Ali obstajajo grelniki za hrano ali pijačo na baterije?
Sem kolesar in pohodnik, tudi ko je hladno. Ali obstajajo grelniki na baterije, da si na primer lahko skuham čaj ali pogrejem predhodno doma pripravljeno hrano. Torej nekaj manjšega in lažjega kar lahko nosim v nahrbtniku.
Saj dostikrat je nočni čas, ko so restavracije zaprte in ne morem piti ali jesti. Tako lahko še dehidriram. Pa tudi privarčeval bi rad.
prej, 28.12.2024 ob 12:18
Najlažje bo še plinski gorilnik. Nekaj na baterije, da boš lahko kaj konkretno pregrel bo pretežko.
Ali pogreje dovolj, da voda zavre?
Toliko da si naredim čaj. Da pogrejem hrano, je dovolj da je topla, ne rabi biti vroča. Tudi če zavrem le vodo, ki jo natočim v posodo in v to posodo nato postavim posodo s prej pripravljeno hrano.
Neprijavljena, 28.12.2024 ob 12:13
Ko sem iskala neko opremo za taborjenje sem videla grelnik za vodo na baterije, samo ni bil ravno poceni. Mislim da je pisalo mobilni grelec za vodo.
Kje si ga videla? Se vsaj približno spomniš cene?
hrana in pijača, 28.12.2024 ob 10:44
Sem kolesar in pohodnik, tudi ko je hladno. Ali obstajajo grelniki na baterije, da si na primer lahko skuham čaj ali pogrejem predhodno doma pripravljeno hrano. Torej nekaj manjšega in lažjega kar lahko nosim v nahrbtniku.
Saj dostikrat je nočni čas, ko so restavracije zaprte in ne morem piti ali jesti. Tako lahko še dehidriram. Pa tudi privarčeval bi rad.
Pred nekaj leti je obstajala mešanica- juha v vrečki, dodal si vodo in vsebina se je sama segrela. Izdelek je bil le za nujno stisko, ker lahko škoduje zdravju. Navodila so obširnejša.