27- letna hči in odločitev za otroke
Pozdravljeni,
ugotavljam, da drži rek “mali otroci male skrbi, veliki otroci velike skrbi”. Kot lahko sklepate imam 27 letno hčer. Imam še dva mlajša otroka. 27-letnica je doštudirala medicino in ima dobro službo. V zvezi je z enako starim fantom, ki je nemogoč v vseh pogledih, ona pa je vanj zelo zaljubljena.
Odločil se je, da ne bo imel otrok, njo pa vidim, da si jih želi, ampak laže sama sebi. Njene prijateljice in sodelavke se odločajo za otroke, njej pa je to očitno prepovedano, zato je vse slabše volje, začela se je zapirati vase, vse pogosteje zboleva in nima energije.
Ne morem verjeti, da je taka energična in pametna punca postala tako odvisna od prepotentnega egoista, vendar ji me morem odpreti oči. Mogoče pa ni tako pametna, ker drugače ne bi tako lagala sama sebi.
kaj menite?
hvala
Medicinci so v resnici zelo omejeni ljudje, ker jih šolanje tako ozko usmeri, da razen tiste specializacje o širših življenskih pogledih in svetu ne vedo prav dosti. Poleg tega jim na faksu še nabildajo ego in jim vcepijo da so malodane polbogovi, kar jim preprečuje zavedanje lastne nevednosti, ponižnosti in s tem širjenje obzorij, ker so itak požrli vso pamet tega sveta z diplomo MF in so postali družbena elita.
Mamameri, 21.05.2025 ob 23:28
Pozdravljeni,
ugotavljam, da drži rek “mali otroci male skrbi, veliki otroci velike skrbi”. Kot lahko sklepate imam 27 letno hčer. Imam še dva mlajša otroka. 27-letnica je doštudirala medicino in ima dobro službo. V zvezi je z enako starim fantom, ki je nemogoč v vseh pogledih, ona pa je vanj zelo zaljubljena.
Odločil se je, da ne bo imel otrok, njo pa vidim, da si jih želi, ampak laže sama sebi. Njene prijateljice in sodelavke se odločajo za otroke, njej pa je to očitno prepovedano, zato je vse slabše volje, začela se je zapirati vase, vse pogosteje zboleva in nima energije.
Ne morem verjeti, da je taka energična in pametna punca postala tako odvisna od prepotentnega egoista, vendar ji me morem odpreti oči. Mogoče pa ni tako pametna, ker drugače ne bi tako lagala sama sebi.
kaj menite?
hvala
Dober fuk je dober fuk in tu nič ne moreš!
Mati, kaj si že slučajno pomislila, da jo k takšnim odločitvam vodijo psiholoski oziroma čustveni vzorci, ki jih otrok pridobi z zgodnjem otroštvu s stsrši oziroma z njihovo takšno ali drugačno odsotnostjo. In sama intrlugenca tukaj ne igra tako velike vloge, če je človek čustven invalid. Tudi najbolj uspešni in inteligentni ljzdje imajo psihicne motnje,blokade in hibe.
Mogoće pa ni nikoli občutila tvoje in partnerjeve ‘absolutne ljubezni’ in jo spet išče tam, kjer je ne bo dobila.
- Tvoj zadnji stavek, ki izraža dvom v hcerkino inteligenco je zelo sporen. Torej hočeš hčerino odvisnostno obnašanje pripisati njeni nizki inteligenci, ne pa svoji in partnerjevi vzgoji in sposobnosti predane ljubezni do otroka, ki morda ni bila tako predana, temveč bolj ambiciozno zahtevna. Očitno ste od nje dosti pričakovali, kar je odlično izpolnila, zdaj pa je končno malce ‘zarekla’ in že je predmet kritike, češ kako butasta mora biti, da se pusti manipulirazi temu bebcu!
Mati, ti si tako čudno pasivno agresivna do svoje hcerke, da me ne čudi, če si strašna domina prav ti pri hiši in je to navesilo hčerki blokad,nevroz in odvisnostnih sindromov od moškega kot reakcija na tvojo dominantnost. Iz par stavkov se to tezko razbere, vendar je možno, da si takšna in da si tako vplivala na njo. Ne bi me čudilo, saj o njenem očetu ni duha ne sluha v tvojem zapisu. Ali ni prisoten, ali pa je v zelo podrejeni vlogi.
KrEna2025, 22.05.2025 ob 03:14
Mati, kaj si že slučajno pomislila, da jo k takšnim odločitvam vodijo psiholoski oziroma čustveni vzorci, ki jih otrok pridobi z zgodnjem otroštvu s stsrši oziroma z njihovo takšno ali drugačno odsotnostjo. In sama intrlugenca tukaj ne igra tako velike vloge, če je človek čustven invalid. Tudi najbolj uspešni in inteligentni ljzdje imajo psihicne motnje,blokade in hibe.
Mogoće pa ni nikoli občutila tvoje in partnerjeve ‘absolutne ljubezni’ in jo spet išče tam, kjer je ne bo dobila.
- Tvoj zadnji stavek, ki izraža dvom v hcerkino inteligenco je zelo sporen. Torej hočeš hčerino odvisnostno obnašanje pripisati njeni nizki inteligenci, ne pa svoji in partnerjevi vzgoji in sposobnosti predane ljubezni do otroka, ki morda ni bila tako predana, temveč bolj ambiciozno zahtevna. Očitno ste od nje dosti pričakovali, kar je odlično izpolnila, zdaj pa je končno malce ‘zarekla’ in že je predmet kritike, češ kako butasta mora biti, da se pusti manipulirazi temu bebcu!
Mati, ti si tako čudno pasivno agresivna do svoje hcerke, da me ne čudi, če si strašna domina prav ti pri hiši in je to navesilo hčerki blokad,nevroz in odvisnostnih sindromov od moškega kot reakcija na tvojo dominantnost. Iz par stavkov se to tezko razbere, vendar je možno, da si takšna in da si tako vplivala na njo. Ne bi me čudilo, saj o njenem očetu ni duha ne sluha v tvojem zapisu. Ali ni prisoten, ali pa je v zelo podrejeni vlogi.
To pa zato, ker sploh ni mati, ampak je zgodba izmišljena, najverjetneje od blesave Kure. On po navadi odpira take debilne zgodbe, posebej ob taki nočni uri, kot jo je tudi tokrat.
Mamameri
kaj jaz menim. jaz menim da si ti problem. ti si od nekdja problem pri vas doma. zakaj? jak er is ločenka, samohranilka, mogoče celo poročena ampak z beta luzerjem. problem je, da hčerka ne zna najdit moškega. in tvoja hčerka je ksori 30 ni več otrok. in ni tvoj otrok. ampak od tebe in njenega ateka. ti si problem mmaica. ti zdaj gor plačuješ, za svoje napakne. zdaj se bo začelo kazat vedno več težav, ker hčerka, ni imela doma močnega ateka. zelo strogega in ljubečega. in en ve kaj, naj išče in kako. ne daje ji nasvetov ata. ampak ti, levičarska spranka. ti sizajebala. zaradi tebe je to. da pa je medicina vmes, ki jeseveda spet namenjena bolj moškim in lezbikam pa je dejstvo. tvoja hčerka, se verjetno zaveda da ne zna iskat moških. da ima problem. po moje se zaveda. in po toliko letih študija so ji pač oprali glavo. v feminizem. to pridei z teh fakultet ven. al kajsi ti mislila?? kaj siti pričakovala, kaj da bo? kako , od kje naj ona zna iskatm oškega?? če si ji ga vzela. ona rabi moškega terapevta. ne ve, da rabi 10 let starejšega brez otrok. ne more 27 letnica imet 27 letnika če je doktorca bodoča. to ne gre. to j lahko njen jebač. uničla si ji življenje. ker si ji vzela ateka. in ne ve, kako bi se naj mož obnašal do žene. in sploh ima sedaj to diplomo ki ji da denar in samostojnost in aroganco. noben uredu, pamten, sposoben moški, si ne najde , profesorice, ulčiteljcie, psihologinje, sociologinje, pravnice, doktorce, policajke, vojakinje. NIKOLI. ker si jaz tudi ne bi in nisem. imam jaz tudi hčerko. ki bi tudi rada medicino. sam ima mene. jaz ji povem kako je v resnici. ti papač si lagala pa malo tudi nisi vedela. kot ženske pač. zajebala si mamica. fejst. hčerka bi rabila ateka, od malega. in pol bi sedaj njega vprašala. in bi ji ati povedal. vidiš kaj fse siuničil za svoj feminizem. z svojo levo fašsitično politiko. o tem jaz govorim. zjebala si otroka. uničila. o tem jaz skoz pišem. take kot si ti je treba strpat v umobolnco ali zapor. resno. seveda ne želi otrok, čese je sedja dokazovala med moškimi, so jo sprali, f feminizem, uničili so jo psihično. in nima nobenega. rabla pa bi atija. pa ga ni. nujno rabi moškega terapevta. in njenega atija. ti mamica, pa se spizdi zdravit.
Anonimno 8563, 22.05.2025 ob 00:18
Medicinci so v resnici zelo omejeni ljudje, ker jih šolanje tako ozko usmeri, da razen tiste specializacje o širših življenskih pogledih in svetu ne vedo prav dosti. Poleg tega jim na faksu še nabildajo ego in jim vcepijo da so malodane polbogovi, kar jim preprečuje zavedanje lastne nevednosti, ponižnosti in s tem širjenje obzorij, ker so itak požrli vso pamet tega sveta z diplomo MF in so postali družbena elita.
Dodaj še pravnike, ekonomiste in še kakšne študente raznih fakultet za mešanje zraka. Ti so prepričani, da so najboljša stvar od izuma kolesa naprej, v to so uspeli prepričati še lep del javnosti, v resnici pa gre tudi na njihov račun družba vse bolj navzdol.
Pri 27 je dovolj stara, da se sama odloči, a to tebi paše ali ne. Poskusiš lahko s pogovorom na miren način, da jo dosežeš, nekje v nevtralnem okolju, ko bosta sami, ne napadaj je. Čisto običajen pogovor o njenih željah, njenih predstavah, ne obsojaj njenega partnerja, lahko pa dodaš, kako ti misliš in gledaš na situacijo. Če kaj, potem ji kvečjemu tak pristop lahko pomaga odpreti oči.
Pozdravljeni vsi,
hvala za mnenje in kritiko, ki leti predvsem name.
Naj pojasnim, da imam moža, ki je oče vseh treh otrok in je aktivno prisoten. Hči nama je z možem povedala, da ne želi otrok in povedala sva ji, da to sprejmeva, če je to njena želja in volja. Od takrat naju redno obiskuje in provocira glede vnukov. Če bi bila odločena, da otrok ne bi imela in to ne bi bila njena želja, bi to vprašanje dala na stran, tako pa je to neprestano v njeni glavi.
Bojim se, da neuresničena želja po otrocih ni enostavna stvar. Ker sama teh izkušenj nimam, sem želela vaše mnenje.
mamameri, 22.05.2025 ob 11:24
Pozdravljeni vsi,
hvala za mnenje in kritiko, ki leti predvsem name.
Naj pojasnim, da imam moža, ki je oče vseh treh otrok in je aktivno prisoten. Hči nama je z možem povedala, da ne želi otrok in povedala sva ji, da to sprejmeva, če je to njena želja in volja. Od takrat naju redno obiskuje in provocira glede vnukov. Če bi bila odločena, da otrok ne bi imela in to ne bi bila njena želja, bi to vprašanje dala na stran, tako pa je to neprestano v njeni glavi.
Bojim se, da neuresničena želja po otrocih ni enostavna stvar. Ker sama teh izkušenj nimam, sem želela vaše mnenje.
Možno, da imaš prav. Zato pa pravim, da nek miren pogovor lahko morda prinese kak odgovor na tvoje vprašanje, če pa ne, pa morda res ne boš dobila odgovora, ki ga želiš slišati.
Jaz imam to izkušnjo, ampak jaz se nikdar nisem odločila, da jih ne bom imela, samo partner se je. Meni je težko se o tem pogovarjat, ker je moja želja drugačna od partnerjeve, to sicer dam jasno vedeti vsem svojim najbližjim, če jih že zanima. Pa kljub temu ostajam z njim, ker se tako ali drugače z njim vidim do smrti. Nekateri me obsojajo, da sem nora, drugi pravijo, naj otroka podtaknem, tretji pa razumejo tegobe. V tem vrvežu nenehnih pregovarjanj izgubljam voljo do stikov in včasih niti sama več ne vem, kdo sem, tako da jih neprestano prosim, naj se ne vtikajo vame in v moj odnos, ampak imajo zamašena ušesa