Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zakaj mora porod tako bolet?

Zakaj mora porod tako bolet?

Zadnje dni je bilo kar nekaj tem odprtih o porodu in bolečinah, sem jih vse prebrala, ker me čaka prvi porod in se dejansko sprašujem nekaj podobnega, kot je ta gospa napisala: JA, ta NARAVNI POROD, tako zelo popularen zadnje čase in propagiran, in kako to zgleda – enostavno te pustijo se matrati po 20ur in čakajo kaj bo mati narava naredila, pustijo da se otrok vode napije, pa pol bruha še dva dni, zastrupljen ne more jest, revež, ker oni se grejo NARAVNEGA poroda, kot da smo v srednjem veku, te hodijo ogledovat, kao nimajo kaj za narest, potem pa ko je ženska že skor napol mrtva in je za otroka že hudo rizično, se pa naenkrat da marsikaj narest od analgetikov do pospešitve poroda in to brez doplačila !!!!.
Da se človek vpraša a ima v tem fohu še kdo kaj človečnosti in vesti al sam na gnar čakajo, ja to je najbrž sodobna medicina, prav žalostno in marsikdaj za tožbo kot pravi “in mslim” ki je zelo dobro napisala tako kot v resnici je. ja tuja bolečina nič ne boli brezčutnih ljudi

—-
Vse mogoče bolečine danes znajo blažijo, prava čuda delajo v medicini, porod pa mora bolet in če se tega bojiš, si mevža. Jaz povem po pravici, da bi se operacije manj bala kot poroda, ker za operacijo vem, da poskrbijo, da te ne boli, ti non stop ponujajo tablete proti bolečinam, čim malo zacviliš, ti jih ponujajo, čeprav rečeš ne, ti jih ponujajo, da te ja ne bi bolelo, a porod pa mora bolet. Res, zakaj mora?

Beri malo forume, pa boš videla da 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovenk samih želi popolnoma naravni porod! Kot hudič križa se bojijo raznih pomagal, kot npr. EA in se potem še hvalijo s svojimi junaštvi. Medtem pa v Skandinaviji prek 70 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensk rodi z EA… Res smo še v srednjem veku, ampak v naših glavah, ne toliko v porodnišnicah!

Aja, pa še tole – sem noseča in bom vzela EA. Tudi zoba si ne grem izdret na živo, če ni treba. Prav tako ne vem zakaj bi trpela silne muke ob porodu, če to ni potrebno. Samopoveličevanja pa ne rabim.

Jaz sem razumela, da EA ne moreš vedno dobiti in je to odvisno od tega, ali je takrat v službi osebje, ki ga zna dati in da ni vedno EA na razpolago.

Dejte nehat s temi EA in s tem da v Skandinaviji toliko žensk rojeva z EA. Ravno nasprotno!

Ženske v bolj razvitih državah čedalje bolj rojevajo naravno, v bazenih, doma, kakšne EA; lepo te prosim, tega se grejo na vzhodu in ne v razvitih deželah….

SIcer vsak po svoje, jaz skoz trdim, če v glavi lepo sprejmeš nosečnost, če se ves čas psihično pripravljaš na naravni potek dogodkov, se to tudi zgodi. Rodila sem prvič v 2 urah, brez pomagal. Pa ne da sem se šla mučenico, enostavno sem čutila da je vse ok, da je vse tako kot mora bit, da gre moja hči v svet in da sem tle, da ji pomagam in olajšam vse, ravno s tem, da gre vse brez dodatne KEMIJE za njo.

(sicer pri EA naši zdravniki nimajo preveč izkušenj in mimogrede se zgodi kak stranski učinek tega, ali težava, ki jo vsaka normalna ženska razume, razvajenke pa ne, ker bi vse dale, da jih ne bi bolelo nekaj kar je dejansko povsem naravno. in pika).

Jaz sem razumela, da EA ne moreš vedno dobiti in je to odvisno od tega, ali je takrat v službi osebje, ki ga zna dati in da ni vedno EA na razpolago.[/quote]

Ja, to v večini porodnišnic pri nas žal povsem drži. Jaz bom rodila v PO, kjer je vedno na razpolago. Imam pač srečo, da živim dokaj blizu…

Mislim pa, da imajo npr. ultivo v dosti več porodnišnic vedna na razpolago. Pozanimaj se.

Če bi vedela kakšne posledice so lahko po tej anesteziji ne bi nikoli v to privolilaVČASIH JE BOLJE , DA NISI IZ ZDRAVSTVA, VEŠ MANJ.
Ni tako hudo, da rabiš anestezijo.Pomisli tudi na otroka, ki je v tebi!

Res je, ni vedno EA na razpolago, pa tudi doplačati je treba. No, pa plačilo ni tak problem, huje je, če ni tistega, ki to daje, potem ti ne pomaga nič.

Ti to tako lepo na pamet, kenede? Mal si preberi, kako je v Skandinaviji in kako npr. v ZDA…

Glej, vsak ima svoje mišljenje, tvoje je pač drugačno od mojega. Smo si različni, hvala bogu, a ne.

In to o razvajenkah mi je za crknit smešno… Ja, če si lajšaš bolečino si razvajen. Oh, sveta preproščina…

In delam v medicini, ravno tako za informacijo. In dobro poznam EA…

no ja, nisme brala kar je napiala ta gospa,sem pa imela oba poroda vsaj v začetku naravna. prbvi se je zaključil z vakumom, ker ja ni šlo drugače, in če bi bil še čas bi imela CR. torej me niso pustil 20 ur se matrat, je pa res ja od prvega popadka ki sem ga začutila, do tega da sem uzrla najino pupo pretelo dejansko 26 ur. po Ctg ju pa se je porod začel že 2dni prej.
v drugo je od prvega popadka do konca preteklo vsega skupaj 6 ur. sem pa prej začela krvavet tako da je od začetka do konca trajalo enih 10 ur. sem pa v obeh prim. prosila za protibolečinsko injekcijo ker bi sicer najbrž ne rodila. obakrat me je bilo blazno strah tako da ko se je začelo z7a res, sem se trudila da ne bi rodila, namesto da bi. v obeh prim. so naredili vse da se nisem po nepotrebnem matrala niti da ni bil ogrožen dojenček.

ampak ja ta naravni porod pa če se ne motim propagirajo v smislu poroda doma samo z babico. no jaz si tega ne bi upala niti ne bi pristala na to.

je pa vsaj meni zelo pomagalo da je bil mož ves čas ob meni.

Na nizozemskem je bojda zelo pogost porod doma. Glede na to, da gre za zelo razvito državo, me to fascinira, ker je kontraintuitivno. Doma se je rojevalo v starih časih, ko ni bilo porodnišnic oz. je bil dostop do njih zelo otežen.

Jaz sem razumela, da EA ne moreš vedno dobiti in je to odvisno od tega, ali je takrat v službi osebje, ki ga zna dati in da ni vedno EA na razpolago.[/quote]

ja v Mb je res tako

Je tudi povsem naravno, da te boli, ko ti odstranujejo žolčnik, ko imaš žolčne kamne. A tega pa ne bi šla prenašat po naravni poti?

In to ko si ti rodila v dveh urah, moja mama je naprimer rojevala 16 ur. Me zanima, če bi bila s tako dolgim porodom tudi tako razpoložena kot si bila po dveurnem. Mnoge takoj podpišemo za dveurni porod brez kakršnihkoli pomagal.

Ja, razvajenke stokajo in jokajo še preden sploh gredo roditi…in to ni rečeno kar tako. Če porod boli, pač boli in samo ravajenke bi sprejel vse vrste kemije in naredile vse da le one ne bi trpele, če pa je to slabše za otroka jo pa ne briga…zato se ji pa reče RAZVAJENKA, ker celo sebe postavi pred še nerojenega otroka.

Ristanija-ti ki si izdravstva potem tudi sama veš da EA podaljša potek poroda in se porod podaljaš ravno v točki iztisa, ker mamino telo ne sodeluje zaradi EA, vsaj ne tako kot bi moralo.Torej prepustite že itak težko delo otroku, kateremu je med porodom verjemite še veliko hujše od še tako hudih bolečin, ki jih prenašate. Z EA mu pa naložite še vaše breme. Sedaj mi pa prosim povejte, če to ni razvajena deklica, ki preloži svoj del na druge.
In da se pri EA poveča verjetnost za posek z Vakumom, in velika verjetnost možganskih poškod povzročenih ob porodu.

Kar se pa tiče avtoričinega razglabjanja, da pri naravnih porodih prihaja do vdihovanja vode… je pa ravno toliko verjetno kot pri vsakem drugem porodu. Moji kolegici, ki se je odločila za CR pred pričetkom poroda, je otrok, ker ga ni bilo mogoče iz trebuha spraviti…zaplet, se orenk napil vode. Pa govorimo o primeru, kjer bi po teoriji moralo biti vse varno in enostavno. Ni tako.

A res? Če je ženska psihično dobro pripravljena, bo rodila tako zlahka kot ti, to je edini dejavnik tukaj, psihična priprava nosečnice, drugi dejavniki ne vplivajo? Sveta preproščina.

Si pa dosti upaš, da soliš pamet vsem ženskam na svetu, ki so že rodile, pa ne le prvič, večkrat. In rodile so, kot so same želele. Z bolečino ali brez.

Zato nisi ti nič VEČVREDNA, če zaničuješ ostale mame. Ti sploh še nisi mama. Ko boš mama 20 let , mi pridigaj.

Najprej pusti tvoj egoizem pred vrati, misliš le nase in tvojo “eventuelno” bolečino. Niti ne veš, kakšna je bolečina. ..če to sploh je bolečina. …in pomisli na otroka, ki si utira pot na svet.
Spet ena, ki je v centru pozornosti, ker bo prvič rodila.

Daj nam še kakšen nasvet o vzgoji otrok, daj nas še kaj nauči o življenju, verjetno imaš veliko izkušenj…..

Kaj je s tabo, ženska? Kje sem napisala, da sem večvredsna in da zaničujem ostale? Ne, nisem mama, moram prej roditi in ker se bojim, pač postavljam vprašanja. Ja, zato ker ne vem, sprašujem tiste, ki vedo. Ne učim te o življenju in nobenega namena ti nisem mislila pridigati. Kaj ti je, ženska, res?

Ti to tako lepo na pamet, kenede? Mal si preberi, kako je v Skandinaviji in kako npr. v ZDA…

Glej, vsak ima svoje mišljenje, tvoje je pač drugačno od mojega. Smo si različni, hvala bogu, a ne.[/quote]

Ne, moja izbira pri branju teh tem se itak suka pri pojmih naravnih porod…..prebrala sem ogromno na to temo, med drugim tudi to, ja, da v ZDA postaja porod podoben vsem drugim operacijam, tam si lahko zbereš carski rez kar tako, kot opcijo, ne glede na to, da si zdrav kot riba.

Osebno mislim, da je naravni porod daleč najbolj varen porod za porodnico, predvsem pa za otroka, in tukaj nimam v mislih tiste, ki imajo kakršnekoli zaplete, ampak tiste razvajenke, ki za vsako figo v svoje telo vnašajo kemijo.

In osebno, sem doživela porod, kot nekaj najbolj naravnega, nič nisem dodatnega zahtevala, niti sem ob tem trpela, bolelo je, vendar je bilo popolnoma znosno. Tiste zadnje 2 uri, kot je pravzaprav pri meni vse skupaj tudi trajalo pa si itak osredotočen na otroka, in gre konc koncev res za 1 urco ali 2 res močnejših bolečin, nič več. Če se v glavi pripraviš na to, da je to naravno, sprejmeš vse kar se takrat dogaja, je tvoj porod 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tak – naraven. Če kompliciraš in študiraš kje v tri, kako bi se tej bolečini izognil, se ponavadi zapleta, tko da………izbira je itak pač izbira posameznice…..

Preberi si malo o vseh možnih stranskih učinkih EA, od daljšega poroda, slabiš apgar ocen otroka, nesodelovanj matere pri porodu, povečani možnosti dokončanja poroda z vakuumom, težav z dojenjem kasneje, in še in še in še……….

Potem pa tako povejte. Da znajo presadit srce, ne znajo pa blažiti bolečine na način, da ne bi s tem škodovali otroku. Razumem.

Pustimo zdaj EA (ki ja, ima kar hude stranske učine, predvsem za otroka), pa razne druge protibolečinske (ki če so vbrizgane prepozno so blažev žegen), ker tud brez tega se da rodit. In tisto, ko pišejo, da so rojevale 20-26 ur, to ne pomeni 20 ur popadkov vsko minuto – samo toliko, da še tu ne bo strahov.

Iz lastne izkušnje (3 otroci) in tud parih znank, ki imajo več otrok, najbolj bolijo umetni popadki. Zame osebno nekaj nevzdržnega in popolnoma neprimerljivega s čimerkoli. Ja, s tem skrajšajo poteko poroda (s tem kontriram zgoraj napisanemu, češ da pustijo naravi čas, kar ni res, ker verjemi, noben te ne bo gledal 20 ur v porodni, te nafilajo z umetnimi), a bolečine tiste ure ali celo 10-15 minut z veseljem zamenjam za normalne popadke 20 ur. Imam obe izkušnji in umetnih nikoli več (razen če res ne bi bilo druge izbire)

Smešno je, ker o bolečinah pri porodu največ vedo ravno tiste, ki sploh (še) niso rodile.
Moja žena je dvakrat rodila naravno(Celje), prvič je od popadka do poroda minilo slabe štiri ure, drugič pol manj. Na porod ima lepe spomine, brez protibolečinskih sredstev, pa vedno pravi, da ni bilo hudega. Psihično trpljenje je bilo pa moje neprimerljivo z njenim.
Epiduralna anestezija ni nedolžna stvar, vsak bolnišnica ima po navadi samo enega primerno usposobljenega anestezista in, če gre kaj narobe lahko človek postane hrom. So mi vstavili EA pred operacijo in je ob tem veljala popolna previdnost. Ne vem kako sploh lahko vstavijo porodnici, če jo stresajo popadki.

Ja EA včasih tudi ni možno dobiti, če je stanje otročka rizično.Jaz sem bila recimo dogovorjena za EA, podpisala papirje, pa je prišla zdravnica in mi povedala, da zaradi slabega stanja otročka to ne bo mogoče, tako da sem rodila kar po naravni poti ob veliki dozi smejalnega plina :), ki je vsaj meni zelo pomagal med popadki.

In potem se kregajo katera ima prav..katastrofa no.nimate pametnejsega dela???nekatere imajo bolecinski prag nizji kot druge.nekatere hocejo tono protibolecinskih sredstev se preden zacne boleti.nekatere se delajo heroje in trpijo 2 dni da se lahko hvalisajo okoli in pisejo papezu predlog da jih proglasi za svetnico ker ji je to uspelo.primerjate se z dezelami o katerih pojma nimate.ze takoj cez severno mejo je porod doma nekaj obicajnega.severneje grete, bolj pogosto je.pri nas te gledajo kot tele v sarena vrata in te obsojajo, zalijo.ze odnos do tega je drugacen.z izjemo postojne in se mogoce kaksne izjeme si ne mores prevec zmisljevati kako bos rodila.to je pri nas rutina – britje, klistir, prerez presredka, porod, sivanje.to je to.kaksni bazeni, menjava polozajev, porod stoje itd. itd. in ce zensko boli, kar jo mogoce pri uporabi pravilnih polozajev, dihanja, spodbude in podobno nebi toliko da bi se odlocila za EA.ampak to pac ni to.in ce bi bila tako zelo skodljiva za otroka jo nebi uporabljali.vse ima stranske ucinke ampak mislite, da stres in bolecina matere ne vplivata na otroka?koliko zensk je ze splavilo ker so bile pod stresom, zaskrbljene, psihicno utrujene!veliko.koliko otrok pa je umrlo zaradi EA?se nisem slisala za en primer.vsaka ima pravico da se odloci sama in NIHCE jo zaradi tega nima pravice zmerjati z razvajenko ali mucenico.brigajte se zase in svoje otroke in rodite kot vam pase.

Je tudi povsem naravno, da te boli, ko ti odstranujejo žolčnik, ko imaš žolčne kamne. A tega pa ne bi šla prenašat po naravni poti?

In to ko si ti rodila v dveh urah, moja mama je naprimer rojevala 16 ur. Me zanima, če bi bila s tako dolgim porodom tudi tako razpoložena kot si bila po dveurnem. Mnoge takoj podpišemo za dveurni porod brez kakršnihkoli pomagal.[/quote]

OMG!!!! Je mar odstranitev žolčnika enaka odstranitvi otroka???
Je otrok kar ena bolna ‘kepa’ ki jo morajo odstranit iz telesa?

Nosečnost ni bolezen, in porod ni postopek v katerem ti nekaj odstranijo iz telesa, mar ne?
Vsak dodaten vnos kemije v telo, VPLIVA NA OTROKA! VAM JE TO JASNO ALI NE? Razvajenke ste do nebes!

Zaradi nepravilne anestezije je moja mami izgubila otroka, samo to bom povedala, vi pa kot želite. In še to, moja najboljša prijateljica živi v Amsterdamu in je rodila 2x doma, najela je babico, bazen in rodila v vodi, doma. Brez kemije, brez EA, brez česarkoli……..

In če želim da bi bila kot ve, strašne trpeče ubožice, bi lahko tudi napisala, da je moj porod tudi trajal 15 ur, saj sem prve popadke dobila ob ene 10, 11 zjutraj, rodila pa ob 1 ponoči. Ampak sem bila doma prvih 12 ur, v porodnišnico sem šla zadnji 2 uri, zdej pa odvisno, nekatere pa dobijo popadke in grejo v minuti v porodnišnico, ene so že tam, ker grejo čez rok in podobno, primerov je veliko, poanta pa ostaja ista.

Porod je povsem naravna stvar in ni primerljiva z nikakršnim drugim posegom v telo! IN ker gre pri tem za rojstvo otroka, si želim, kot vsaka druga mati, da ta otrok pride na svet s čim manj kemije v riti, ker jo itak dobi kasneje veliko preveč, v vsaki generaciji več.

Ste ene navadne razvajenke, ki non stop premišljujete le o svoji riti, o otroku vas pa nič ne briga…

New Report

Close