Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje so te sanjske plače?

Kje so te sanjske plače?

Tule monklje pišete kako imate fajn plače pa kako ne poznate nikogar pod jurja in pol in podobno. Pa kje so te super plače?

Sem 40 stara, iščem novo službo, ker mi je stara bedna. In ja, zahtevajo diplomo, plače malenkost kot minimalc. Vse po vrsti tako.

Ja, tudi učiteljska plača je tam okrog 1000 za začetnika.

Logično, da bi jaz dobila začetniško plačo učitelja, ker pač nisem še učila.

Pošiljam vlogo za vlogo. Nič od nič. Plače za zjokat.

Ja in koliko imaš ti plačo in koliko si imela plačo, ko si tukaj začela delat?

Zdaj imam 1300, na začetku, 15 let nazaj pa 850, če se ne motim. Kot pripravnica takrat (čeprav sem imela že več let izkušenj, sem morala delat kot pripravnica).

Odgovor na objavo uporabnika
iščem novo službo, 23.05.2025 ob 20:38

Tule monklje pišete kako imate fajn plače pa kako ne poznate nikogar pod jurja in pol in podobno. Pa kje so te super plače?

Sem 40 stara, iščem novo službo, ker mi je stara bedna. In ja, zahtevajo diplomo, plače malenkost kot minimalc. Vse po vrsti tako.

Ja, tudi učiteljska plača je tam okrog 1000 za začetnika.

Logično, da bi jaz dobila začetniško plačo učitelja, ker pač nisem še učila.

Pošiljam vlogo za vlogo. Nič od nič. Plače za zjokat.

Se strinjam!

Da ni delovne sile lažejo.

Delavci so, sužnjev NI!

Ja, delavcev je itak preveč. Na razgovorih, kjer sem, vedno cela četa kandidatov. Prijavi se nas vedno ogromno.

Za določena delovna mesta tudi po 500, 600 oseb, ki izpolnujejo pogoje.

Če je bolj specifično pa tam okrog 100.

Če je pa dosti konretno potem pa recimo okrog 20 prijavljenih. Samo takrat so pa že res ozko napisali kaj hočejo.

Tako, da ja, zakaj bi več plačevali,če je dosti delovne sile. Raje vzamejo poceni delavca kot nekoga z izkušnjami, ki bi hotel več plače.

Pri teh letih ne iščeš službe s prošnjami. Iščeš prek poznanstev, dobiš tudi ponudbe od ljudi s katerimi si kdaj sodeloval velikokrat. Imaš le za sabo skoraj 20 let izkušenj in dosežkov. Na podlagi katerih iščeš. Pri 40+ pač ne iščeš začetniških služb z diplomo. Mene že desetletje ni nihče vprašal po fakulteti. Pa so mi že več položajev ponudili. Na podlagi tega kaj delam in kakšne rezultate imam.

V tisti temi je bila apa omenjena plača jurja. Kar je minimalc. In ne ni veliko ljudi pri teh letih na minimalcih. Zelo majhen procent. Jurja in pol je pa nekje povprečna plača.

iščem novo službo, 23.05.2025 ob 21:03

Ja, delavcev je itak preveč. Na razgovorih, kjer sem, vedno cela četa kandidatov. Prijavi se nas vedno ogromno.

Za določena delovna mesta tudi po 500, 600 oseb, ki izpolnujejo pogoje.

Če je bolj specifično pa tam okrog 100.

Če je pa dosti konretno potem pa recimo okrog 20 prijavljenih. Samo takrat so pa že res ozko napisali kaj hočejo.

Tako, da ja, zakaj bi več plačevali,če je dosti delovne sile. Raje vzamejo poceni delavca kot nekoga z izkušnjami, ki bi hotel več plače.

Tako nizke brezposelnosti ni bilo še nikoli. Ne ni veliko  delavcev brezposelnih. Večina išče za menjavo. Brezposelni so v večini z oš ali celo manj. Takih ki še niso sploh imeli nikoli službe. Verjetno ti takšni niso konkurenca 🙂

https://www.ess.gov.si/partnerji/trg-dela/trg-dela-v-stevilkah/

Ma različno je, tako bom rekel. Najslabše so men firme, kjer imajo debilne šefe in idiotske kadrovske službe. In teh je vsaj 50%. Tud odvisno, kako se predstaviš, kakšne naloge ti dajo na razgovoru in tako dalje….

Ene pa kr neki ultra zahtevajo, pol se pa kandidat, ki je bil izbran ultra hvali na najbolj debilnem portalu ever, ki je LinkedIn, kako je zdej čas za nov začetek pa ovo pa ono….a pol pogledaš kaj dela, pa like nič od tega, kar je bilo zahtevano na razgovoru.

Tud že nekaj časa iščem, ampak jaz sem izredno fer na razgovorih, se vse pozanimam o firmi in tako dalje…

Sploh pa to jebanje z krogi razgovorv, v vsaj 50% firmah jih je like 5, najboljše so firme, kjer so dva. tud vprašam, koliko krogov mislijo imet, ker gre tud moj čas…. Sem mel že situacijo, kjer smo imeli 4 že, pa sem jih bil tako sit, da sem jih skenslal. Pol me je pa kadrovska prosila, če pridem, mapak men je dol padl, pa sem zavrnil ponudbo in dal pogoj plačo + 1000 neto od ponudbe, kar je bilo xxx bruto. Da so mi dal mir, fuck off, odjebite, res eni niti po črki učenja predmetov managemeta kadrov ne grejo na faksu…

Spet drugi diskriminirajo, pa hočejo do 25 leta maks, da dajo alhk minimalac, a naloge take, da ni šanse, da jih nekdo brez izkušenj ne bo naredil Taka firma je Goodyear v KR. vsake 6 mesecev en oddelek non stop išče. Pa naj išče, boli me kurac, ampak kr mejte minimalca pa vsaj tri jezike znat.

Skoz bolj smo zabiti in to se odraža tud na tem nivoju. Če bi bil ženska, d ame vprašajo, kdaj bom noseča, jih tud razbijem !

realno, 23.05.2025 ob 21:17

Pri teh letih ne iščeš službe s prošnjami. Iščeš prek poznanstev, dobiš tudi ponudbe od ljudi s katerimi si kdaj sodeloval velikokrat. Imaš le za sabo skoraj 20 let izkušenj in dosežkov. Na podlagi katerih iščeš. Pri 40+ pač ne iščeš začetniških služb z diplomo. Mene že desetletje ni nihče vprašal po fakulteti. Pa so mi že več položajev ponudili. Na podlagi tega kaj delam in kakšne rezultate imam.

V tisti temi je bila apa omenjena plača jurja. Kar je minimalc. In ne ni veliko ljudi pri teh letih na minimalcih. Zelo majhen procent. Jurja in pol je pa nekje povprečna plača.

Kar do tebe pridejo? Ti ponujajo službe?

Rada bi te spoznala.

Realno, pa si ti res za časom. Že 30 ali več let se službe ne išče s prošnjami, od kje tebi prošnje? Saj ne prosiš za delo. Tako, da ja, se vidi, da se ne spoznaš, ampak komentiraš pa vseeno a ne?

Menjava, kaj tebi ni jasno? Nizka brezposelnost ni tema, ampak nizke plače. Drugače je kakih 80000 brezposelnih, delovnih mest pa kakih 4000 razpisanih, večinoma so lažni razpisi. Tako, da… iskalcev je pa seveda bistveno več, ker bi marsikdo menjal službo. Torej brezposelni + vsi, ki bi menjali službo.

Masterclass, ne pozabi, da je dosti razgovorov čista laž. Kandidata imajo, vseeno pa imajo razgovore, da nategujejo folk. Glede nosečnosti: zanimivo, da to vedno ženske sprašujejo. ponavadi take, ki imajo dva, tri otroke in potem take sprašujejo kandidatke.

Masterclass, 23.05.2025 ob 21:31

Ma različno je, tako bom rekel. Najslabše so men firme, kjer imajo debilne šefe in idiotske kadrovske službe. In teh je vsaj 50%. Tud odvisno, kako se predstaviš, kakšne naloge ti dajo na razgovoru in tako dalje….

Ene pa kr neki ultra zahtevajo, pol se pa kandidat, ki je bil izbran ultra hvali na najbolj debilnem portalu ever, ki je LinkedIn, kako je zdej čas za nov začetek pa ovo pa ono….a pol pogledaš kaj dela, pa like nič od tega, kar je bilo zahtevano na razgovoru.

Tud že nekaj časa iščem, ampak jaz sem izredno fer na razgovorih, se vse pozanimam o firmi in tako dalje…

Sploh pa to jebanje z krogi razgovorv, v vsaj 50% firmah jih je like 5, najboljše so firme, kjer so dva. tud vprašam, koliko krogov mislijo imet, ker gre tud moj čas…. Sem mel že situacijo, kjer smo imeli 4 že, pa sem jih bil tako sit, da sem jih skenslal. Pol me je pa kadrovska prosila, če pridem, mapak men je dol padl, pa sem zavrnil ponudbo in dal pogoj plačo + 1000 neto od ponudbe, kar je bilo xxx bruto. Da so mi dal mir, fuck off, odjebite, res eni niti po črki učenja predmetov managemeta kadrov ne grejo na faksu…

Spet drugi diskriminirajo, pa hočejo do 25 leta maks, da dajo alhk minimalac, a naloge take, da ni šanse, da jih nekdo brez izkušenj ne bo naredil Taka firma je Goodyear v KR. vsake 6 mesecev en oddelek non stop išče. Pa naj išče, boli me kurac, ampak kr mejte minimalca pa vsaj tri jezike znat.

Skoz bolj smo zabiti in to se odraža tud na tem nivoju. Če bi bil ženska, d ame vprašajo, kdaj bom noseča, jih tud razbijem !

Res, katastrofa. Par krogov. Mislim, da se že po prvem razgovoru, da razbrati kandidate. Morda trije kandidati, ki najbolj ustrezajo delovnem mestu ponovno pokličejo za detajle in dogovore. Ne pa 3 ali 4 kroge razgovorov.

Prc, 23.05.2025 ob 21:33

Kar do tebe pridejo? Ti ponujajo službe?

Rada bi te spoznala.

Seveda ponujajo službe, kje pa ti živiš? Pač tistim, ki nekaj znajo, ki imajo dodano vrednost. Ki so do zdaj ustvarili kariero in imajo kaj pokazat. Jaz dobim ziher dve ponudbi za službo na mesec. Vsake pol leta menjam službo, ker dobim boljšo z višjo plačo. Niti enkrat nisem sam dal vloge za službo, vedno pridejo k meni.  Delo v računalništvu. Senior front end developer. trenutno na 4500 neto. Več znanja kot imaš, manj časa dejansko delaš. Jaz večinoma delam od doma, efektivno po ene 5 ur na dan max. Sobote in nedelje seveda fraj.

Jurja in pol je vseeno lahko minimalec. Ne poveste, ali je jurja in pol bruto, neto, z malico in prevozom; penzija se vam računa od osnove!

TEH PLAČ NI NIKJER, RAZEN KJE KAKA DRŽAVNA SLUŽBA PO VEZAH. KLE GOR TI LUZERJI LAŽEJO, MEDIJI TI LAŽEJO, VSI TI LAŽEJO, LAŽ NA LAŽ TAKO KOT MED KOVIDOM, LAŽ O GLOBALNEM SEGREVANJU, PRANJE MOŽGANOV IZ DNEVA V DAN ,KER GLEDATE POROČILA IN TV POL STE PA VSI ZMEŠANI PA DEBILNI. PLAČ V DREKOLADNIJI NI RAZUMEŠ, GRE ZA MILOŠČINE. LJUDI BREZPOSELNIH JE OGROMNO, POLITIKA PA MADIJI PA LAŽEJO DA DELAVCEV NI, KER HOČEJO UVAŽAT MIGRANTE FILIPINCE IN OSTALO GOLAZEN, KI BO DELALA ZASTONJ, TO SO SUŽNJI. BANDA NAJ DA SLOVENCU 2 JURJA NETO PA BO DELAL ZA USRANIH 900 MILOŠČINE NE BO DELAL NOBEN PAMETEN, KI V TO NI PRISILJEN, Z 90 EVRI SI NE MOREŠ KURCA OBRISAT JEBEM JIM MATER POLITIČARSKO LAŽNIVO, KI SO DRŽAVO UNIČILI. VSI PO VRSTI VSI SO ISTI BEDAKI PA HODITE VOLIT PA NA REFERENDUME, SEDAJ PA ŽRITE GOVNA TO DE JA V SLO PLAČA 1500 POVPREČNA JE LAŽ LAŽ IN LAŽ, DREKOLANDIJA IMA PLAČE OD 500 DO 900 EVROV, SEVEDA GOSPODJE PA KAKI PRED UPRAVE NLB IMA PA 50 JURČKOV MESEČNO, A SI TO VEDELA ZABITA ČREDA

Govora je seveda o netu. Vezano je na drugo temo in je jasno tam napisano, da gr za neto. Pa mislim, da je tule tudi logično, da gre za neto, čeprav ni izrecno napisano. Če napišem jurja za učitelje, je jasno, da gre za neto. Ker je miniamlc bruto 1300. Torej, če je govora o jurja, je potem sigurno neto, a ne?

Prevoz in malica pa logično, da se ne štejeta zraven. Kaj to eni ves čas zraven mešate.

Pa a vi veste, da so ljudje po 20 let na isti plači, da niste edini?

20let, 23.05.2025 ob 21:54

Pa a vi veste, da so ljudje po 20 let na isti plači, da niste edini?

Če 20 let isto delaš je nekak logično da imaš isto plačo. Oz. osnovo, ker plača je zagotovo višja že zaradi let. Boljše vprašanje je zakaj 20 let isto delaš? In zakaj pričakuješ višjo plačo za nekaj kar očitno zna vsak začetnik delat? Plača je običajno sorazmerna s tem kako hitro te lahko zamenjajo. Če te lahko skoraj vsak iz ulice v parih dneh zamenja….mislim zakaj bi te boljše plačali? Pametni ljudje poskrbijo za to da niso preprosto zamenljivi. Torej moraš delati nekaj drugače kot drugi. Javljat se na razpise in pričakovati da boš tako do odlične službe prišel je smešno. Ne poznam niti enega uspešnega človeka (poslovno), ki bi do položaja prišel tako da se je na razpis prijavil. In ja ljudi iščejo. Prek znanstev, prek linkedina, celo na službene maile dobiš kdaj vabilo na razgovor/kosilo. Če seveda znaš nekaj kar se rabi.

Ma različno je, tako bom rekel. Najslabše so men firme, kjer imajo debilne šefe in idiotske kadrovske službe.

To misliš na Boruta Čeha?

ja kaj pa drugega, 23.05.2025 ob 21:45

Seveda ponujajo službe, kje pa ti živiš? Pač tistim, ki nekaj znajo, ki imajo dodano vrednost. Ki so do zdaj ustvarili kariero in imajo kaj pokazat. Jaz dobim ziher dve ponudbi za službo na mesec. Vsake pol leta menjam službo, ker dobim boljšo z višjo plačo. Niti enkrat nisem sam dal vloge za službo, vedno pridejo k meni.  Delo v računalništvu. Senior front end developer. trenutno na 4500 neto. Več znanja kot imaš, manj časa dejansko delaš. Jaz večinoma delam od doma, efektivno po ene 5 ur na dan max. Sobote in nedelje seveda fraj.

Ja sam čakaj malo, ti imaš izrazito nek dober talent ane. Kaj hočem reč, to kar si ti napisal, lahko 90% folka samo sanja. Za kar ti absolutno čestitam, padla ti je žlica v med, res svaka čast.

Povej, 23.05.2025 ob 21:46

Jurja in pol je vseeno lahko minimalec. Ne poveste, ali je jurja in pol bruto, neto, z malico in prevozom; penzija se vam računa od osnove!

Penzija se pač ne računa od osnove, ampak od končne bruto plače na plačilni listi.

Pri meni imajo knjigovodkinje od 2.300 € bruto naprej + prevoz, prehrano, računovodkinje od 3.200 € naprej + prevoz, prehrano.

Pa maksimalen regres in konec leta dam še božičnico.

Ampak iščem ljudi z znanjem in delovnimi navadami.

Od druge polovice januarja do marca ni dopusta, to jasno povem že na razgovoru., nadure se ne plačajo, se pa koristijo lahko že v aprilu. Poleti ni težava dopust cel mesec, le s sodelavkami se morajo uskladiti, to prepuščam njim, ne delam razporeda.

Pa na razpise se ne prijavi 50 kandidatov, pa se od tega jih je vsaj 75% takih, ki bi radi menjali službo.

Racunovodkinja iz JS, 23.05.2025 ob 23:37

Penzija se pač ne računa od osnove, ampak od končne bruto plače na plačilni listi.

Pri meni imajo knjigovodkinje od 2.300 € bruto naprej + prevoz, prehrano, računovodkinje od 3.200 € naprej + prevoz, prehrano.

Pa maksimalen regres in konec leta dam še božičnico.

Ampak iščem ljudi z znanjem in delovnimi navadami.

Od druge polovice januarja do marca ni dopusta, to jasno povem že na razgovoru., nadure se ne plačajo, se pa koristijo lahko že v aprilu. Poleti ni težava dopust cel mesec, le s sodelavkami se morajo uskladiti, to prepuščam njim, ne delam razporeda.

Pa na razpise se ne prijavi 50 kandidatov, pa se od tega jih je vsaj 75% takih, ki bi radi menjali službo.

Še jemljete v knjigovodstvu?

Če kaj, ne prenesem naduvancev tvojega kova! Kdo si ti, da postavljaš tren, standard kalup v okolju? Kdo si ti, da presojaš celokupni trg? Najvišje rezultate je zmožno dosegati 3 % ljudem. Kaj pa ostali? Naj crknejo? V bistvu saj jih crkava vse več, pahne v povprečju več kot enega na dan čez rob! Zakaj misliš?? Da se ti ubogim param okoli sebe posmehuješ z neko nišo, z možganovo vijugo več, ki prednost nosi samo v tvojem malem ozkem svetu?? Ja, danes ti gre? Si prepričan, da ti bo tudi jutri?! Da dan kasneje ne boš stal na polici nebotičnika skupaj z vsemi veščinami in znanji, ker boš za globalni trg samo en odslužen nekonkurenčen prdec, ki nima svojega znanja kam prodati?! Ker to se dogaja narodu! Službe gredo v tuje roke, trgi so razprodani! Kaj boš pol, ko te bo mali pakistanec nabril v nekaj tednih na področju, kamor si vlagal življenjske napore in svoj omejeni maksimalni domet, ki danes ne vidi preko planke, od katere bo jutri fasal?! Javi se, ko boš dal narodu, ko boš dal svetu! Dokler v svoji minorni naduti duši tešiš samo svojo rit, pa zadrži io in ego zase!

Ne serji, 24.05.2025 ob 00:07

Če kaj, ne prenesem naduvancev tvojega kova! Kdo si ti, da postavljaš tren, standard kalup v okolju? Kdo si ti, da presojaš celokupni trg? Najvišje rezultate je zmožno dosegati 3 % ljudem. Kaj pa ostali? Naj crknejo? V bistvu saj jih crkava vse več, pahne v povprečju več kot enega na dan čez rob! Zakaj misliš?? Da se ti ubogim param okoli sebe posmehuješ z neko nišo, z možganovo vijugo več, ki prednost nosi samo v tvojem malem ozkem svetu?? Ja, danes ti gre? Si prepričan, da ti bo tudi jutri?! Da dan kasneje ne boš stal na polici nebotičnika skupaj z vsemi veščinami in znanji, ker boš za globalni trg samo en odslužen nekonkurenčen prdec, ki nima svojega znanja kam prodati?! Ker to se dogaja narodu! Službe gredo v tuje roke, trgi so razprodani! Kaj boš pol, ko te bo mali pakistanec nabril v nekaj tednih na področju, kamor si vlagal življenjske napore in svoj omejeni maksimalni domet, ki danes ne vidi preko planke, od katere bo jutri fasal?! Javi se, ko boš dal narodu, ko boš dal svetu! Dokler v svoji minorni naduti duši tešiš samo svojo rit, pa zadrži io in ego zase!

Za it jevca! Tako sposobne imamo pri nas, da enega brezveznega portala ne znajo sestavit, da bi normalno citiralo!

Tako da, v našem industrijsko tehnološko znanstveno zaostalem okolju si danes mogoče res car, ampak samo zato, ker presegaš notranjo statistiko! Pocakaj na uvoz indijcev, ki bodo tvoj posel oddelali v pol krajšem času za minimalca po odbitih vseh stroških uvoza delovne sile!

https://www.recositech.com/blog/cetrtina-odraslih-prebivalcev-slovenije-je-komaj-pismenih.html?srsltid=AfmBOorQOWuoeEizwXHVnD5dypgqGczt1FKw3hcdODqAcfpvh_mIWGSf

in v cem pises / katera orodja uporabljaš?

Masterclass, 23.05.2025 ob 22:51

Ja sam čakaj malo, ti imaš izrazito nek dober talent ane. Kaj hočem reč, to kar si ti napisal, lahko 90% folka samo sanja. Za kar ti absolutno čestitam, padla ti je žlica v med, res svaka čast.

Tako razmišljanje vas drži tam kjer ste. Žlica mu je padla v med? Resno? Misliš da se je kar zbudil en dan in bil stručko na svojem področju? Ni delal na tem da je kjer je? Ni energijo namesto v javkanje nad drugimi dal v to da je sebe in svoje znanje izboljšal da lahko na trgu dela si postavi višjo ceno, ker pač zna nekaj kar večina ljudi ne zna in ni pripravljeno energije in časa vložiti v to da bi se naučila? Se ti zdi da sta imela isto življenje, da sta isto počela dan za dnem, potem je pa on en dan žlico v med fasal in ima sedaj tako različno življenje od tebe? Nisi ne ti ne on imela nobenega vpliva na to da sta sedaj kjer sta? Zakaj si tako nagravžno lažete? Ok štekam da si težko priznat da niste pravih odločitev sprejemali v življenju. Ampak nižat in pomanjševat druge, ki so vložili trud in delo v nekaj kar vi niste, jasno imajo sedaj tudi drugačne rezultate….no glih v pomoč vam ni a?

New Report

Close