Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slabo označene vrste kruha

Slabo označene vrste kruha

Kadar kupujem krih v Sparu, Metcatorju, Tušu  vedno rečem npr. …tisti hlebček v druhi vrsti. To zato, ker so napisi majhni, ne vidim jih. Potem se dogaja, da trgovka samo vpraša..a hribovca? Joj, ne vem, če je hribovv. Tistega tam.

Zakaj so tako sitne?

Zakaj imajo tako na malo napisano?

Večinoma kupujemo štručke, žemlje. Hlebce in štruve občasno, zato kih potem nikoli ne poznam, trgovke pa niso ravno pripravljene povedati.

Po moje noben ne vidi tako daleč. Zato tudi vprašam, kaj je to za en hlebec na polici. Pove samo ime. Ok, zdaj jih že ločim. A moram pa spraševati naprej, bel, temen, mešani?  Ja, vidim, da ji je bedno odgovarjat, a konec koncev kruh kupujem zase

Zanimivo, tudi mene to moti do te mere, da raje kupim pakiran kruh ali pa tistega, ki je na samopostrežnem regalu, čeprav imam sicer tisti navadni nepakiran kruh iz police rajši. Samo zato, ker ne vidim tolk daleč, ne vidim teže, cene in osnovnih lastnosti, prodajalkam ko da smo jim odveč in so prisiljene tam stat, no.

Še malo, pa ne bodo imele nič napisano.

Kruh je postal nekvaliteten. Ga ne jem več.

Ah, tečnobje  ket vedno kažem..tistega tam…samo, kakšenbje..skorja jevok..je bel, črn, korizni…..uh. Skrajno tečno.

Meni je sicer boljši kruh, ki ni pakiran, ampak raje kupujem pakiranega. Podoben razlog kot ti avtorica.

Jaz ne vidim ne cen, ne imena kruha. Od malega nosim očala, ampak nikoli nisem videla cen pri teh kruhih. Ni mi bilo pa nikoli prijetno spraševati koliko stane ta pa on in tako naprej.

Tako, da vzamem tisto, kar je pakirano, da vidim ceno.

Razen, če vem za nek kruh ime in ceno, potem rečem, dajte mi tistega…

Ne, res ne maram tega načina.

Me pa veseli, da nisem edina, ki jo to moti. Jaz se od nekdaj počutim vsa zakompleksana, zaradi svojega vida.

Jz sem bil pa enkrat tkole:

-Eno kilo kruha prosim.

-Kakšnega pa boste? Jelenovga, polbelga,..(našteva).

-Mi je vseen, sm s kolesom.

Dve sekundi tišine, pol pa oba v smeh….

Po tem sva s skupnimi močmi ugotovila, katero vrsto kruha bi, in sem bil postrežen.

Malo pa sem ji popestril dan..😂

Imate prav in to bi morali trgovci spremeniti. Ker tudi če slučajno vidiš ime kruha, kaj ti pa to pomaga? Kaj jaz vem, kaj je razlika med jelenom, hribovcem in recimo stoletnim. Mene cena ne zanima in v bistvu me tudi ne zanima, kako mu je komercialno ime. Zelo pa me zanima, ali je bel ali s semeni ali ržen in kaj je v njem. Ob pultu s kruhom bi morali imeti tablo in na njej jasno napisano ime ter sestavo kruha, zraven pa še gramaturo in ceno.

Kdaj pa bodo označili kateri kruh ima moko ki vsebuje zmlete žuželke?

Če vprašaš prodajalko – nič ne ve.

Odgovor na objavo uporabnika
Kruh, 17.05.2025 ob 11:14

Kdaj pa bodo označili kateri kruh ima moko ki vsebuje zmlete žuželke?

Če vprašaš prodajalko – nič ne ve.

Noben kruh v trgovinah nima zmletih žužkov, vsaj tistih o katerih namiguješ, ne.

Odgovor na objavo uporabnika
miss daisy, 17.05.2025 ob 10:28

Imate prav in to bi morali trgovci spremeniti. Ker tudi če slučajno vidiš ime kruha, kaj ti pa to pomaga? Kaj jaz vem, kaj je razlika med jelenom, hribovcem in recimo stoletnim. Mene cena ne zanima in v bistvu me tudi ne zanima, kako mu je komercialno ime. Zelo pa me zanima, ali je bel ali s semeni ali ržen in kaj je v njem. Ob pultu s kruhom bi morali imeti tablo in na njej jasno napisano ime ter sestavo kruha, zraven pa še gramaturo in ceno.

Uh, točno tako. In potem sprašujem. Ržen, so semena, kvas, brez kvasa….pa že najde enega, ampak mi skorjica sploh ni všeč. Res ne razumem, zaksj niso kruhi označeni, opisani…težava je tudi v tem, da trgovke pogosto nič ali zelo malo vedo.

V bistvu mi je popolnoma vseeno, ker kruh pečem doma, ampak glede na to, kako imajo zložen kruh, so tisti napisi res majhni in oddaljeni od kupca. Bi bilo nekako logično, da bi imeli kot en “menu” na tabli, kjer bi bil cenik kruhov, tako, kot v restavraciji – slika, kratek opis in sestavine, cena.

New Report

Close