Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolike – dojencek

Kolike – dojencek

Jutro!

Doma imamo 3 tedene starega otrocka, ki ga zelo mucijo krcki.
Z mozem sva poskusila ze vse: Bio Gaia, Antiflat, kuminov sirup, kuminov in janezev caj…
Otrok se samo doji, jaz pazim pri prehrani (ceprav naj to ne bi vplivalo na otrokove krce).

Se kaksen predlog, kaj storiti?

Lep dan!

Počakat da mine, pa čim manj kemije. Nekje do 3 mesecev se bo umirilo. Večina dojenčkov jih ima, tu ne moreš kaj dosti.

Ali je pa alergičen na kaj – pri nas je bila alergija na pšenico.

Nehaj ga dojit in začni z adaptiranim mlekom pa bodo vse težave minile. T voje vpršanje je še enkrat dokaz kako je dojenje nezdravo oziroma hranjenje z adaptiranim mlekom zdravo. Ogromno dojenih otrok poznam, ki so kar naprej bolni, imajo kolike, ne spijo ponoči in ogromno otrok hranjenih z adaptiranim mlekom ki so zdravi kot dren. Dojeni otroci niso nič bolj zdravi oziroma so več bolni kot nedojeni otroci.

Poskusi z rahlo krožno masažo trebuščka v nasprotni smeri urinega kazalca. Včasih pomaga, če otroka nosiš v različnih pozah tudi tako, da leži na roki s trebuščkom navzdol. Pri nas je malo pomagalo, da sem se odrekla kavi in kapučinu, razne kapljice in čaji so bile bolj blažev žegenj. Nekatere otroke zvija tudi po D3-kapljicah, zato starši včasih raje dajejo oleovit kapljice (ne vem, če se jih že da kupiti pri nas). Sicer pa: veliko nošenja in trepljanja po ritki in čas, čas, čas, ki pozdravi vsako malo ritko :).

Si ji pa res dala super nasvet malamamca tud krožna masaža trebuščka JE TAK KOT NIČ GNIDA SI RES.

Tudi mi imamo krče, sicer je vsak dan bolje, je pa stara 2 meseca in jih ima že od prvega tedna. Ko sem zmanjšala čaj za dojenje, ukinila sedaj še mleko in jajca in pšenico je veliko bolje, tudi koža ni več pikasta pa še mogoče z Bownovo terapijo poskusite, nam je res kombinacija tega vsega pomagala, mogoče še pol ure zvečer pojoka in to je to, glede na to, da je prej trajalo tudi 7 oz. 8 ur jokanja, zvijanja,…
Veliko sreče!

Ojla!

Jaz te čisto razumem.Trenutno sem na istem:( Naš je star 6 tednov. Dojim in dodajam. Se pa ne strinjam s predhodnico, ki je napisala, da je krivo dojenje. Prve2 otroka nisem dojila, pa sta imela ravno tako kolike. Odvisno od otročka.
Jaz dajem coli prev pred hranjenjem, pa bio gaja. Našemu zelo odleže, ko se pokaka….
Pa zelo ga pomiri sesalec, vključena napa ali fen…. Taki zvoki (približno), kot so bili v maternici.
Naj čimprej mine!!

Obe moji pupi sta imeli krče, tamlajšo je že v porodnišnici črvičilo in sem pri njej poskusila z Bownovo terapijo in je pomagalo. Pojdi pa čimprej, ker so potrebne 3 terapije, 1x na teden.

Sem izračunala da sem več denarja zapravila za raznorazne kapljice, ki niso čisto nič pomagale, kot pa za to terapijo.

verjemi da še kako vpliva tvoja prehrana in zavžita tekočina, ter tvoje razpoloženje na krče pri dojenem dojenčku. 2x preverjeno.

poskusita z Coliprev kapljicami, dobiš v lekarni, dajaj kot piše v navodilih. razgrajuje pa laktozo. dajat moraš pred vsakim dojenjem. lahko poskusiš z vetrovnimi.

sicer pa sama opazuj kaj ješ ko otroka mučijo kolike. in preberi si malo v kolikšnem času po zavžitju se hrana, pijača pojavi v mleku in koliko časa tam ostaja.

zagotavljam pa ti, da na kolike in otrokovo prebavo zelo vpliva tvoj način prehranjevanja

Po mojih izkušnjah se krči ozir. napenjanje, ki jih ima dojenček zaradi mamine prehrane in pa kolike ne morejo primerjati.

Jaz sem imela strogo dieto, pa mi je obe tamali kljub temu zvijalo, od jutra do večera. Več nisem vedla kaj naj jem, ker sem skoraj vse crtala iz jedilnika. Pa ni nic pomagalo.

Prijateljice ki so se pa v hrani pregrešile (npr. pizza, solata) in jim je tamale zvijalo, pa napenjanje ni trajalo ves dan, ampak kakšni 2 urci, ko so se pokakali pa jim je odleglo in je bil mir. Pri nas tega ni bilo.

Za avtorico pa, poskusite zdržati, vem da je grozno, ampak bo minilo in takrat bo spet zelo luštno. Predvsem otroka cartajte, zelo jim paše vožnja v vozičku. Pri nas so krči dobesedno čez noč izginili malo pred 3. mesecem.

lej mojo je zvijalo neprestano, dokler nismo potrdili alergije na KM, pri tem sem črtala vse mlečno iz jedilnika in kolike so po čudežu še isti dan izzvenele.
pri drugem sem pa se zaradi tega držala diete že v nosečnosti. in ja so bile kolike, samo bistevno manj, in samo zvečer, kot je normalno. so pa tudi čudežne kapljice prijele, kar pri prvem ni bilo uspešno.
normalne so kolike pri dojenčkih zvečer, in dojenčka praviloma ne smejo zbujat iz spanja, temveč se pojavlajo prej.

Draga MI TUDI a cela družina ma krče pol vse zvija in napenja ha, ha, ha, pa tebi se je totalno odpeljalo mI IMAMO TUDI KRČE Kaj zdaj jih imate vsi v familiji al samo vaš sonček daj odloči se.

Moj sin je imel očitno alergijo na KM, ko sem črtala mleko in mlečne izdelke (razen sira), so krči skoraj popolnoma minili.

Zelenjavo in sadje je pa dobro prenašal.

Tudi mojemu sinu je pomagala Bownova terapija. Je bilo kar hudo, pa je vseeno pomagal že prvi obisk. Priporočam.
LP, šibica

Pri nas so pomagale kapljice Sab simplex. Lahko jih daš tudi na dudo (kapljico, dve).

Kje ste obiskovale bownovo terapijo? Lahko dobim kakšen kontakt?
Hvala!!!!!

Mleka oz. mlečnih izdelkov nisem jedla že ves teden (svetovala patronažna sestra).
Za Sab simplex so mi v lekarni povedali, da so manj učinkovite kot Antiflat.
Namesto naših D3, dajem Oleovit kapljice (pri nas se jih ne dobi, dobiš v Avstriji – brez recepta, enako Antiflat oz. Lefaxin – po sestavi sta menda ista zadeva, vsaj tako so mi povedali v avstrijski lekarni).

Vožnje z vozičkom naše dete ne mara, bistveno boljše se obnese Sleepy Wrap.
Najhitreje se pri krčih potolaži ravno z nošenjem na rokah in to tako, da s trebuščkom leži na roki.

Se mi zdi, da sva res poskusila vse.
OK, za Bownovo terapijo pa še res nisem slišala. Grem googlat.

Hvala vsem za predloge.

karla04, jaz sem našla tole:
http://www.bownovaterapija.com/page10.htm

Če se potolaži z nošenjem, potem je samo živčen, ker se je začel zavedati sveta okoli sebe. opustite vse kapljice itd, ker mu s tem samo dražite prebavila, ampak ga veliko crkljajte. Vem, da se sliši čudaško, je pa preverjeno.

Se opravičujem za množino:-)
Sicer pa Bownova terapija, v Domžalah, studio OZ, cena 10eur,…pri naši je delovala 1 terapija, ki traja mogoče 1 minuto, če ne bi bilo bolje bi šli še oz. če bo stanje spet enako gremo ponovno.

Veliko sreče!

Zdravo!

Tudi pri mojem sinčku so se kmalu po prihodu iz P pojavile kolike. Bilo je zelo hudo, tako da smo tudi pri nas poizkusili vse živo: vetrovne kapljice, biogajo, avstrijske kapljice…

Na koncu so mi v lekarni svetovali Coli prev. Farmacevtka mi je pojasnila, da je približno polovica kolik posledica laktozne intolerance (otroček ne prenaša mlečnega sladkorja) in v teh primerih ne pomaga prav nič. Je pa zadeva prehodna in traja nekaj mesecev (pregovorno 3 mesece :D)
Coli prev vsebuje encim, ki ta mlečni sladkor razgradi, tako da postane za otroka prebavljiv in nima več krčev.
Je pa vseeno, ali dojenček uživa materino ali adaptirano mleko (midva se dojiva)- oboje vsebuje laktozo. 😉

Nam je pomagal in RES sem bila ZADOVOLJNA! 😀 Tudi tebi želim, da ti ne bo treba “pač potrpeti”, dokler težave ne minejo!

New Report

Close