kaj jeste za zajtrk
Jaz sem se 20let trudila jesti zajtrk, ker je to taaaaaako zdravo, pa ugotavljam, da mora vsak pri sebi ugotoviti, kaj mu ustreza.
Jaz tako najprej zjutraj v kopalnici spijem kozarec vode, nato si iztisnem še sok dveh pomaranč, v službi ob 7 pojem dve jabolki in ponavadi sploh nisem lačna do 11h. Nato pojem še kakšno sadje, po 12h pa banane z orehi. Popoldne pa kar mi paše doma, se krasno stopijo vse maščobne zaloge okoli pasu, pa kožo imam bolj čisto…
menda se telo do 12 h čisti odpadnih snovi od prejšnjega dne, pri meni to odlično funkcionira..Sploh nisem lačna do 12h…
zanimivo čez vikend, ko pa jem normalno zajtrk s tamalimi, sem pa cel dan lačna in skoz nekaj jem…. se pa tako ali tako odločam za pretežno presno hrano, bomo videli kako bo…
l
Med tednom ponavadi eno kavo, pa eno kavo, potem še eno kavo, pa … Ja, čez teden zajtrkujem preveč kave, pa sem in tja, če znese, še kakšen jogurt :(((
Za vikende oziroma kadar sem doma, pa imamo vedno skupaj z mojimi “mizico pogrni se” – kar imamo v hladilniku, ponavadi znosimo na mizo (2-3 vrste sira, pa 2-3 vrste namazov, maslo, marmelado, med, nekaj izvedb salamovja (pršut, suha salama, domača šunka, slanina – odvisno, kaj je v hladilniku), kisle kumarice, vložene gobice, nutelo, včasih jajca na oko, včasih kakšne muslije, včasih spečemo kakšne rogljičke …). Na srečo imamo veliko mizo. Potem pa vsak je tisto, kar mu paše …
LPM
Jaz zajtrkujem vsak dan. Enostavno ne morem v službo, če prej ne pojem česa. Obvezno je na seznamu kava, zraven pa popečen kruh s kakšnim namazom – to je lahko pašteta, maslo in marmerlada (ali med), ribji namazi, sirni namazi, bakalar in ne boste verjeli celo tatarski biftek mi paše ob pol sedmih. Včasih tudi kakšen jogurt z musliji, čeprav bolj poredko.
Jaz pa brez zajtrka ne morem. Če slučajno zjutraj ne jem, me potem zelo boli glava. Na porodniški sem nekajčasa lahko jedla do 12h samo sadje in ni bilo problema, ko pa hodim v službo, pa potrebujem zajtrk.
Jaz pa imam še zmeraj najraje kruh+margarina+marmelada. Mah, tega se kar ne morem naveličat, sploh če je kakšen dober kruh, pa marmelada…njami, njami. Včasih še kakšno kavo zraven, ampak bolj poredko.
Čez vikende pa si naredimo kakšne Pečjakove zadeve.
Mi pa si popestrimo z različnimi kruhi. En dan črni, pa koruzni, pa polnozrnati, pa rženi, potem pa kakšni roglički, makovke in žemljice, tudi krof mi kdaj zadiši,……potem pa razni namaz kot so skutni, sirni, topljeni sirčki, maslo, med, marmelada, dobra kombinacija mi je maslo in sveži paradižniki ali maslo in sveža paprika,…..Zraven pa seveda kavica ali kapučino, kdaj čajček, kakav ali pa odlična bela kava.
Čez vikend večkra spečemo francoske rogljičke, jajčka, omlete, popečene kruhke, palačinke in dolgo uživamo v zajtrku in nato v Živ-žavu.
Lp,
T.
pojma nimam kaj te je zbodlo pri pečeni jački- aja zanima te kako se pripravi:
po korakih:
teflonsko “rajnglo” malček olivnega olja, potem pa “zašprudlano jajčko” not dam in spečem! (sem štajerka in povem po domače)
jogurt s proseno kašo:
proseno kašo skuham v slani vodi,
še toplo zmešam z navadnim jagortom, dodam na krhlje narezano jabolko, žlico meda, limonin sok in cimet v prahu
LP
:))))))
No, tej tvoji “jajčki” se v naših koncih reče kajgana. Pečena jajca so nekaj čist drugega.
Sicer pa tele “štajerske jajčke” v medijih, kjer naj bi se uporabljala izključno lepa slovenščina, motijo tudi mene – do onemoglosti. Pa da ne bo pomote, forumi to seveda niso (razen strogo slavistični) in tukaj ob raznih narečnih skovankah dobesedno uživam (in se jim režim), verjamem pa, da koga tudi tukaj to neskončno moti. No, mene ne – več :))))
Prav resnično pa UŽIVAM ob občasnih postih Prekmurk in Primork, ki občasno udarijo kakšno debato po “domače” – res pa je tudi, da moram tisto včasih prebrati naglas, da dojamem vsebino :))))
Pa če smo že pri slovnici – tudi žlico medu :))), jorugt se ti je pa najverjetneje zatipkal
Pa hvala za recept, bom probala.
Brez zamere prosim, se smejim zraven :)))
LPM
Med tednom običajno musli s sadnim jogurtom. Med vikendom pa jemo kruh+maslo+med (ali marmelada), šmorn, rogljičke, jajca, včasih čokolino, včasih kaj mlečnega (ovseni kosmiči na mleku, mlečni zdrob), včasih si spečemo Pečjakove navihančke, palačinke. Kjer se le da, zraven jemo sadje. Pa sveže ožet pomarančni sok.
Lp,
Katarina
Lep pozdrav vsem slovnično pravilnim slovenčicam
Hvala bogu, da mene nič ne moti in sprejemam vse, naj bo to -črno ali belo-rumeno-slovnično pravilno ali pa tudi nepravilno, nekateri imate cajt (čas) se obregniti ali spuščati v karkoli in trošite (porabljate) energijo tam kjer ni potrebno.
Živela sem na različnih koncih naše preljube domovine in tujine in sem sprejemala drugačnost in res prvič v vseh mojih spoštljivih letih se mi je “to” zgodilo.
be happy