Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vse me boli…

Vse me boli…

Že dolgo delam v proizvodnji na liniji in mislim, da so ponavljajoči gibi, dvigovanje škatel,… naredili svoje. Najprej je bilo samo občasno tiščanje v kolenih. Potem je začelo boleti v zapestjih, komolcih, ramenih. Zdaj čutim vse… bolečino, škripanje, včasih me sklepi zablokirajo,… Zjutraj ne morem normalno stopiti na noge. Potrebujem čas, da se razmigam, da sploh lahko hodim. Včasih me zagrabi v hrbtu, včasih v kolenih, včasih v obeh ramenih naenkrat. Ni dneva, da bi bilo povsem brez bolečin. Tablete nekoliko skrivajo bolečino, ampak je še vedno prisotna. Je čas, da zamenjam službo? Ali si lahko kako pomagam? Do penzije imam še kar nekaj let, menjava službe, ko si ‘starejši’ pa je baje zelo težka. Kaj naj?

Glede na to, da si že dolga leta v tej proizvodnji, lahko prosiš nadrejene, da te premestijo na kakšno drugačno delovno mesto. Poznajo te, vejo da dobro delaš, da si zanesljiva in sigurno se bi kaj našlo, kar je manj fizično obremenjujoče in ne zahteva posebnega strokovnega znanja. Če pa ne, potem pa išči novo službo, ni druge. Življenje je samo eno, zdravje je samo eno. Če boš tako nadaljevala, boš končala invalidsko upokojena in jezna na cel svet.

manualna fizoterapija. samoplačniško. meni je odpravila vse bolečine 11 terapij. 1 na teden. 60 evrov ena. Urška Gruden je super. lj Ig.

Najboljše v tvojem primeru bi blo menjat službo. Ampak ne spet v proizvodnjo, ker potem nima smisla in bolečine bi ostale naprej.

Drugače pa lahko na sistematskem pregledu omeniš zdravniku svoje težave in on ti bo napisal omejitve, s tem pa lahko prideš do lažjega delovnega mesta.

Ne se zafrkavat z zdravjem.

Je bilo pri meni enako. Zdaj imam 3 kategorijo invalidnosti.

Jaz bi poskusil fizeoterapijo in pa pošlihtat prehrano. Uravnotežena dieta, razni dodatki, omega3, kolagen, železo, glukozamin.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno007, 30.05.2025 ob 14:58

Najboljše v tvojem primeru bi blo menjat službo. Ampak ne spet v proizvodnjo, ker potem nima smisla in bolečine bi ostale naprej.

Drugače pa lahko na sistematskem pregledu omeniš zdravniku svoje težave in on ti bo napisal omejitve, s tem pa lahko prideš do lažjega delovnega mesta.

Ne se zafrkavat z zdravjem.

Je bilo pri meni enako. Zdaj imam 3 kategorijo invalidnosti.

Nimam izobrazbe, da bi našla delo, ki ni fizično. Ali takšna dela sploh obstajajo za neizobražene?

Zupi, 31.05.2025 ob 18:36

Jaz bi poskusil fizeoterapijo in pa pošlihtat prehrano. Uravnotežena dieta, razni dodatki, omega3, kolagen, železo, glukozamin.

Prehrana je dokaj urejena. Jemljem tudi omega 3 in železo. Glukozamin in pa kolagen ne poznam, s čim bi naj pomagala in kje jih kupim?

Kako neizobražene?

Najprej do svojega zdravnika.

Ta bo ocenil za kakšne poškodbe gre.

Saj gre za poklicne poškodbe.

Na podlagi teh lahko dobiš terapije in razgibavanja, ali celo termin terapij v zdravilišču. Ne bo odpravilo, bo pa omililo.

In, ko težave enkrat zabeleži še, lahko vodi tvoj zdravnik poslabšanja, kot nekdo, ki piše, da ti nato na podlagi tega dodelijo lažje delovno mesto ali invalidnost.

Ne prikrivaj bolečin, ker bo še huje.

Delodajalec780, 31.05.2025 ob 18:43

Kako neizobražene?

Osnovna šola…

Lunica672, 31.05.2025 ob 18:41

Prehrana je dokaj urejena. Jemljem tudi omega 3 in železo. Glukozamin in pa kolagen ne poznam, s čim bi naj pomagala in kje jih kupim?

Oboje pomaga s hrustancem in sklepi. Glukozamin kupujem v dmu, kolagen pa od Swiss Gamsa.

Zupi, 31.05.2025 ob 19:00

Oboje pomaga s hrustancem in sklepi. Glukozamin kupujem v dmu, kolagen pa od Swiss Gamsa.

Zakaj si se pa odloču za ta kolagen specifično?

Razni ti dodatki, glukozamin podobno: ja pomaga, prodajalcu. Tebi bo pa spraznilo denarnico, učinka pa ne bo.

Edino, kar bo pomagalo na dolgi rok: menjava službe oz vsaj delovnega mesta.

Ja, fizioterapija, vaje, to pomaga. Ampak najprej je potrebno odpraviti vzrok: torej to delo.

Praviš, da imaš samo OŠ? Težka bo. Ampak nekaj služb je tudi takih, samo ja, vse so fizične. Samo pač iščeš kaj takega, da ne bodo isti gibi kot sedaj. Kaj vem, čistilka ima že boljše delo. Če si v kakih pisarnah recimo.

Poskrbi za svoje zdravje. Nujno menjat delovno mesto.

ne pomagajo, 31.05.2025 ob 19:13

Razni ti dodatki, glukozamin podobno: ja pomaga, prodajalcu. Tebi bo pa spraznilo denarnico, učinka pa ne bo.

Edino, kar bo pomagalo na dolgi rok: menjava službe oz vsaj delovnega mesta.

Ja, fizioterapija, vaje, to pomaga. Ampak najprej je potrebno odpraviti vzrok: torej to delo.

Praviš, da imaš samo OŠ? Težka bo. Ampak nekaj služb je tudi takih, samo ja, vse so fizične. Samo pač iščeš kaj takega, da ne bodo isti gibi kot sedaj. Kaj vem, čistilka ima že boljše delo. Če si v kakih pisarnah recimo.

Poskrbi za svoje zdravje. Nujno menjat delovno mesto.

Bom poskusila poiskat ampak nisem preveč optimistična…

Lunica672, 30.05.2025 ob 11:58

Že dolgo delam v proizvodnji na liniji in mislim, da so ponavljajoči gibi, dvigovanje škatel,… naredili svoje. Najprej je bilo samo občasno tiščanje v kolenih. Potem je začelo boleti v zapestjih, komolcih, ramenih. Zdaj čutim vse… bolečino, škripanje, včasih me sklepi zablokirajo,… Zjutraj ne morem normalno stopiti na noge. Potrebujem čas, da se razmigam, da sploh lahko hodim. Včasih me zagrabi v hrbtu, včasih v kolenih, včasih v obeh ramenih naenkrat. Ni dneva, da bi bilo povsem brez bolečin. Tablete nekoliko skrivajo bolečino, ampak je še vedno prisotna. Je čas, da zamenjam službo? Ali si lahko kako pomagam? Do penzije imam še kar nekaj let, menjava službe, ko si ‘starejši’ pa je baje zelo težka. Kaj naj?

kaj pa ce bi sla v kaksno solo/vrtec delat v kuhinjo, dso negovalka ali kaj podobnega?

Ne vem, ce so res samo leta problem za novo zaposlitev, bolj bo problem neizkusenost na drugih podrocjih in bolj kot ne bo vsak bral samo leta in leta proizvodnje. Kdaj komu rata da na razgovoru naleti na cliveka, ki razbere, da gre za osebo, ki se je pripravljena uciti, se uci in da je v redu.

Drugega ti ne preostane kot iskati drugo službo oz vsaj drugo delovno mesto.

Če imaš NDČ, bi šlo, mogoče, da s potrdili od zdravnika, dobiš znotraj firme drugo delovno mesto. Če imajo kaj takega, da bi ti lahko delala.

Služb, kjer delaš za minimalca, je ogromno. Torej išči pač nekaj, kjer ne bo tako zelo uničujoče za tvoje zdravje.

Vem pa, da je težko najti, sploh, če si slučajno že 50+.

Lunica672, 31.05.2025 ob 19:08

Zakaj si se pa odloču za ta kolagen specifično?

Velik ljudi na tem forumu ga je hvalilo, ker je tok poceni sm ga poskusu pa se mi zdi da mi pomaga.

Koliko pa si že stara?

Frizerski salon365, 31.05.2025 ob 19:29

Koliko pa si že stara?

49, so že kar leta, sam do penzije mi pa manjka še ogromno…

Zupi, 31.05.2025 ob 19:28

Velik ljudi na tem forumu ga je hvalilo, ker je tok poceni sm ga poskusu pa se mi zdi da mi pomaga.

Jaz sem ga začel jemati prejšnji mesec, pa mislim da mi tudi že pomaga, čeprav lahko bi bil placebo.

Železa ne smeš je sti! Ker daje večjo fizično moč, ker močnejša kri pomaga nosit kisik po krvi! S tem pa pospesuješ uničevanje gibalnega sistema!

Jej samo glukozamin in Omego 3 in nič več!

Ampak samo najboljšo Omego 3 in ne vsakega  smedljivega dreka !

Lunica672

to  je tipičen problem.  ker ti nisi fizično delala od malega na njivi na kmetih. tvoje telo to ni navajeno. če bi ti dali neko uvajanje 3 leta ti pa pač delaš na polno iz praktično nule. seveda da fse boli.  mislim, da pač boš morala al to vzet kot trening, in seveda siakt drugo. ali pa pač res drugo.  vez zgleda nimaš, noben ti ne bo pomagal.  premisli, kaj bi ti res počela, kero imaš izobrzao.  jaz ti že povem kaj anredi, ampak ne boš, ker nisi taki tip.  verjetno ne morešp imet te službe.  težko je ja.  povej mi več pa ti svetujem

Jaz sem slišala velik dobrih stvari o kolagenu od Divokoze, mogoče še njih preveri?

Poglej to recimo firma je močna, varna in zdrava .

https://www.iherb.com/pr/natural-factors-rx-omega-3-120-softgels-630-mg-per-softgel/2717

Torej firma NATURAL FACTORS in  njihova Omega 3 . Je malo dražja. Ampak se ne spahuje in ucinek dokazan.

Ne dobiš je v naših lekarnah… Je predobra za Slovence. Mi smo jo kupili pravočasno pred to vročino prek te največje spletne strani.

Lahko tudi firma NOW FOODS ampak učinka pri njegovih dozah doma nismo videli niti v 2 letnem jemanju.

Glukozamin pa jemlji od znamke  PHARMANORD . Tudi pomaga in deluje.

Anisa509, 31.05.2025 ob 19:38

Jaz sem slišala velik dobrih stvari o kolagenu od Divokoze, mogoče še njih preveri?

Sm pogledala in je to zgleda neka hrvaška firma. Majo pa stran ful podobno Swiss Gamsu.

New Report

Close