Ne zelim otrok
Strah me je nosecnosti in tega da mi bo otrok unicil moje telo. Smatram da otroci niso dobra investicija. Vzamejo prevec casa in marsicemu se je treba odreci zaradi njih. Nasa druzba od nas zahteva da jih imamo vsi toda kaj ce si jih ne zelim in se odlocim da jih ne bom imela? Na stara leta pa otroci niso nobena garancija da se bojo ukvarjali svojimi starsi. Lp.
Lepoticka, 07.04.2025 ob 22:25
Strah me je nosecnosti in tega da mi bo otrok unicil moje telo. Smatram da otroci niso dobra investicija. Vzamejo prevec casa in marsicemu se je treba odreci zaradi njih. Nasa druzba od nas zahteva da jih imamo vsi toda kaj ce si jih ne zelim in se odlocim da jih ne bom imela? Na stara leta pa otroci niso nobena garancija da se bojo ukvarjali svojimi starsi. Lp.
Največ zgubiš od življenja če nimaš otrok.
Pred otroci sem imel vse, denar, vsa potovanja, avto dober, lepo ženo, sedaj ko imamo otroke komaj vidim da vsa potovanja in žuranja niso vredna o od otroka. Vse prazno. Poln IG parov ki non stop potujejo, pa se oblačijo v znamke, se slikajo 20x na dan, zelo prazno. Meni je čas popoln ko sm z otrokom, nič drugega ne rabim. Vem pa da potem ko pridejo v puberteto začne nekako težji del.
Je pa res da nimajo vsi te želje v sebi. Naredi kot ti paše. Noben od nas ne bo fasciniran karkoli narediš. Srečno.
Massim, 12.05.2025 ob 20:31
Največ zgubiš od življenja če nimaš otrok.
Pred otroci sem imel vse, denar, vsa potovanja, avto dober, lepo ženo, sedaj ko imamo otroke komaj vidim da vsa potovanja in žuranja niso vredna o od otroka. Vse prazno. Poln IG parov ki non stop potujejo, pa se oblačijo v znamke, se slikajo 20x na dan, zelo prazno. Meni je čas popoln ko sm z otrokom, nič drugega ne rabim. Vem pa da potem ko pridejo v puberteto začne nekako težji del.
Je pa res da nimajo vsi te želje v sebi. Naredi kot ti paše. Noben od nas ne bo fasciniran karkoli narediš. Srečno.
ko.bojo no okol 10let jim zacni govorit o puberteti in hormonih in da bo vcasih jeten in zalosten itd. a da ne bos prenasal grdega vedenja. da bo vse kar bo hotel povedal na lep nacin. ko bo to osvojil te caka sam se mal matranja ce bos do pubertete dobr fotr.
una gor pa lahk pocaka do 40 al pa celo do 43 ce jo pa ne bo se takrat zagrabl pol pa bod brez itak. bos pa dobra teta necakim pa je vsaj mal podoben tko k da mas svojga. tud k odrasejo znajo na svojo teto popazit ce bos kul. ce nimas sestre pol pa sosedine otroke mej rada .
Za vse, kar je v življenju kaj vredno, se je treba marsičemu odreči, se prilagajati in truditi. Pa naj gre za otroke, družino, partnerski odnos, prijatelje, kariero… Kako človek te stvari dojema, je odvisno od njegovih prioritet.
Ženska, ki ji v življenju največ pomenijo otroci in družina, bo vzela v zakup dejstvo, da se bo njeno telo spremenilo, sprejela bo pomanjkanje spanja, skrb za otroka in vse kar spada zraven. Ne bo ji žal časa preživetega z otrokom/družino, ne bo ji škoda denarja za otroka, ne bo ji škoda truda, niti tega, da se mora kakšni stvari odreči v dobro družine. Ker jo družina osrečuje, ker ima svojo družino najraje.
Ženska, ki si otrok ne želi, bo videla v njih samo potrato časa, denarja, živcev, uničeno telo, ukradeno svobodo…
Ženska, ki ji največ pomeni služba/kariera bo svoj fokus in trud usmerila v delo, izobraževanja, ne bo ji škoda prostega časa, ki ga bo porabila za nadure/projekte/izpopolnjevanja, ne bo ji žal, da na račun dela nima partnerja/družine, odrekla se bo marsičemu, da bo lahko zgradila kariero.
Ženski ki ji služba pomeni zgolj vir preživetja, bo odveč delati nadure, razni seminarji v sklopu službe bodo zanjo nujno zlo, škoda ji bo vsake minute prostega časa, ki jo mora nameniti službenim zadevam in niti slučajno se ne bo odrekla nobeni stvari v korist službe, razen, če res ne bo šlo drugače.
S tem ni nič narobe, razen dejstva, da se ljudje z različnimi prioritetami obsojamo in grizemo en drugega za vrat ter skušamo en drugega prepričati, kako neumno je vse, kar ni naše stališče.
Malo strpnosti in je dovolj možnosti za vse…
Ali277, 12.05.2025 ob 19:41
Ali si pa nesposobna spravit otroka na svet in poskrbet zanj.
Tak idiotizem lahko pride samo iz moške glave. Spodnje najverjetneje, zgornje tako ne uporabljajo kaj dosti, če je govor o otrocih.
Spravit novega sužnja na svet ni problem, vsaj za večino ne. Tudi postavo ti ne uniči, če imaš v osnovi dobro atletsko, če imaš že v osnovi nikakvo, ti nosečnost res ne naredi boljše. Eno samo veliko sranje draga mati in to od zibeli do tvojega groba sledi po rojstvu. Je danes ena tema o stroških okoli 340 tisoč ojrov omenjajo. Yebenti, saj to eno dvosobno stanovanje v Ljubljani ali celo precej večje v Murski Soboti. Pa to je še najmanj. Tega nesrečnika, ki se res ni prosil na ta svet je treba še vzrediti, vzgojiti, izšolati, po možnosti naj bi imel kakšnega od smiselnih poklicev, mu omogočiti začetni start up itd. In to samo, če govorimo o popolnoma zdravem, neproblematičnem, nadpovprečno inteligentnem otroku. O vseh ostalih raje molčim.
Moprd po, 12.05.2025 ob 20:49
ko.bojo no okol 10let jim zacni govorit o puberteti in hormonih in da bo vcasih jeten in zalosten itd. a da ne bos prenasal grdega vedenja. da bo vse kar bo hotel povedal na lep nacin. ko bo to osvojil te caka sam se mal matranja ce bos do pubertete dobr fotr.
una gor pa lahk pocaka do 40 al pa celo do 43 ce jo pa ne bo se takrat zagrabl pol pa bod brez itak. bos pa dobra teta necakim pa je vsaj mal podoben tko k da mas svojga. tud k odrasejo znajo na svojo teto popazit ce bos kul. ce nimas sestre pol pa sosedine otroke mej rada .
Zakaj bi se lepila na druge otroke, če si otrok sploh ne želi? To pomeni, da ne čuti potrebe živeti z otroki.
Gre za to, kaj želiš ti. Ne okolica. Če ne želiš otrok, ti jih ni treba imeti. Naj si okolica, ki ti teži, najde hobi, ne pa da pritiska nate. Če še naprej težijo, reci, da jih ne moreš imeti in si CSD-ju v postopku posvojiteljske ocene (in kasneje na listi posvojiteljev) in “žalostno” vzdihni v stilu “Jah, tako je …” Boš videla, kakšen mir boš imela – nihče več te ne bo upal vprašati, kdaj se misliš reproducirati, ker jim bo totalno bad. In če si samska: ja, tudi samske ženske lahko posvojijo, ampak v Sloveniji ne pridejo na vrsto, tako da si rešena.