Slabo označene vrste kruha
Kadar kupujem krih v Sparu, Metcatorju, Tušu vedno rečem npr. …tisti hlebček v druhi vrsti. To zato, ker so napisi majhni, ne vidim jih. Potem se dogaja, da trgovka samo vpraša..a hribovca? Joj, ne vem, če je hribovv. Tistega tam.
Zakaj so tako sitne?
Zakaj imajo tako na malo napisano?
Večinoma kupujemo štručke, žemlje. Hlebce in štruve občasno, zato kih potem nikoli ne poznam, trgovke pa niso ravno pripravljene povedati.
Zanimivo, tudi mene to moti do te mere, da raje kupim pakiran kruh ali pa tistega, ki je na samopostrežnem regalu, čeprav imam sicer tisti navadni nepakiran kruh iz police rajši. Samo zato, ker ne vidim tolk daleč, ne vidim teže, cene in osnovnih lastnosti, prodajalkam ko da smo jim odveč in so prisiljene tam stat, no.
Meni je sicer boljši kruh, ki ni pakiran, ampak raje kupujem pakiranega. Podoben razlog kot ti avtorica.
Jaz ne vidim ne cen, ne imena kruha. Od malega nosim očala, ampak nikoli nisem videla cen pri teh kruhih. Ni mi bilo pa nikoli prijetno spraševati koliko stane ta pa on in tako naprej.
Tako, da vzamem tisto, kar je pakirano, da vidim ceno.
Razen, če vem za nek kruh ime in ceno, potem rečem, dajte mi tistega…
Ne, res ne maram tega načina.
Me pa veseli, da nisem edina, ki jo to moti. Jaz se od nekdaj počutim vsa zakompleksana, zaradi svojega vida.
Imate prav in to bi morali trgovci spremeniti. Ker tudi če slučajno vidiš ime kruha, kaj ti pa to pomaga? Kaj jaz vem, kaj je razlika med jelenom, hribovcem in recimo stoletnim. Mene cena ne zanima in v bistvu me tudi ne zanima, kako mu je komercialno ime. Zelo pa me zanima, ali je bel ali s semeni ali ržen in kaj je v njem. Ob pultu s kruhom bi morali imeti tablo in na njej jasno napisano ime ter sestavo kruha, zraven pa še gramaturo in ceno.
miss daisy, 17.05.2025 ob 10:28
Imate prav in to bi morali trgovci spremeniti. Ker tudi če slučajno vidiš ime kruha, kaj ti pa to pomaga? Kaj jaz vem, kaj je razlika med jelenom, hribovcem in recimo stoletnim. Mene cena ne zanima in v bistvu me tudi ne zanima, kako mu je komercialno ime. Zelo pa me zanima, ali je bel ali s semeni ali ržen in kaj je v njem. Ob pultu s kruhom bi morali imeti tablo in na njej jasno napisano ime ter sestavo kruha, zraven pa še gramaturo in ceno.
Uh, točno tako. In potem sprašujem. Ržen, so semena, kvas, brez kvasa….pa že najde enega, ampak mi skorjica sploh ni všeč. Res ne razumem, zaksj niso kruhi označeni, opisani…težava je tudi v tem, da trgovke pogosto nič ali zelo malo vedo.