Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tlačenka

Tlačenka

Dobila sem tlačenko od soseda, kako se to je, narezano kot salamo? V solati.  Baje ima veliko kolagena. Sem hotela dati naprej pa nihče ne želi.

Odgovor na objavo uporabnika
Mushroom, 09.02.2025 ob 16:27

Dobila sem tlačenko od soseda, kako se to je, narezano kot salamo? V solati.  Baje ima veliko kolagena. Sem hotela dati naprej pa nihče ne želi.

narežeš na kocke, ali trakce, dodaš narezano čebulo, bučno olje, jabolčni kis, sol-poper če ni dovolj začinjeno- okisano torej

Jaz tlačenko najraje jem s kruhom. Nič ne delam solate iz tega.

Najboljša je kot solata.

kruh283, 09.02.2025 ob 16:54

Jaz tlačenko najraje jem s kruhom. Nič ne delam solate iz tega.

Jp, je tako.

Pa je to sploh dobro, kakšnega okusa? Kot šunka?

modrivrag, 09.02.2025 ob 17:22

Jp, je tako.

s kruhom kar tako, to je za južnjake, a sta vidva kakšna fizična delavca?

lačna franza, 09.02.2025 ob 18:50

s kruhom kar tako, to je za južnjake, a sta vidva kakšna fizična delavca?

Ti si tuml tele. Od nekdaj smo doma delali tlačenka. Oziroma mi temu pravimo po domače žolca. Ti pa žri fensi kemijo.💪😂

Mushroom, 09.02.2025 ob 17:40

Pa je to sploh dobro, kakšnega okusa? Kot šunka?

Ni okusa kot šunka. Je čisto poseben okus. Ce ti bo všeč ti bo, če ti ne bo pač ne.

modrivrag, 09.02.2025 ob 19:19

Ti si tuml tele. Od nekdaj smo doma delali tlačenka. Oziroma mi temu pravimo po domače žolca. Ti pa žri fensi kemijo.💪😂

Modri, tlačenka ni žolca. To sta dve različni jedi.

Ni isto, 09.02.2025 ob 19:28

Modri, tlačenka ni žolca. To sta dve različni jedi.

Daj ne nabijaj. Pri nas tlačenkj pravimo žolča. Pika. Delamo doma ze desetketja. Le da ne tlačimo v ovoj. Boš ti meni sralo pizdo materno. Tud tista tlačenka v štacuni je enaka, me da je zanič. Kaj pa je po tvoje? Kaka druga jed je po tvoje?😂😂😂

No, bom izvedel kaka druga jed je?😜

Anonimno 3234, 09.02.2025 ob 19:46

Daj ne nabijaj. Pri nas tlačenkj pravimo žolča. Pika. Delamo doma ze desetketja. Le da ne tlačimo v ovoj. Boš ti meni sralo pizdo materno. Tud tista tlačenka v štacuni je enaka, me da je zanič. Kaj pa je po tvoje? Kaka druga jed je po tvoje?😂😂😂

🤣modrivrag, ima veliko različnih nickov 🤣🤣🤣

Oj ha ha, 09.02.2025 ob 20:01

🤣modrivrag, ima veliko različnih nickov 🤣🤣🤣

Ni noben različni nik. Pač  brskalnik sam včasih odjavi če grem ven in ne pogledam vedno, ce je ostala prijava. Ti kot multinično bebo trol teh težav nimaš.☝️😂 Razumeš multinična brozga? Kurac razumeš. če si zalezovalska ameba.

Seveda je dobro. Odreži 1cm debelo rezino in jej. Če pa narežeš na tanko potem pa s kruhom.

Anonimen15748292, 09.02.2025 ob 20:16

Seveda je dobro. Odreži 1cm debelo rezino in jej. Če pa narežeš na tanko potem pa s kruhom.

Pa hladno mora bit. V hladilniku, da ostane čvrsto. Lahk da ji ne bo vseč, moja dva ” tamala” nobeden od niju ne je tega. Kislo župo pa oba obožujeta. Tam pa skuham parkeljce s cebulo in začimbami, da meso oreng odstopi od kosti. Župo precedim. Meso poberem s kosti in narežem na drobne koščke, dam v precejeno župo in samo zgostim po potrebi. Ko se malenkost ohladi dodam v cedilko zdrobljen česen, da se župa prepoji z njim. Men je svetovno, bi vsak dan jedel.☝️😁 Še boljša je s svinjskega želodca, sam tisto redko dobim. Eni to delajo s papriko, paradajzem, pa ne velja. Vsaj meni ne.

modrivrag, 09.02.2025 ob 20:32

Pa hladno mora bit. V hladilniku, da ostane čvrsto. Lahk da ji ne bo vseč, moja dva ” tamala” nobeden od niju ne je tega. Kislo župo pa oba obožujeta. Tam pa skuham parkeljce s cebulo in začimbami, da meso oreng odstopi od kosti. Župo precedim. Meso poberem s kosti in narežem na drobne koščke, dam v precejeno župo in samo zgostim po potrebi. Ko se malenkost ohladi dodam v cedilko zdrobljen česen, da se župa prepoji z njim. Men je svetovno, bi vsak dan jedel.☝️😁 Še boljša je s svinjskega želodca, sam tisto redko dobim. Eni to delajo s papriko, paradajzem, pa ne velja. Vsaj meni ne.

A kuhanih jajc ne dodas?

Pa stari, zkj ti skoz ven padas?

🪼, 09.02.2025 ob 20:40

A kuhanih jajc ne dodas?

Pa stari, zkj ti skoz ven padas?

Si kaj prispevalo v temi? Nisi. Torej odjebi trol bebo iz teme, če ničesar ne veš in ne znaš.☝️

Žolca, ki jo poznamo tudi pod imenom hladetina, strjenka ali aspik, je hladna želatinasta jed, ki jo običajno pripravljamo pri kolinah. Za žolco poznamo več narečnih imen; žepca, žiuca, žolica, žuca, žuč, žulca in še kakšna narečna beseda bi se našla.

Tlačenka se od žolce razlikuje po tem, da je v žolci do 30% manj mesa.

ODlična zadeva

Malo cesna ali čebule pa kruh

Mnjami

Za konec pa dober špricar 3dcl

žuca, 09.02.2025 ob 21:11

Žolca, ki jo poznamo tudi pod imenom hladetina, strjenka ali aspik, je hladna želatinasta jed, ki jo običajno pripravljamo pri kolinah. Za žolco poznamo več narečnih imen; žepca, žiuca, žolica, žuca, žuč, žulca in še kakšna narečna beseda bi se našla.

Tlačenka se od žolce razlikuje po tem, da je v žolci do 30% manj mesa.

Daj ne kvasi teslo. Mesa doma daš tolk kot ti paše in takega kot ti paše, ne boš zase dal samo kožic, ki so v nekaterih kupljenih tlačenkah in še vedno bo vsak doma rekel žolca, kjer je pač taka navada.☝️😁 Spizdi debilno s tako blesavimi. Priznaj raje, da se ti ni sanjalo in si moralo po googlu iskat za kaj sploh gre?😂😂😂

Ce je trdilo da je to popolnoma druga jed, mora zdaj nekaj natrolat, da se ven vleče. Pa ne rata ravno. Tudi če bi bilo manj mesa, bi še vedno šlo za enako jed.

Ma dej no, če si dobla in to domačo 🙂, boš ja probala, ne pa drugim ponujat. Predvsem je zelo zdrava, tista iz štacune se komot skrije, niti je ne kupim. 😉

Tlačenka in žolca niti slučajno ni enako. Pika. Ne more bit. Kot da bi trdil, da je puding in kremšnita enako.

bom jaz povedala, 10.02.2025 ob 10:15

Tlačenka in žolca niti slučajno ni enako. Pika. Ne more bit. Kot da bi trdil, da je puding in kremšnita enako.

Daj nehaj bedak. Eno in isto je. Svinjske kožice in meso , ki ima kolagen, parklji, rep, ipd  skuhani in ohlajeno da se strdi. To je osnova vsega in vsa umetnost. Okus je odvisen od dodanih začimb. In tudi nič ni tlačeno😆, se samo strdi, le ohladit je treba.

Edino če je tlačenka v trgovini zrasla posebej za bedake, potem je pa drugo.😂

New Report

Close