mučenje psa – kako more/te
Živali ljudje mučijo povsod,
velikokrat se zgodi, da ljudje enostavno hodijo mimo
in ne naredijo nič, ne rečejo lastniku, ne pokličejo inšpektorja.
Kako lahko to gledate, kako lahko to opazujete in ne naredite nič, kako greste lahko ravnodušno mimo?
Kako imaš lahko svojega psa in zelo lepo skrbiš zanj, medtem, ko ti je za druge žvivali vseeno?
Vem, da je po drugi strani veliko ljudi, ki pomaga, deluje v društvih, je zelo aktivnih na področju zaščite živali, pa vendar, premalo jih je.
Ne srfajte samo na monu in na straneh z novoletnimi popusti,
vsaj okoli praznikov naredite nekaj dobrega ter darujte vsaj eno konzervo za društva, ki skrbijo za živali na Hrvaškem, v Bosni, v Srbiji.
Že pri nas je poden in sramota, ker se Zakon o zaščiti živali ne upošteva,
ampak zunaj našim mejah, na jugu, je še večje sranje, še večja tragedija.
..ne glejte stran. Vem da je neprijetno,sploh ko gre npr. za sosede ki neprimerno ravnajo z živalmi.. Lahko kontaktirate drustva- animal angels (najdite na facebooku ali na na netu) in njim poveste za kaj gre,oni podajo naprej prijavo. Prav tako pa odstopite kak evro za hrano ali pa kako deko in ostala. Društvo je neprofitno in res vso skrb namenja brezdomim živalim,ki bodo morale zimo preživeti na mrazu. So že objavili slike na fb,iz bosne kjer so psički dobesedno primrznili na tla 🙁
Ljudje okoli mene vedo, da sem obsedena z zivalmi, da so zivali na mojem prvem mestu. Vsem sem jasno povedala, da karkoli vidim, prijavim. Do sedaj mi se ni bilo treba, bi pa sigurno. Ampak moras pa le vedeti, kdaj gre za mucenje in kdaj je ucenje. Ne pravim, da ne veste. Ampak je dosti ljudi, ki za ucenje norega psa misli, da je mucenje.
Ce nekdo tepe psa, je tako ali tako ocitno, da ga maltretira. Mislim na tehnike, ko moras psa podredit ipd…. Ko sem bila majhna, sem vedno “kregala” moskega, ki si je podrejal psa, kateri je hotel biti glavni. Meni se je to zdelo grozno. Zdaj, ko sem velika, me je ravno ta moski ( je ucitelj namrec) ucil, kako funcionirati z divjim psom. In, ko pride kdaj do tega, da si moram psico podredit, ceprav je to 1x na pol leta, me tudi ljudje gledajo, kaj delam s psom 🙂
Kako si pa psa podrejas, pa mislim, da vsak, ki je imel psa v soli, mora to vedet, tako da ne rabim dodatno razlagat 😉
In kako si ti psa podredis, ko hoce bit on tebi sef? Ocitno si res :/
Dobro, mogoce imas 1kg psa. Moja ima dosti dosti vec kil, in ce je ona meni sef, zna bit kriticno. Ko med igro izgubi nadzor nad sabo, in postane neverjetno podivjana in groba in je ne ustavim z ignoriranjem, niti z ukazom (to je redko, ampak je). Kaj mislis, da naredim? Podredim si jo in ji JASNO pokazem, da sem sef JAZ in ne ONA! A je tezko razumet? Kako to naredim? Tako, da je na koncu ona pod mano, in da prva umakne pogled iz mojih oci, po dolgem gledanju. Mirna vojna. Nekaterim se seveda to zdi neverjetno mucenje. Tudi to, da pride do tocke, ko je en pes bolj “zanimiv” kot jaz, piknem z prstom v bedro. S tem pridobim njeno pozornost za nadaljevanje “normalnega” sprehoda.
glede na to kolk je danes družba sprana, je za nekatere mučenje že to, da če psa grdo pogledaš ipd. v 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gre za pretiravanje, 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je pa dejanskega mučenja…
…zato pa se osredotočite na tapravo mučenje….npr. ko je pes na verigi celo življenje, nima tapravga zavetje zdaj pozimi, vode, cel čas v kletki itd… pa še kako malenkost darujte društvu ali zavetišču namest da sam za darila brezglavo zapravljate…pa če bi se neumnemu metanju petard mogoče letos odpovedali bi bilo še bolš!
Evo meni je ravno prej zupan odgovoril, da letos ne bo ognjemeta. Lani smo imeli ognjemet iz mehurckev. 🙂
Sem pa ze pisala na nek pasji forum, ce hodi kdo v zavetisca, imam nekaj rjuh in podobnega za stran, je cisto, ni nic uniceno, pa bi dala zavetiscem, ampak jaz ne hodim tja, ker jih potem cel mesec sanjam. Torej, ce kdo hodi v zavetisca….. sem pa iz Slov. Konjic.
Enkrat sem ze darovala velik dekic ipd, sam pojma nimam, kdo je prevzel, je ze nekaj casa nazaj :/
Gunnar: to sem hotela povedat…. da ljudje ze za vsako malenkost mislijo, da je mucenje…. V nasem mestu je 3/4 ljudi, ki pojma nimajo o psih in mucenju itd… Ce ji dam kdaj haltija gor, ze mucim :)))))
EM imaš facebook? daj če imaš potem se obrni tu na stran od animal angels, sem ziher da bodo veseli vsake stvari za kužke! http://www.facebook.com/www.animalangels.eu
mi mamo doma problem..moj nono podi in touče 3 psičke in mačke (3)
(nism sigurna,sam se pozna po živali da je možno)
sm stara 14 in z mamo in nono imava radi useeeeee živali-no,razn kač in plazilcev ne nameravava imet XP
Sm želela že pjaut,a nemorm,nwm zkaj nmorm,…Nism ziher e jih je že udaru-zihr jih je….Do mene je dober in prijazen,do osatalih in živali pa…in tko tud njegov brat,ki živi zraven naše hiše,ista žlehnobA!!
res nwm kaj in kk naprej..
queen, imas skrit email, pisati ti pa ne morem, ker nisem registrirana…. a lahko das svoj mail?
Oziroma me lahko kontaktiras na tale email : [email protected]