Rada vozim
Sem že spodaj sprašvala v eni temi, pa zgleda, da je prenizko in ni odgovora.
Bi mela garmina – cena ni tolk visoka, ampak kaj ko pol rabiš še satelit , da ti pokaže pot. To je pa verjetno drago. Kam moram it, da bi kupila še satelit in koliko stane ? A mi ga potem oni naštimajo pa izstrelijo ali moram to sama poskrbet ? Se mi pa že mal mudi , ker grem čez 3 tedne na morje in ne vem če je to mogoče urediti tako hitro.
A mi potem, ko dela pokaže tudi tiste ceste, ki jih ni – mislim naprimer potke do raznih plaž ?
Hvala.
Zdaj se dobijo že prenosni sateliti. Napolniš navaden balon s helijem in nanj privežeš satelit, vse skupaj pa na avto, ali na roko, če si peš. Vendar je hitrost omejena na 80km, ker drugače slabo vleče, pa izogibaj se tunelom. Med tem, ko boš v vodi ga boš pa privezala na bližnji borovec. Ko balon spusti, ga pač na novo napolniš.
Menda sploh ni drago, malo poguglaj.
Hvala eleine za resen odgovor (eden redkih), čeprav sem malo pogledala po netu, pa ne najdem. Verjetno je to res kar precej nova zadeva ? Sama hitrostna omejitev me ne moti , sploh če je to cenejša varijanta od klasične navigacije s satelitom :))
Sem bila medtem na črpalki , pa tudi nimajo prodajalci kaj dost pojma. Je rekel, da rabim samo garmina z displejem, ko pa sem mu rekla kako me bo našel, je pa rekel , da garmin kao že ve kje sem jaz ?? Ja pa ja, sem si mislila, jaz nobenmu nisem dajala svojih podatkov, da bi kao že vedli kje sem !!
A veš kako je to. Te garmine spolno izstradajo, tako da že na daleč zavohajo žensko in dejansko nimajo nekih posebnih problemov z določanjem lokacije, sploh če si povprečne rasti, malce se jim zatika le pri nadpovprečno visokih ali izredno micenih ženskicah, ker so pri njih ključne točke izven standardnega območja in zato teže zaznavne.
Tako da lahko verjameš fantom na bencinski, garmini te bodo izvohali, tudi če jim nočeš dat svoje telefonske.
Hvala eleine za resen odgovor (eden redkih), čeprav sem malo pogledala po netu, pa ne najdem. Verjetno je to res kar precej nova zadeva ? Sama hitrostna omejitev me ne moti , sploh če je to cenejša varijanta od klasične navigacije s satelitom :))
Sem bila medtem na črpalki , pa tudi nimajo prodajalci kaj dost pojma. Je rekel, da rabim samo garmina z displejem, ko pa sem mu rekla kako me bo našel, je pa rekel , da garmin kao že ve kje sem jaz ?? Ja pa ja, sem si mislila, jaz nobenmu nisem dajala svojih podatkov, da bi kao že vedli kje sem !![/quote]
Na črpalkah nimajo pojma. Vprašaj v kakšni kmetijski zadrugi, ker so to enaki sateliti kot jih uporabljajo pastirji, ko se jim po hribih ovce izgubijo. Ne vem, če kdaj gledaš poljudno znanstveno oddajo Bacek Jon, tam vedno prikažejo cel kup novotarij za sodobne kmete.
Glede na to, da je bilo vprašanje postavljeno leta 2011, bi seznanil pričujoče s tem, da je šla tehnologija naprej in je znano ameriško-slovensko zasebno-državno partnerstvo leta 2012 začelo postavljati lokalne satelite kar na slovenskih cestah. V Mariboru se jih lahko ob raznih križiščih našteje 45, če se ne motim. Seveda uporaba teh satelitov je žal že propadla v testni fazi, je pa obetajoča. Saj se pozicija določa s pomočjo fotografij in avtomobili so identificirani s pomočjo registrskih tablic.
Obišči http://www.jaka-travel.com