Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Oh, ta rit

Oh, ta rit

Upam, da se ne boste smejale, ker je vprašanje čisto resno.
Sin je nekaj časa nazaj (pa še sedaj občasno) jamral, da ga ritka srbi. Seveda smo ga takoj stuširali, včasih namazali z bepanthenom. Je res, da je imel včasih bolj slabo obrisano ritko, ko je prišel iz vrtca. Potem je pa kar vsakodnevno jamral in se praskal, da sem ga dala na preiskave za gliste, ki jih seveda nima. Kaj drugega, kot namakanje v kamilicah nam zravnica ni predpisala. No, vmes je tudi mlajši sinek jamral, da je ajsi ritka. Tudi pod tuš in bepanthen.
Sedaj pa smešni del. Danes zjutraj je tudi mene rit srbela. O, groza! Sedaj me že rahlo peče od brisanja z mokrimi robčki in wc papirjem.
Aja, naj povem, da skrbimo za osebno higieno in se tuširamo vsi vsak dan. Če jaz kdaj zvečer izpustim tuširanje, ker delam pozno v noč, se obvezno stuširam zjutraj. Otroka sta vsak dan stuširana, razen redkih izjem, kot je recimo ta, da pridemo pozno domov in kaj podobnega.

No, meni ni jasno, kaj bi to lahko bilo. Razmišljam, če so mogoče krivi jogiji..Imam dormeo, star cca 2 leti. Kaj drugega mi ne pade na pamet. Posteljino redno perem, cunje tudi več kot preveč. Mogoče pralni prašek? Tega tudi menjavamo. Pač kupim enkrat enega, drugič drugega. Mehčalec občasno, tudi različne proizvajalce.

Na kaj naj bom še pozorna, ker to je sicer malo smešno, ampak niti najmanj prijetno.

Glede na to, da sin nima glist, bi jaz pomislila na prašek za perilo, mehčalec, milo ali WC papir (če ste kaj od tega menjali).
Jogije imate že 2 leti in, da bi se ravno zdaj nekaj pojavilo…

nauš verjela, samo meni je rekel proktolog, da nikar ritne lukne umivat z žajfo pa drgnit. Toaletni papir je čist zadost. Šupak mora bit vedno mal “masten”. Po moje si vsem zjebala floro s pretirano higieno.

Ali ste vsi občutljivi na prašek/mehčalec, s katerim pereš perilo ali pa vas vse draži odišavljen WC papir.

Kaj pa glivice?

Ok, saj nekaj resnice je res v tem, ampak mislim, da neki pa res ne pretiravamo s higieno. Kolikor berem, se itak vsak tušira najmanj enkrat dnevno…ok, razen izjeme :), pa zato ne srbi vseh rit.
Otroka tudi ne namilim vsak dan. Res, da večkrat jih, ampak občasno pa samo z vodo stuširam, če nista pretirano umazana.

Imate mogoče odišavljen wc papir?

Ne, mislim da ne. Ok, smo ga že imeli, ampak sedaj ne, pa tudi že nekaj časa ne, ker prav gledam, da ni odišavljen. Ga pa kupujemo povsod…Hofer, Eurospin, Muller, Špar…Pač 3 slojnega, bolj kompaktnega. 🙂

Če ste malega testirali, očitno res niso zajedalci.
Lahko bi bile glivice – poskusi se namazati z navadnim jogurtom, škodit v nobenem primeru ne more, pa še ohladil ti bo ritko vsaj za par minutk.
Ste začeli kaj takšnega jesti? Kako bolj hudo hrano?

Jaz sem imela podobno težavo, verjetno je šlo res za glivice, ker na koncu po tednih srbenja se je umirilo tako, da sem se po vsaki veliki potrebi umila le z vodo in obrisala, pa po v. potrebi in vsaj še dvakrat na dan namazala s kremo proti glivicam – Canesten. Dobiš jo v lekarni brez recepta.

nič se ne bom smejala, z vsemi tremi otroci sem imela iste težave, s tamalo še vedno. To se nam pojavlja občasno, včasih sem krivila pralni prašek, mehčalec, lani poleti pa smo to dobil tud ob kopanju v domačem bazenu. Imajo otroc pač občutljive riti, kaj češ, hvala bogu da to prerastejo.
pomaga pa krema advantan, ki se dobi na zdravniški recept. Srečno pri odpravljanju težav!

Najbolš je da ne upotrebuješ papir, ampak maš majhno stekleničku na toaleti in se s vodo opereš. Boš vidla boš takoj zdrava in fina.

Ti se zezaš, ampak to je res :)))

Mene precej bega tvoje silno poudarjanje, kako se non-stop umivate in tuširate in da SEVEDA tvoj otrok nima glist….mislim, kaj je pa to takega, če ima otrok gliste????

Morda še nisi slišala, da pretirana higiena in sterilno pikolovstvo naredita več škode kot koristi? Lahko uničiš ravnovesje kože, pa četudi samo z vodo tuširaš otroke, saj je že sama vlaga dobra podlaga za razmnoževanje recimo glivic….tako da malo zdrave pameti ti ne bi škodilo in tudi, če se kak dan otrok ne stušira, ne bo nobenga konc. Pa to ne pomeni, da mora umazan spat, lahko si umije samo noge, roke in obraz…

Smo imeli podoben problem in zadeva se je rešila ko smo nehali uporabljati mokre robčke za brisanje.

Kaj pa pravzaprav tebe muči??
Enkrat na dan tuširanje je pikolovstvo, je silno poudarjanje, kako se oni nonstop umivajo?
Relax, ženska!

S pretiranim uporabljanjem mil se pokvari naravna zaščita kože.

Za umivanje je dovolj le čista voda. Razen za roke.

Cvet in Robi, mislim, res, a vidva to resno???

Sej če sta poročena drug z drugim, ni pene.

Seveda resno.

Pozanimaj se pri zdravnikih oz. dermatologih in ti naj razložijo kakšen je vpliv mil na kožo.

Na primer glivice so vedno prisotne na koži…Če pa se poruši naravno ravnovesje in zaščita kože, pa se začnejo nenormalno razmnoževati.

Z Robijem nisva poročena….sva pa enakega mnenja, hvala bogu še kak pri zdravi pameti….

Pa verjamem, da tudi Robi še ni imel glivic na riti….jaz pa tudi ne. Ah jojno, saj mogoče boš kdaj razumela, morda boš bolj verjela komu, ki ima kak Dr. spredaj….no, pa saj ga imam jaz tudi ;-).

Svašta!

Pa to ne pomeni, da sva umazana in da ne uporabljava mil. Le ta morajo biti pa neagresivna.

Ampak vse po zdravi pameti….

Aaa Robi moj kaj pa noge. Pa moraš kdaj tud noge sa sapunom oprat, ne rabiš vsak dan, a moraš pomalo. Šparat je treba a ne za vsaku ceno.

Ok, meni se glih ne zdi, da pretiravamo s higieno, no. Saj sem napisala, da se kdaj tudi ne stuširamo, če tako pride. Kaj potem predlagate, 1x na teden???? :))))

Sicer pa hvala ostalim za nekaj nasvetov.

Res je.
Še nikoli glivic..Nikjer.

Milo pa uporabljam le za roke.
Z vodo pa se stuširam sedaj poleti tudi 3krat….Za osvežitev. :))))

Imam nežno kožo, pozimi tudi suho in je stanje veliko boljše, odkar ne uporabljam mila.

Ljudje na splošno pretiravajo s kemijo, zato je toliko alergij in težav s kožo….

Tebi se ne zdi, vendar tu spet pretiravaš, ker sprašuješ, če predlagamo enkrat na teden….

Kot, da se ni možno stuširati le z vodo…..

New Report

Close