogleda v imetje, tu pa cuzajo soc transferje in nosijo dol. Razne kvazi bolniške ob njihovih praznikih, za naše praznike pa so itak frej

Anonimno 42295, 26.12.2024 ob 10:35

Seveda dedujejo, ampak dol. Pa ne luknje ampak bajturine, vile…

Ki tu seveda niso prijavljene, ker niso v EU. Ni upogleda v imetje, tu pa cuzajo soc transferje in nosijo dol. Razne kvazi bolniške ob njihovih praznikih, za naše praznike pa so itak frej

Namesto da zavist neguješ, se raje pobrigaj, da boš sam kaj ustvaril.

Če dobro zaslužiš, dve plači, disciplina, se odrečeš zapravljanju in imaš jasno postavljene cilje s prioriteto lahko 3 stanovanja kupiš v 40 letih.

Moj bivši svak, 4000 EUR plača, špiči vse in še sposoja si, pa vedno v minusu. Pa še razmišlja kako fajn bi bilo, če bi imel neprofitno stanovanje in da bi to bilo prav.

Len človek ki dela le službo, bo težko kaj ustvaril. Povem primer, ker sem fizioterapevt. Jaz  poleg službe pri strankah  Izvajam fizioterapijo, ura je 60  EUR, k meni hodijo ljudje ki  okrevajo po kapi, nesrečah in ne pridejo na vrsto. Na dan imam cca 2 stranki. Torej 120 EUR, na dan. Delam tudi v soboto.  Povpraševanja je ogromno.  Tako da to znese cca  2500 EUR na mesec. Imamo novo  hišo in imamo še eno novo večje stanovanje v Ljubljani ki ga oddajamo . Žena je inštruktorica matematike, na uro računa 20 EUR za šolsko uro. Tudi ona pobere več kot eno plačo z delom popoldne. Imava s.p. popoldanski. Kradeva? Po starših bova oba podedovala hiši, starša sta sedaj v domu. Tudi dediščino  bova ukradla.

Poznam človeka, pravzaprav dva, ki imata več milijonsko premoženje. Po faksu smo večinoma šli v varne službe v takrat cvetoči dejavnosti, ona dva pa sta skoraj v garažah začela na svoje – še v Jugi. Verjela sta v svoje ideje in jih razvijala. Iz majhnih firmic sta nastali dve veliki podjetji, razvojno naravnani, ki večino dobička ustvarita na tujih trgih. Navsezadnje, tudi sama sem prva leta delala vsaj 10 ur dnevno v tujini v klimatsko in deloma tudi varnostno neugodnih razmerah ter dobro zaslužila (takratna država pa s prodajo našega dela in znanja še mnogo več), zaslužek pa lepo obrnila, kar je bilo v tistih časih možno. Veliko nas je bilo takih. Smo zato lopovi?

Anonimno 4954, 26.12.2024 ob 09:53

Stanodajalcem premoženje ustvarijo najemniki. In potem se ti voluharji imajo za sposobne, najemnike pa imenujejo za lenuhe in izmečke. Pljuvajo po roki, ki jih hrani.

Najprej si priznaj, da si nesposoben in lenuh. Ti bo lažje, da začneš delati in si postavljati cilje.

Suženjska miselnost, da je treba cele dneve rintat za tisti beton. Kot da smo v srednjem veku. Pri vsej tej digitalizaciji, robotizaciji naj bi bil človek še vedno delovna živina. V starih časih si je človek postavil hišo v nekaj mesecih, danes naj bi pa za eno usrano garsonjero ribal dvanajst ur na dan in odplačeval kredit 30 let? Kje je tu logika?

Kakšne lepe zgodbice.  Sami uspešni podjetniki.

Ampak še vedno mi ni jasno, zakaj tak vik in krik kljub takšnim delovnim sposobnostim?

Če imaš za mercedesa, imaš tudi za gorivo, kajne.

Mnenje338, 26.12.2024 ob 10:58

Len človek ki dela le službo, bo težko kaj ustvaril. Povem primer, ker sem fizioterapevt. Jaz  poleg službe pri strankah  Izvajam fizioterapijo, ura je 60  EUR, k meni hodijo ljudje ki  okrevajo po kapi, nesrečah in ne pridejo na vrsto. Na dan imam cca 2 stranki. Torej 120 EUR, na dan. Delam tudi v soboto.  Povpraševanja je ogromno.  Tako da to znese cca  2500 EUR na mesec. Imamo novo  hišo in imamo še eno novo večje stanovanje v Ljubljani ki ga oddajamo . Žena je inštruktorica matematike, na uro računa 20 EUR za šolsko uro. Tudi ona pobere več kot eno plačo z delom popoldne. Imava s.p. popoldanski. Kradeva? Po starših bova oba podedovala hiši, starša sta sedaj v domu. Tudi dediščino  bova ukradla.

Lenuhi in nesposobni bodo samo videli kaj imaš. Ostalo ne razumejo, ne slišijo, ne vidijo…

Če imaš firmo, ti drugi ustvarjajo premoženje. Oni na minimalcih, ti pa na milijonih. In potem se imaš še za delovnega človeka, poštenjaka, oni so pa lenuhi in nesposobneži. Lastnik firme je samo legalni lopov.

je tako, 26.12.2024 ob 10:31

Aha, ti si tudi težke milijone zaslužil na monu.

NE boš verjelo skoraj 40.000 sm zaslužil pa sploh nimam pojma kako s kripto. No pol sem vse zgubil. Ampak se da. Kaj šele kak pravi trejder.

Temu Simiću se svet podira.  Najprej bo v tistem svojem zdravstvenem zavodu moral zaposliti zdravnike in plačati prispevke za njih, zdaj pa še ta udarec glede davka na vsa njegova stanovanja….  Ampak saj je ja davčni strokovnjak, se bo že znašel, naj pokliče kolega Snežića….

Sami pošteni Slovenci, ha, ha, ha, ha.

New Report

Close