Kuzki
Naj bi bilo tako, da so nam vsec tisti psi, ki so podobni nam in nasemu karakterju? zato se pa tudi rece, kakrsen lastnik taksen pes
recimo meni sta vsec maltezan in bernski plansar.. najljubsi pa jazbecar, valizanski ovcar in ameriski stafford
me zanima kaj bi tisti, ki se spoznajo v osebnost psov, znali povedat o moji
Anonimno 3263, 29.05.2025 ob 20:57
Naj bi bilo tako, da so nam vsec tisti psi, ki so podobni nam in nasemu karakterju? zato se pa tudi rece, kakrsen lastnik taksen pes
recimo meni sta vsec maltezan in bernski plansar.. najljubsi pa jazbecar, valizanski ovcar in ameriski stafford
me zanima kaj bi tisti, ki se spoznajo v osebnost psov, znali povedat o moji
- pizdolizec..kakšen pes takšen gazda.. pes je pes (30kg + ) .. ne pa drek na 4 tacah
Anonimno543, 29.05.2025 ob 22:15
Mi mamo borderja in je najvecji car!
Pa so vsi govorili da ta kuza ni za nas blabla… Da to nima mira, da je delovni pes, da mu ne bomo kos, da smo preleni za tega psa… Blablabla od kvazi pasjeljubcev
Mislim da tudi ni zadnji ki je pri hisi
P. S. Je pa res da mamo 21a veliko parcelo, ogromno prostora, ogromno norenja z 10 in 7 letnim otrokom, najraje ima nogometno zogo, obozuje vodo, tak da zaenx mu nic ne manjka, vsak dan na sprehodu in nikoli ni sam
Bilo bi odlicno, ce nihce ne bi maral deformiranih pasem, ker potem ne bi namerno spravljali na svet revezev, ki trpijo vse zivljenje.
In deformiran gobec je dala mati narava samo enemu ali dvema psoma, ki ju je v mozgane deformiran clovek paril naprej, dokler ni razvil deformirane pasme. Isto velja za druge deformirane pasme. Konjunktivitis zaradi spestanega gobca in kratke dihalne poti, vnetje obnosnih gub, srbenje, dermatitis, vsak ima vsaj enkrat v zivljenju vnetje zgornjega dihalnega trakta. Prekratek vrat, prekratka dihalna pot in nos povzrocajo tezave pri dihanju, zlasti v vrocini in med spanjem. Prirojene deformacije vratu in hrbtenice lahko povzrocijo tezave pri hoji ali celo ohromelost zadnjih nog.
Bi imela otroka s potlaceno celjusjo in nosom, ki bi zato lahko razvil vse te probleme? Grem stavit, da ne. Zakaj torej privoscis trpljenje psu?
Anonimno 9013, 30.05.2025 ob 01:42
Kaj če nihče ne bi maral psov s deformiranimi gobci? Take gobce jim je dala mati narava, od ljudi je odvisno ali bodo dobri z njimi ali ne.
Ne, takih gobcev jim definitivno NI dala mati narava… preberi kaj o razvoju pasme, so tud slikce vidne za kakih 100 let nazaj. Že ena od osnovnih pasem (buldog) je deformiran. Križanje in vzreja, človek jim je dal take gobce. In ja, deformirani so.