Zakaj se ljudje norčujejo iz FDV-ja?
Ena747, 24.05.2025 ob 23:29
Že dvakrat zdajle sem med komentarji prebrala norčevanje iz FDV-ja. Sploh ta fax tako slovi. Zakaj? Kaj je narobe, če te zanima politilogija, mednarodni odnosi, sociologija? Za vsak izpit moraš odsedet, se nekaj naučit. Jaz pa spoštujem vse študije, ker noben se ne naredi sam od sebe.
Sedanja FDV je bila nekaj vredna in spoštovana dokler se je imenovala FSPN!
V mojem času so bile FDV-jevke (študentke) znane po tem, da so še najbolj obvladale seks s čimveč različnimi partnerji.
Študentka politologije mi ni znala povedati, kaj politologija je, imela je pa zelo lepo postavo in izvrstno oprsje. No, videz sicer ni bil ravno odlika FDV-jevk, ta je bila ena redkih izjem.
Ne samo FDV, tudi FF (čeprav na FF se najde kaka uporabna smer).
Zakaj? Ker so take smeri, da ne dobiš službe. Študiraš že, učiš se res za izpite. Samo kaj, ko niso uporabna znanja.
Aja, jaz imam diplomo FF in ti povem, da je katastrofa dobiti službo, da nimaš uporabnih znanj. Da te nihče ne jemlje resno. Tako, da ne, ni le FDV.
Prednost FF je pa v tem, da ni toliko politikov hodilo na FF kot na FDV. Recimo veliki vodja je FDVjevec. Že to je razlog, da se FDVju posmehujejo bolj kot FF.
Kar se FF tiče imam v mislih smeri kot je zgodovina, etnologija, geografija, sociologija, filozofija, bibilotekarstvo… – vse nepedagoške smeri. S temi diplomami, žal, nimaš uporabnih znanj, da bi človek z lahkoto dobil službo. POdobno kot FDV.
Menda je UPravna šola isti drek. Pa še kaj drugega tudi.
Sem nekdanji študent in že več let diplomant s področja krajinske arhitekture na BF. V 3. letniku smo imeli gostujočega predavatelja s FDV pri predmetu Prostorska sociologija. Polovica oddelka v prvem roku ni opravila izpita. Toliko o nezahtevnosti faksa. Pa tudi z diplomo s področja krajinske arhitekture ne dobim zaposlitve. Danes delam v tovarni avtomobilskih žarometov.
Ja, na FF je precej zanimivih smeri. To je res. Tudi študij zna biti zanimiv. A ja, kaj ti bo diploma, ki ne prenaša službe? Hobi faks?
Ne vem kaka znanja dobijo na FDV, ampak si mislim, da je podobno kot na FF: večinoma ni uporabno, ni zaposljivo.
Ali pa mogoče drugače povedano: če bi zmanjšali število študentov na teh fakultetah in to močno zmanjšali, potem bi bili študiji uporabni. Vse te profile rabimo, aampka zelo malo njih. Sproduciramo jih pa ogromno. Logično, da rabimo filozofe, sociologe, zgodovinarje, geografe… ampak ne 1000 njih, ampak 100.
Če bi močno, močno zmanjšali produkcijo diplom na teh smereh, bi dobili diplomanti službe, ne bi se ljudje posmehovali tem diplomam.
Aja, potem pa lahko gremo po tem sistemu, da se veliko programov ukine in bo tudi veliko profesorjev brez službe. Ker družba sploh ne rabi prevajalcev itd. Saj imaš chat gpt. Me zanima, kako bi bila zadovoljna s knjigo, ki jo napiše chat gpt. Aja, prezadovoljna, saj imaš samo osnovno ali srednjo šolo in ne bi prepoznala razlike v primerjavi s knjigo, ki jo je napisal pisatelj.
Ko vstopiš na fakulteto, ti da neko širino in globino, pa tudi drugače začneš razmišljat, se učit.
Tako da vsak, ki je kdaj obiskoval fakulteto, mu je ta nekaj doprinesla, pa četudi ni zaposlen v tej smeri.
Ker je neomarxistična pralnica možganov ne ravno preveč bistrih študentk in študentov.
Ker so vsi njeni diplomanti rak rana za družbo (pokvarjeni novinarčki, politologi, NVO jurišniki, družbeni paraziti iz JS…)
Ker študente indoktrinirajo s teorijo spola, LGBT, klimatskim nategom, zeleno agendo, feminizmom in ostalo globalistično svinjarijo…