vdarla otroka
Pravkar prihajam od sesede, s katero se sicer dnevno družima, ima dva otroka, eden 3, drug 6, moj ima4. Igrali so se ko je moj njenega malega potisnil, zaradi neke igračke. Soseda se je vstala in mojega dobesedno scotala za uhe, okrog je vse rdeč. Seveda sma se pobrala, rekla se ji da na mojega otroka nima kaj polagat roke, tudi jaz na njene ne. Je pa njen ta mali mojega že večkrat vdaro, enkrat celo tako po obrazu, da ima še danes brazgotino čez celo lice. Sama to pripisujem letom, je le še majhen, jih ločimo ko pride do česa takega in gotovo. Ampak danes pa res šok. Torej kako reagirat, prekinem stike? Kaj svetujete?
No, sem pač malo iz sebe, mi pravopis ni prvotnega pomena, se pa sprašujem kakšne mame so to, ko bi ob čem takem, še poudarek dajale na to, kako se kaj napiše. Kako praktično nič, kaj naj bi pa naredila druga kot pobrala otroka njej povedala, da se mojega nima kaj dotikat in da tudi njej večkrat vdari po mojem. Bi se naj spustla v pretep z njo? Pa dajte no, pri nas se ne tepe, za kezen se gre v sobo. Zanima me pač kako bi vi naslednjič reagirali, stik je namreč neizogiben saj so skoraj sosednja vrata, tudi v vrtcu so otroci skupaj.
Praukr prhajam od sosede, s ktero se sicer dnevno družma, ima dva otroćka, edn 3, drug 6, moj ima 4. Igral so se, ko je moj njenga tamauga potisnil, zarad neke igračke. Soseda je ustala in mojga dobesedn zgrabla za ušesca, okrog je use rudeč. Seveda sm jo ucvrla dam, rekla sm ji, da na mojga otroćka nima kej polagat rokc, sej tut jst na njene ne. Je pa njen tamau mojga že večkrat udaro, enkrat celo tko po obrazu, da ima še dons brazgotino čes ceu lic. Sama to pripisujem letom, je le še majhcn, jih ločmo, ko pride do česa tacga in konc. Ampak dons pa res tk šok. Torej, kk reagirat, prekinem stike? Kaj svetujete?
Praukr prhajam od sosede, s ktero se sicer dnevno družma, ima dva otroćka, edn 3, drug 6, moj ima 4. Igral so se, ko je moj njenga tamauga potisnil, zarad neke igračke. Soseda je ustala in mojga dobesedn zgrabla za ušesca, okrog je use rudeč. Seveda sm jo ucvrla dam, rekla sm ji, da na mojga otroćka nima kej polagat rokc, sej tut jst na njene ne. Je pa njen tamau mojga že večkrat udaro, enkrat celo tko po obrazu, da ima še dons brazgotino čes ceu lic. Sama to pripisujem letom, je le še majhcn, jih ločmo, ko pride do česa tacga in konc. Ampak dons pa res tk šok. Torej, kk reagirat, prekinem stike? Kaj svetujete?[/quote]
hahah dobra:)
Za začetek se skuliraj. Potem pa jutri z možem k njej domov, jasno in glasno ji daj vedet, da je bilo to prvič in zadnjič! Mi je jasno, da se ne moreš kar odseliti, samo naj bo tudi njej jasno, da je šla čez mejo.
Pa da se ne boste pol na kavi smejali temu… ostani resna in ne pusti se podkupiti in pretentati. Hudiča, za tvojega otroka gre!
Ti si mama in če bi udarla mojega ne vem, če bi se lahko zadržala, da jih ne bi fasala nazaj.
Če je to vzrok štrlečih ušes bi sosedi z eno na gobec naredila uaslugo, lahko večkrat na gobec – namesto botoxa. Če pa mama ne ve kaj naj, kaj naj ji jaz povem da lahko pa četudi je to prva soseda iz tega kroga oddide. Ampak ona najbrž ne : še zmeraj bo hodila kot dozdaj – po ravsih sodeč traja dlje časa – na kavo, na čvek. Ker se sončki tako lepo sami igrajo, onedve čvekata. Ko pa pride do ravsa, pa hitr od sosede, pa na mon vprašat kaj naj. Raje bi ostala pri sosedi in tam razčistila stvari, ki se očitno vlečejo. Le zakaj drugače ima mali brazgotino že od prej ?! Torej nasvet : če vedve ne znata rešiti med seboj kako se otroci obnašajo, a naj jaz z drugega konca slo pridem odraslim z otroki špilat mediatorja ?
Praukr prhajam od sosede, s ktero se sicer dnevno družma, ima dva otroćka, edn 3, drug 6, moj ima 4. Igral so se, ko je moj njenga tamauga potisnil, zarad neke igračke. Soseda je ustala in mojga dobesedn zgrabla za ušesca, okrog je use rudeč. Seveda sm jo ucvrla dam, rekla sm ji, da na mojga otroćka nima kej polagat rokc, sej tut jst na njene ne. Je pa njen tamau mojga že večkrat udaro, enkrat celo tko po obrazu, da ima še dons brazgotino čes ceu lic. Sama to pripisujem letom, je le še majhcn, jih ločmo, ko pride do česa tacga in konc. Ampak dons pa res tk šok. Torej, kk reagirat, prekinem stike? Kaj svetujete?[/quote]
Glij san prišla od souside, sktero se tuj inoug sakši den družive, ma dvoje dece, prvi 3, drügi 6, moj ma 4. Deca sou se igrali, te je moj njenoga tamenjšega začu rivati zovolo neke igračke. Sousida je fstanüla in moujega dobesedno zgrabila za vüje, tak ka je zda celi rdeči okouli vüj. Seveda san te bejžala domof, pravla san ji, ka moje dece ona ne de bila. Njeni tamenši je moujega že večkrat fdaru, ednoug celou tak po obrazi, ka ma ešče gnes brazgotino po celem lici. Ges mislin, ka je to se sküper zavolo let, ešče je mali, loučimo jih, kda se neka takšega zgoudi i gotovo. Ali gnes san bila vistino šokerana. Kak zaj, kak reagerati, naj prekinem stike? Ka te predlagate?
Saj ni čudno, da je v Sloveniji tako kot je, ste same zafrustrirane babe tukaj gor, vprašam lepo po nasvetu, dobim nazaj 12 postov o moji slovnici, pa res, vam je to cilj v življenju, je res tako težko svetovat? Ne bi raje šle kuhat ta cajt, brisače prat, pripravit kaj za naslednji dan… Res me je sram, da sem v družbi takšni kot se kaže, namesto enga nasveta, ki bi meni ogromno pomenil, dobim en kup očitkov o slovnici. Ne vem, slovnica očitno vam šepa, lepo piše starševski čvek, nikjer ni navedeno, da moraš pisati slovnično pravilno. Ne razumem, se boljše počutite, nafilate svoj ego z tem, ko nekoga žalite. Je težko najti lepo besedo, če ne, pa vsaj obid to temo, je treba jezik stegnit? Prvič in zadnjič, da sem kaj vprašala na tem forumu, uspelo vam je, čestitke, izlile ste svoje frustracije. Bom sama rešila zadevo, vsem vam pa želim lepo in mirno noč, pa upam, da se zavedate, da bi se boljše počutile, če bi kaj pametnega svetovale ne pa kokodakale o slovnici.