Trajnost vakumsko pakiranega suhega mesa?
jaz vem za suhe salame, pakirane vakumsko v hladilniku zdržijo skoraj leto dni, seveda pa je pogoj,res dober vakum in hramba v hladilniku in to je zaprta salama, ne odprti vakum in mal pojest in nato nazaj v hladilnik. Suho meso zdrži malo manj časa, ampak za mesec dni sigurno, le da se hrani v hladilniku, da je suho meso res pravo suho meso in dobro zvakumirano, pršut, slanino…ma meni vse to drži dolgo, samo moraš imet res vse pogoje za to, pravi vakump, prava tenperatura v hladilniku, tile domači kvazi vakumi so bolj revne variante, jaz govorim o tistem pravem vakumumiranju, mašine velike, ne tile mali domači strojčki!
Sicer zaradi zdravstvenega stanja ne jem mesa sem ga pa jaz zvakumiral in dal v zmrzovalno skrinjo. Siguren sem , da zamrznjeno meso zdrži dve leti in pol , ker smo po tem času začeli bunke in drugo meso rezat psu in mačkam poizkusil pa ni nobeden . Enkrat je pa brat probal , ko je prišel domov meso je bilo čisto okej. Najverjetneje je še zdaj kak kos sigurno v skrinji in bo star tri leta .